Door community (initieel freedomfiles), Op zat 5 dec 2009 16:33, 2 reacties,    

Pauw en Witteman: TelefoontapsPauw en Witteman 26/11/09 : Telefoontaps

De eerste helft van dit jaar werden er in Nederland 13.223 telefoons afgetapt. Dat is veel meer dan in de buurlanden. De Tweede Kamer vroeg vandaag opheldering over dit hoge aantal, waarop minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie besloot een onderzoek in te stellen naar de effectiviteit van de taps. Worden er in Nederland teveel telefoons getapt? Hierover gaan advocaat Inez Weski en Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg (CDA) in debat.Annotaties:
| #84368 | 05-12-2009 18:39 | Xynix
Dit heb ik toen gezien en mijn bek viel open door die CDA troel. In dat tweede filmpje op 1:18 zegt ze:
Het wordt gegeven voor 4 weken en vervolgens wordt dat iedere keer opnieuw getoetst. Dus als iemand 10 jaar lang iedere keer weer door die 4 weken cyclus gaat, nou dan ben ik blij dat ze hem goed in de gaten houden.
Ze zegt dus dat ze blij is dat er 130 keer aan de rechter gevraagd wordt om iemand die verdacht is te tappen, zonder dat deze in de tussentijd veroordeeld is. Aaaarggggg!!! Dan zou toch iemand tot de conclusie moeten komen dat dit tappen weinig zin heeft. Of die getapte is dan onschuldig of het tappen is geen efficiënt middel om iemand veroordeeld te krijgen. Wat een muts!

Een ander punt is het aantal van 13223 taps dat in het eerste helft van dit jaar geplaatst is. Wanneer je dat maal 2 doet kom je uit op 26446 en dat is slechts 21 meer dan het aantal van 26425 van vorig jaar. Dit is een verandering van minder dan 1 promille. Je zou verwachten dat dit getal harder fluctueert, tenzij dit overeen komt met de maximale tap capaciteit.

Het is dan niet zo dat ze eerst een verdachte hebben en dan besluiten om hem sneller veroordeeld te krijgen door te tappen. Het is dan dat ze een paar ongebruikte tap dingetje hebben liggen en zich dan af gaan vragen waar ze dat kunnen inzetten.

Het is de tap capaciteit die bepalend is voor de hoeveelheid tappen en niet het nut of noodzaak. Dat is wat er hier fout is. Het wordt willekeurig ingezet omdat ze die dingen toch hebben liggen.
Xynix's avatar
aanmelden / inloggen