Door herman4394, Op din 16 dec 2014 12:01, 2 reacties, citaat / intro / linkdump

Petitie | Nederland: Erken Palestina NU

Een Ander Joods Geluid is een petitie gestart die het kabinet oproept om NU Palestina te erkennen. In de begeleidende tekst wordt duidelijk gemaakt dat het moment daarvoor is aangebroken. Het is nu of nooit.

STEUN DE PETITIE! ...
Annotaties:
| #224945 | 16-12-2014 12:25 | herman4394
Hier staat de petitie: http://www.eajg.nl/civicrm/petition/sign?sid=9

Volgens een recent onderzoek van EenVandaag wil tweederde van alle Nederlanders dat Palestina erkend wordt. Maar liefst 47 procent van alle Nederlanders wil dat dat NU gebeurt; 28 procent is daartegen, 25 procent twijfelt. Even veelzeggend als de cijfers: in geen enkele partij trof EenVandaag een meerderheid tegen erkenning van Palestina.

Bekijk en beluister de uitzending: http://buitenland.eenvandaag.nl/tv-items/55854/verdeeldheid_over_erkenning_palestijnse_staat

Een Ander Joods Geluid heeft gelijk: the moment is now! Vandaar mijn klemmende verzoek aan ieder van jullie om gezamenlijk de ban te breken, en af te rekenen met de machten die rechtvaardigheid al decennia in de weg staan. Het draagvlak is er.


Onze opdracht: zorgen dat dit potentieele draagvlak geinformeerd wordt. Dat kunnen we, mits we samen optrekken. Als er ooit een doel is om samen de schouders onder te zetten, dan is dit het. Wat kunnen we doen:

- Teken de petitie en vraag je directe omgeving dat ook te doen
- Maak de petitie bekend via mail, FB, Twitter e.d.
- Doe hetzelfde op eigen websites en in nieuwsbrieven; laat zoveel mogelijk organisaties de petitie 'endorsen'
- Blog of schrijf erover
| #224954 | 16-12-2014 12:54 | Ness
Een Ander Joods Geluid heeft helemaal gelijk. Over 2 maanden is er domweg niets meer over van Palestina, op een stukkie Gaza na. Maar dat is een concentratiekamp. De EU wil Palestina erkennen 'after the fact', symbolisch, als het toch niet meer uitmaakt, want men kan natuurlijk Israel niet voor het hoofd stoten. Da's niet best voor je carriere, gezien de info die Israel heeft over alle politici persoonlijk.
Ness's avatar
aanmelden / inloggen