Door community (initieel Antares), Op din 9 mei 2017 09:16, 0 reacties,    

Petitie over Palestijnse hongerstakers overhandigd aan KoendersOp 2 mei j.l. heeft een Palestijns-Nederlandse delegatie een petitie overhandigd aan de vertegenwoordiger van Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders. Namens de ondertekenaars roepen ze de Minister op druk uit te oefenen op Israel om de eisen van 1500 hongerstakende Palestijnse gevangenen in Israel in te willigen.

Mede door de al 16 dagen durende hongerstaking is acute druk noodzakelijk. De gevangenen, die sinds 17 april in hongerstaking zijn, eisen dat Israel een einde maakt aan de praktijken van eenzame opsluiting, marteling, medische nalatigheid en het onthouden van basale rechten zoals het recht op een eerlijk proces en op familiebezoeken. Een aantal leiders van de hongerstaking is in een isoleercel gezet en alle hongerstakers wordt nu het recht op een advocaat en op familiebezoek ontzegd. In totaal zitten ruim 7150 Palestijnen in Israel vast.

De meeste Palestijnse gevangen zitten om politieke redenen vast, en zouden nooit in gevangenschap terecht zijn gekomen als ...

Meer
Annotaties:
aanmelden / inloggen