Door Hannus, Op don 30 jan 2014 15:40, 2 reacties, citaat / intro / linkdump

Philips werkte jarenlang intensief samen met NSAPhilips heeft jarenlang telefoons aan de Nederlandse overheid geleverd, waarvan de versleuteling afkomstig was van de NSA. Zo had de NSA toegang tot het hart van het Nederlandse militaire en diplomatieke verkeer.

Philips liep in zekere zin aan de leiband van de NSA. Het concern moest wel met de Amerikanen samenwerken. Zonder de NSA-input maakten de Nederlanders geen kans op opdrachten van NAVO-landen.

De NSA leverde een versleutelingsprogramma voor de telefoons, dat werd ingebouwd in drie chips in de apparaten. Overigens zat de NSA-code in alle apparatuur van de NAVO-landen.

Een woordvoerder van het ministerie van Defensie zegt dat het...
Annotaties:
Philips werkte jarenlang intensief samen met NSA #zaplog
| #210765 | 31-01-2014 03:24 | ouwe knar
Zonder de NSA-input maakten de Nederlanders geen kans op opdrachten van NAVO-landen.
Met andere woorden Philips valt niets te verwijten.

Een woordvoerder van het ministerie van Defensie zegt dat het 'niet meer dan logisch is' dat bondgenoten met elkaar kunnen praten. 'Dan is het ook niet raar dat diensten voor encryptie van communicatieapparatuur met bedrijven samenwerken.'
Met andere woorden iedereen deed en doet dat. Wen er maar vast aan sheeple. http://redicecreations.com/article.php?id=27254 (Sweden 'a close partner' in NSA surveillance)
ouwe knar's avatar
| #210779 | 31-01-2014 13:32 | Atlas
Zucht. Hebben we niet opgelet, de laatste jaren? Echelon, iemand? Natuurlijk willen inlichtingendiensten gegevens. Maar waarom klikt iedereen op akkoord voor cookies en gebruiksvoorwaarden? Niemand controleert grote bedrijven en hun datahandel. Dan heb ik nog liever dat inlichtingendiensten kijken dan facebook en google, want er is tenminste nog een commissie van toezicht op de AIVD en MIVD. Sheeple inderdaad.
aanmelden / inloggen