Door community (initieel Hannus), Op zon 15 jan 2012 00:27, 7 reacties,    

Plannen Israël en de VS een false-flag-aanval in de Perzische Golf? (Update)

Volgens de website Veterans Today bereiden Israël en de Verenigde Staten op het moment hoogstwaarschijnlijk een «valse vlag» aanval voor op een van hun eigen oorlogsschepen in de Perzische Golf. De schuld van de aanval zal in de schoenen worden geschoven van Iran en worden gebruikt als rechtvaardiging voor een «all-out» aanval op dat land.

Veterans Today verwijst naar een artikel in de Jerusalem Post van 9 januari j.l. waarin een voormalige Israëlische inlichtingenofficier, Avi Perry, het draaiboek voor de aanval uit de doeken doet. Perry noemt het een «‘Pearl Harbor’-scenario»: Eerst worden de geest van de Amerikaanse president en het Amerikaanse publiek rijp gemaakt door een «verrassingaanval» van Iran op een Amerikaans oorlogsschip in de Perzische Golf.

Die «Iranese verrassingaanval» zal «de perfecte rechtvaardiging» voor de VS zijn om een oorlog tegen Iran te beginnen. De VS zouden «terugslaan» door de Iranese marine, de militaire installaties, raketsilo’s en de vliegvelden in Iran aan te vallen. Daarna zouden ze hun aanval richten op het regime zelf. «De grote finale» zal tenslotte de vernietiging van de Iranese nucleaire faciliteiten moeten worden.

Veterans Today dook verder in het verhaal en vond uit dat een Amerikaans oorlogsschip, de Vincennes twee maanden geleden bij nacht en ontij verdween uit de marinebasis Puget Sound. “The Vincennes was vollededig afgeschreven op 23 november 2011” en lag in Puget Sound te wachten tot het definitief ontmanteld zou worden.

Volgens Veterans Today, dat zich beroept op «diverse betrouwbare bronnen», bevindt de Vincennes zich op het moment vermoedelijk bij het hoofdkwartier van de 5e Vloot in Bahrein, waar het wordt gereedgemaakt voor de «verrassingsaanval».

De Vincennes is om nog een reden het ideale doelwit voor de geënsceneerde false flag. Vanaf dit schip werd op 3 juli 1988, vlucht 655 van Iran Air, boven de Perzische Golf neergeschoten. Daarbij kwamen alle 290 inzittenden, waaronder zich 36 niet-Iraniërs en 66 kinderen bevonden, om het leven. Een «Iranese» aanval op de Vincennes kan daarom makkelijk aan de wereld worden uitgelegd als een vergelding voor het neerhalen van vlucht 655.

«Het ligt voor de hand dat de Mossad, die ook betrokken was bij de gebeurtenissen van 9/11, het vuile werk mag opknappen», aldus Veterans Today.


(Update)
Nadat op diverse plaatsen in de internationale media berichten waren verschenen dat Israël en de Verenigde Staten een aanval planden op Iran, hebben beide landen een grote gezamenlijke legeroefening, die de komende weken had moeten plaatsvinden, uitgesteld tot de zomer van dit jaar, meldt de Israëlische krant Haaretz.

De oefening met de codenaam «Austere Challenge 12» zou de grootste gezamenlijke oefening zijn geworden die de twee landen ooit samen hebben gehouden. Er zouden duizenden Amerikaanse soldaten aan hebben deelgenomen.
'Israel and U.S. postpone massive defense drill in fear of escalation with Iran'
| #173612 | 15-01-2012 01:20 | P.uncia
Oeps, Veterans Today is een site waar ik vaak rondsnuffel maar ook een site waarvan ik weinig van overneem, zelfs niet in linkdumps.

Toch een stem omdat die site veel dingen goed ziet.
P.uncia's avatar
| #173633 | 15-01-2012 16:35 | Hannus
Ik lees net dat er bij het ontworpen van de Vincennes in 1985 vanuit is gegaan dat het schip minimaal vijftig jaar dienst moet doen. Het heeft een modulaire ontwerp, zodat belangrijke onderdelen ten aller tijde vervangen kunnen worden.
Wonderlijk dus dat het schip nu al is afgeschreven.
Hannus's avatar
| #173653 | 16-01-2012 00:54 | goof
Is dit niet veel te opzichtig?

Eerder deze week vernam ik dat in de Arabische media is bericht, over een op hande zijnde actie van de VS, waarbij in stilte vanaf Iraans grondgebied, een lichte atoombom zou worden afgevuurd op Israël.
Is er iemand die dit bericht kan ontkrachte/bevestigen?
Vind hier namelijk niets over terug.
goof's avatar
| #173654 | 16-01-2012 00:56 | Johnito
Vond toevallig deze van Raw Story terug via een oude post op mijn eigen blog. Uit 2007. Aardig voor de context.

CIA running black propaganda operation against Iran, Syria and Lebanon, officials say
Johnito's avatar
| #173662 | 16-01-2012 11:37 | merethan
WW III in aantocht. Maar hoe kan de USA dat volhouden? Hoeveel oorlogen en schaduwoorlogen zijn ze momenteel al in verwikkeld?
merethan's avatar
| #173665 | 16-01-2012 12:34 | DOS.
Zolang er nog genoeg sukkels op de wereld rondlopen die denken dat de dollar iets waard is, kunnen zij ongelimiteerd bijdrukken en de kosten voor 90% aan het buitenland laten betalen.
DOS.'s avatar
aanmelden / inloggen