Door P.uncia, Op din 13 maa 2012 18:30, 1 reacties,    

Plastic chemicaliën leiden tot miskramen, onvruchtbaarheidJe weet waarschijnlijk dat ftalaten de "zuster" chemicaliën zijn die vaak gepaard gaan het giftige bisfenol A (BPA) in veel plastic containers en verpakking van levensmiddelen. Hoewel minder vaak besproken dan BPA zijn ftalaten een bedreiging voor de gezondheid van de mens dat met name invloed zou kunnen hebben op zowel de gezondheid van zwangere moeders als op foetussen. Volgens nieuw onderzoek kunnen ftalaten mogelijk worden geassocieerd met een toename van miskraamrisico's als gevolg van het feit dat de industriële chemicaliën het aantal zaadcellen kan verlagen en het de kans van een vrouw op onvruchtbaarheid kan vergroten.

In een onderzoek gepubliceerd in Environmental Health Perspectives analyseerden onderzoekers het verband tussen de zwangerschapverlies en urineniveaus van ftalaten. De alomtegenwoordige aanwezigheid van ftalaten maakt het een uitdaging om ze te vermijden, met de chemicaliën die doorgaans wordt gebruikt in plastic containers, synthetische geuren, pesticiden en zachte vinyl producten. Specifiek op zoek op twee ftalaten die gebruikt worden in vinyl producten en synthetische geuren, bekend als DEHP en DEP, kwamen de wetenschappers tot een schokkende conclusie.

In de loop van het twee jaar durende onderzoek met Deense vrouwen, die proberen zwanger te worden en nog niet eerder in verwachting waren geraakt van een kind, legden de auteurs van het onderzoek een verband tussen hoge urineniveaus van ftalaten en zwangerschapverlies. In feite was de vinyl ftalaat DEHP waarde 30 procent hoger bij vrouwen die miskramen ondervonden. Bovendien merkten de onderzoekers op dat hogere niveaus van DEHP in feite een grotere kans hebben op een miskraam ondanks vergelijkbare keuzes in levensstijl.

In het verleden zijn ftalaten ook in verband gebracht met een aantal andere aandoeningen. Onder de condities is één van de verrassende de relatie tussen ftalaten en atherosclerose, aderverkalking door de opbouw van ongewenste harde structuren bekend als plaques. Naast beschadigde bloedvaten zijn ftalaten ook in verband gebracht met astma en allergieën, vervroegde puberteit en een groot aantal andere condities. Om het risico op blootstelling aan ftalaten te beperken is het raadzaam om het gebruik van plastic waterflessen, verpakking van bewerkte levensmiddelen en synthetische geurstoffen te voorkomen of te beperken.

Door, Anthony Gucciardi.
Annotaties:
| #176434 | 13-03-2012 18:53 | ouwe knar
Misschien dat zijne heiligheid dáár wat aan kan doen, in plaats van het verbieden van sex orgiën http://zaplog.nl/zaplog/article/paus_benedictus_xvi_seks_voor_huwelijk_is_zware_zonde

(zou die dat echt menen, uh, rotzooien met onschuldige kinderen valt daar toch ook onder?)
ouwe knar's avatar
aanmelden / inloggen