Door community (initieel Appie), Op zat 19 mei 2012 14:26, 2 reacties, nieuws

Plastic zakjes grotere bedreiging voor India dan atoombom


Het ongebreidelde gebruik van plastic zakjes verstopt meren en rioleringsstelsels en dat vormt een grotere bedreiging voor de toekomstige Indiase generaties dan een aanval met een atoombom. Die opvallende uitspraak komt van het Indiase Hooggerechtshof.

De rechters gingen daarmee in op een vraag van twee dierenrechtenorganisaties, die via gerechtelijke weg dringend aandacht vragen voor de enorme vervuiling met plastic in India. De organisaties hadden aangetoond dat in de magen van koeien tot 60 kilogram aan plastic afval te vinden was.

"Het plastic blokkeert het spijsverteringstelsel van de dieren en veroorzaakt pijn, maar het komt ook in de menselijke voedselketen terecht via dierlijke producten", stellen de organisaties. Ze pleitten onder meer voor gesloten vuilnisbakken, waardoor dieren niet aan verpakte voedselresten kunnen.

De rechters pleiten in hun vonnis voor een dringende aanpak van de plasticvervuiling. "We zien allemaal hoe onze meren, vijvers en rioleringssystemen verstopt raken door plastic zakjes", stellen de rechters, GS Singhvi en SJ Mukhopadhya. "We willen daarom de reikwijdte van deze petitie uitbreiden. Als we geen verbod op plastic zakjes onderzoeken of een systeem van terugname instellen, zal de volgende generatie geconfronteerd worden met een ergere bedreiging dan de atoombom."

Bron: MO * Mondiaal Nieuws

Annotaties:
| #180792 | 19-05-2012 18:45 | ouwe knar
Gewoon de rommel achter je gat opruimen en niet alles ter plekke uit je handen laten vallen als je het niet meer nodig hebt. Is typisch een onderdeel van het menselijk gedrag dat niet mee geëvalueerd is :(
ouwe knar's avatar
| #180794 | 19-05-2012 19:26 | Appie
@ ouwe knar, helemaal gelijk. Hoe dom we zijn wordt perfect samengevat in:

Plastic soep en stompzinnige strandcampings
Appie's avatar
aanmelden / inloggen