Door spaceman, Op woe 28 okt 2015 16:56, 16 reacties, citaat / intro / linkdump

Poetin wil geen dollars meer voor olieDe Russische president Poetin wil olie niet langer in dollars maar in roebels en yuan afrekenen, zo meldt de Iraanse nieuwszender PressTV. Hij deed opnieuw een beroep op de olie-industrie om olie en gas niet langer in de Amerikaanse munt, maar in lokale valuta af te rekenen. Dat kunnen roebels zijn, maar ook Chinese yuan of de valuta van handelspartners in de Euraziatische Economische Unie. Met deze landen heeft Rusland al afspraken gemaakt om goederen in lokale valuta af te rekenen.

Vertegenwoordigers van de Iraanse regering hebben aangekondigd dat hun financiële systeem al is ingericht op internationale betalingen in Iraanse rial en...
Annotaties:
| #239484 | 28-10-2015 17:36 | spaceman
Gaat de zaak in Syrië o.a. door dit besluit escaleren?
spaceman's avatar
| #239487 | 28-10-2015 18:41 | ..................
De kernbom/WMD is al afgevuurd.
de vraag is alleen waarneer het ontploft
| #239494 | 28-10-2015 19:25 | spaceman
Ik vrees dat we op zo'n gelukje niet meer hoeven te hopen.Was wel weer een Rus die z'n kop erbij hield.

http://www.isgeschiedenis.nl/nieuws/ontsnapt-aan-derde-wereldoorlog-in-1983/
spaceman's avatar
| #239496 | 28-10-2015 19:38 | Nico de Geit
Het gas dat via de NordStream naar Duitsland vloeit zal betaald worden met Duitse producten: treinen vol Duitse auto's gaan richting Rusland. Volkswagen verkoopt in Rusland meer auto's dan in Duitsland.

Maar wat produceert de VS nog?
Nico de Geit's avatar
| #239504 | 28-10-2015 20:23 | ..................
Maar wat produceert de VS nog?


De papieren dollar
| #239508 | 28-10-2015 21:24 | Nico de Geit
Momenteel wordt de NordStream gaspijpleiding verdubbeld.
Nico de Geit's avatar
| #239509 | 28-10-2015 21:36 | Nico de Geit
Waar blijft de R2P - responsibility to protect - in Oekraïne?

Vanuit Rusland? Vanuit Duitsland? Ik ben bang dat niemand Oekraïne wil hebben. Het is meer last dan lust.

Op het Russische journaal steeds vaker berichtgeving over Afghanistan en de 'nijpende' situatie daar.

Straks oorlog, herstel, strijd in Syrië, Irak, Afghanistan en misschien ook Libië? Er is daar vast wel iemand die ze kunnen steunen in de strijd tegen terrorisme.
Nico de Geit's avatar
| #239510 | 28-10-2015 21:43 | Nico de Geit
Als reactie varen de Amerikanen de Chinese wateren in. Dat durven ze blijkbaar niet (meer) in Rusland. Tenminste niet meer na dat gedoe in de Zwarte Zee afgelopen jaar.
Nico de Geit's avatar
| #239511 | 28-10-2015 22:05 | Nico de Geit
Ik heb begrepen dat de roebel min of meer is gekoppeld aan de olieprijs. Niet zo raar, omdat Rusland vooral grondstoffen exporteert. De MSM maakt daarvan dat de roebel is ingestort. Over de koppeling met de olieprijs zeggen ze niks.

Voor Russen maakt het niks uit, die betalen nog altijd hetzelfde aan de pomp. En verdienen nog hetzelfde. Alleen geïmporteerde producten (uit westerse landen) zijn duurder geworden.

Met de BRICS-landen en Egypte zijn afspraken gemaakt over de valuta, het fijne weet ik er niet van. En de westerse MSM vertelt het zeker niet.
Nico de Geit's avatar
| #239530 | 29-10-2015 12:40 | Ness
Dat Rusland van de heerschappij van de dollar afwil is geen nieuws. USA "produceert" alleen nog maar schuld. Maar de coalitie - waar NL ook toe behoort - zal zeker een oorlog beginnen om de dollar (en de oiro) te redden.

Er gaan heel wat geruchten rond, dat USA die oorlog wil opstarten via een valse vlag. Want zelf aanvallen zonder aanleiding kan niet. Hier een praatje dat in Russische kringen rondgaat: http://www.liveleak.com/view?i=b1b_1446048298
Hier een wat geloofwaardiger praatje, van Amerikaanse zijde: http://allnews.network/index.php/8-news/176-liar-liar-pants-on-fire-obama-sends-u-s-ground-troops-to-syria

USA wil niet zeggen waar de door hen opgeleide gematigde huurmoordenaars zitten, niet in Syrie en niet in Irak. Rusland is op beide plekken aan het bombarderen en dat kan dus fout gaan. Amerikaanse troepen zouden gelegerd worden op bases van het Free Syrian Army, een organistaie die voornamelijk uit lucht en rotsmoes bestaat. In feite worden de troepen onderdeel van ISIS, zeker in Irak. Zie ook https://www.youtube.com/watch?v=CrqgUtuB__A en http://www.globalresearch.ca/us-protects-isis-terrorists-in-ramadi-22-iraqi-troops-killed-by-us-led-airstrikes-us-planes-drop-weapons-for-isis/5485089

In die laatste link wordt gesteld dat USA Iraakse troepen en vrijwilligers in Irak aan het bombarderen is, om ISIS gasten te redden die in het nauw zijn gekomen. Het kan kloppen want Irak weigert verdere hulp van USA en zet geheel in op de Russen - maar er zijn in Irak nog 35.000 USA-soldaten...
https://www.rt.com/op-edge/319712-us-special-forces-iraq/ en http://www.bloombergview.com/articles/2015-10-28/new-u-s-combat-mission-in-iraq-is-not-new
Check ook So what does that say that Russia has not targeted the US-trained terrorists? Either they're non-existent, or they're sitting in Turkish cafes. voor medialeugens en ophitserij.

Het wordt link. Bij mij komen de nachtelijke vluchten weer over, 2 of 3 per nacht, richting Oosten, wat meestal inhoudt dat er over een week of 3 ergens een gewapend conflict 'uitbreekt'. Vaak betreft het Israhel. Het enige vliegveld hier zo dichtbij is een NAVO-basis. Er is verder geen commerciele luchtvaart. Bij een bepaalde wind komen de pas opgestegen vliegtuigen precies over mijn dorp - die herrie is niet te missen.
Ness's avatar
| #239534 | 29-10-2015 13:12 | Nico de Geit
De Amerikanen gaan gewoon door met het afwerpen van pakketten voor hun Syrische vrienden, filmpje:

http://www.1tv.ru/news/world/295119
Nico de Geit's avatar
Wat mij opvalt is dat de olie steeds goedkoper wordt. In België huisbrandolie 0,75 euro één liter, en dat de zg. schone kerosine achtige brandstoffen hier in Nederland enkel maar duurder worden sinds ik en vele met mij van het dure aardgas met vastrecht zijn afgestapt.
54 euro voor 20 liter kwaliteit is de standaard= 2,70 één liter. Belachelijk. Als je op Marktplaats goed zoekt kun je voor 1,50/1,30 per liter kopen, maar volgens mij is dat illegale army kerosine in jerrycans.

Soms kun je nog wel eens tegen een flesje lampenolie van 1.99 aanlopen, die bij Blokker ook al 2,99 kost. Hr. Poetin, doe daar eens wat aan voor de mensen met petrokacheltjes. Rutte verrot met je onwijze prijzen.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
@ Ness
Bij mij komen de nachtelijke vluchten weer over, 2 of 3 per nacht, richting Oosten, wat meestal inhoudt dat er over een week of 3 ergens een gewapend conflict 'uitbreekt'.

Als de USA/Navo, Rusland zou aanvallen zouden ze heel misschien nog tijdelijk kunnen winnen ook. De geschiedenis leert, Napoleon, Hitler, dat dit altijd maar tijdelijk is geweest.
We mogen natuurlijk ook niet vergeten dat China blijft glimlachen tot zij het volgende slachtoffer van de USA zullen zijn! Die zullen samen met vele Aziatische landen tegen de VS in geweer komen.

De VS druk, druk, druk, met Rusland zal verzwakt, interne problemen krijgen. Afscheidingen zijn nu al orde aan de dag. Militie's in het land met andere opvattingen. Die democratie is maar 50%+1 hoor?
Zuid Amerika zal proberen appeltjes te schillen met de VS, Noord Korea wil ze graag Nuken?

Ik denk dat de USA snel tegen de NAVO zal zeggen, doen jullie het zelf maar. Geen Stijl Had vandaag een foto van 1000 woorden, de ministers van oorlog NL, SW, NW, DE, vs Rusland.
En dan is ook nog het reserve leger op non active gesteld.
Ik zeg welkom Rusland, Dag blauwe envelop, welkom groene hamer en sickel flop.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #239629 | 30-10-2015 18:54 | ..................
Johan
Zover zal het wel niet komen dat ze mekaar nuken.

Als je de geschiedenis weet dat ook het communisme is ontstaan uit wallstreet en die revolunisten uit de VS zijn ontstaan,ook dit spelletje in syrie een game is.

De goodcop and the bad cop.
Ook Putin diep in de reet zit van die bankers.Ook china.
Wie de macht heeft zijn die bankers en corperatie's.

Als je bv kijkt naar de oorlogen in het verleden,bankers beide kanten financieerde.Die corperatie's en bankers grote belangen hebben in bv china.
Prins Pils is onlangs nog op bezoek geweest in china om deals te sluiten.

Hoe ik het zie,moet er gewoon chaos gecreeerd worden,om die 1 world goverment te realiseren.
En die yankees kunnen niet alleen deze NWO leiden.
Elk land heeft zijn eigen elite.
Wij zijn het goyim.
Olie 45,64 + 5.64% 28/10/2015 19:15:00 GMT
Deze prijs liet Plus 500 broker zien, en zal best waar zijn.

Iedereen weet dat olie vandaag de dag wegens overcapaciteit en aanbod niet zal stijgen en beleggers nemen massaal hun toevlucht in short op lagere prijzen opties.

Het resultaat van deze stijging is mijns-inziens dan ook gerold uit de fix van de super computers van Goldman Sachs en kompanen waarbij zij weer enkele miljarden extra hebben verdient ten koste van de shorts.

Wat betreft olie op het vuur gooien!
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
aanmelden / inloggen