Door community (initieel Manus), Op don 7 apr 2016 14:29, 13 reacties,    

Pogingen tot sabotage Oekraïne referendum door elite mislukt!Het referendum over het associatieverdrag met de Oekraïne is uitgelopen op een klinkende overwinning van het Nee-kamp met de vereiste opkomst boven de 30%. De uitslag van het Oekraïene referendum is voor de elite een zure pil om te slikken. Eens te meer wordt aangetoond dat de bevolking geen heil ziet in hun federalistische Europese staat waar multinationals en banken zichzelf (in opdracht van een paar rijke families) ten koste van burgers verrijken, dit ondanks een bombardement aan anti-Russische propaganda in de main-stream media.

Op meerdere manieren is door de elite geprobeerd het referendum vooraf te saboteren met behulp van de kiesraad en de media. De kiesraad kwam met een onoverzichtelijk formulier, waarbij een stipje ingevuld moest worden boven een rechthoekig vakje.

Normaalgesproken dient bij verkiezingen een vakje ingekleurd te worden, zodat verwarring voor de hand lag. Zelfs de kiesraad zei bij het referendum dat iemand blanco stemt als hij het vakje niet inkleurt, terwijl je de stip moet inkleuren ipv het vakje eronder.
In Oudekerk aan de Amstel werd de kiezer ook opgeroepen het vakje rood in te kleuren in plaats van het stipje, zodat de stemmen vanzelf ongeldig werden.
In Amsterdam, Diemen, Leusden en Juiversloot aan de Vecht zou hetzelfde het geval zijn, waarschijnlijk bij nog veel meer stembureau's.


Waarschijnlijk was door de elite ingeschat dat de uitslagen dichter bij elkaar zouden liggen en/of meer burgers de fout in zouden gaan. In geval Ja en Nee stemmers echt dicht bij elkaar zouden liggen, hadden ongeldige stemmen er immers net voor kunnen zorgen dat de benodigde 50% Nee-stemmers niet gehaald zouden worden. Maar helaas voor de EU-maffia was er een afgetekende meerderheid voor Nee en letten de meeste burgers tegenwoordig goed op bij het invullen van het stemformulier.
De ongeldige stemmen telden overigens wel mee voor de opkomst, vandaar dat een totaal van 0,8 % van de stemmen nu als blanco stem opgegeven wordt. Dit zullen voor het overgrote deel mensen geweest zijn die door de onjuiste instructie van de Kiesraad en het stembureau het vakje in plaats van het stipje ingekleurd hadden .

Toen voorafgaand aan de verkiezingen de peilingen uitwezen dat het Nee-kamp een afgetekende overwinning zou halen en kiezersbedrog via het onduidelijke formulier hoogstwaarschijnlijk niet tot de gewenste uitslag zou leiden werd via de media een ander middel ingezet. Via columnisten van landelijke dagbladen werd het JA-kamp opgeroepen niet te gaan stemmen, zodat de vereiste opkomst niet gehaald zou worden. Nimmer in de geschiedenis werd via media opgeroepen om niet te gaan stemmen, maar in dit geval waren onze elitevrienden zo wanhopig dat ze alles uit de kast haalden. In diverse andere media werd de mogelijkheid van strategisch wegblijven tot in den treure besproken en Maurice de Hond gooide als betaalde eliteknecht nog wat olie op het vuur door te stellen dat het hem sterk leek dat de benodigde 30% gehaald zou worden. Veel Ja-stemmers bleven vervolgens weg, maar niet genoeg dat de benodigde 30% niet gehaald werd. Ook in dit opzicht een mislukte poging tot sabotage.

In de nieuwsrubrieken werd na de overwinning van het Nee-kamp en de lage opkomst vervolgens bediscussieerd dat het associatieverdrag te ingewikkeld was voor de kiezers en journalisten meenden ook de hand in eigen boezem te moeten steken omdat ze de voordelen van het verdrag niet goed genoeg uitgelegd hadden. Nu is het verhaal in de basis niet zo ingewikkeld, zoals ik het eerder in Jip en Janneke taal uitlegde.

De burger begrijpt dat zij bij een steeds grotere EU minder te zeggen krijgt over besteding van belastinginkomsten en dat het verdwijnen van visumplicht van 40 miljoen armlastige Oekraïners een nieuwe immigratiegolf teweeg zal brengen.
De burger begrijpt dat, de door de EU gesteunde, Oekraiense coup omwille van het associatieverdrag geleid heeft tot een onnodige burgeroorlog en dat verdere implementatie de spanningen niet zullen verminderen, maar eerder zullen doen toenemen.
De burger begrijpt dat er vele miljarden van hun geld nodig zijn om een failliet, half verwoest land op te bouwen en dat dat geld uit zijn portemonnee gestolen dreigt te worden.
De burger begrijpt ook dat de betaalde media de boel verdraaien ten gunste van de elite.
Kortom, de burger begrijpt dat de Oekraïne agenda alleen de belangen dient van een kleine elite van oligarchen, multinationals en politici (lees beroepsoplichters).

Dat de opkomst niet hoog is komt eerder doordat de burger naar aanleiding van het in de wind geslagen referendum over de Europese Grondwet niet het gevoel heeft dat er überhaupt nog naar hen geluisterd wordt. Daarom des te meer complimenten aan onze echte vrienden van GeenPeil/GeenStijl die het initiatief hebben genomen voor dit referendum en alle Nee-stemmers hebben weten te mobiliseren met hun meer dan terechte boodschap: “Red de democratie!”

Natuurlijk zal de elite hun zin doordrijven met het associatieverdrag, maar een hernieuwd kiezersbedrog zal de verbittering en scepsis onder de burger doen groeien. Steeds meer burgers worden wakker en zullen zich tegen de main-stream media en de elite verzetten.Het eliteproject genaamd EU loopt op haar laatste benen!
Annotaties:
| #249867 | 07-04-2016 15:34 | Ness
Het wachten is op een Brexit. Want liegen tegen je klanten helpt niet meer, en vieze truuks werken al helemaal in je nadeel, al wil de polletiek dat niet geloven omdat ze ervan uitgaan dat iedereen net zo corrupt en doortrapt handelt als zij. Vraag maar aan Cameron, die flink wat poen via familie en Panamakanaaltjes heeft verborgen.

Zelfs de slome Britten krijgen (hopelijk) er genoeg van: http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/eu-referendum-government-to-spend-9m-of-taxpayers-money-on-leaflets-warning-of-damage-brexit-would-a6971926.html

Hier nog wat info over de stemverdeling tijdens het ref. van gisteren, alles in steenkolen-Engels. De grote steden blinken werkelijk uit door hun lage opkomst. Verder zaten alle gemelde prognoses qua opkomst er faliekant naast maar ook dat is natuurlijk een manier om mensen te ontmoedigen. Want wat maakt jou ene stemmetje uit als de zaak *al verloren is*. En het regent ook nog. http://www.nltimes.nl/2016/04/07/dutch-people-shoot-down-ukraine-referendum-voter-turnout-tops-30-pct/
Ness's avatar
| #249873 | 07-04-2016 17:33 | zanussi
net aan 30% van de bevolking heeft gestemd. is dat nou democratie of is het terreur van een minderheid?

hoe zouden de meningen verdeeld zijn onder de 70% die wegbleef? ik ben niet gegaan want ik vind het niet verstandig een corrupt en bedrieglijk systeem wat mijn belangen niet dient te gaan legitimeren door te gaan stemmen.
zanussi's avatar
| #249874 | 07-04-2016 17:40 | Unseen
net aan 30% van de bevolking heeft gestemd. is dat nou democratie of is het terreur van een minderheid?


De Nederlandse bevolking heeft d.m.v. dit referendum i.d.d. kunnen zorgen dat de terreur van een minderheid (de regering) afgestopt is !
Unseen's avatar
| #249876 | 07-04-2016 20:09 | ffloor
Perfekt geschreven ook, dit artikel. Doet mij denken aan die stemmachines waarvan ambtenaren een draadje aan knopje Janmaat: hadden doorgeknipt - en daarna weer "verzegeld".
| #249877 | 07-04-2016 20:46 | Manus
@Zanussi
Jouw reactie lijkt mij tegenstrijdig, als het toch geen zin heeft om te stemmen omdat je toch alleen een bedrieglijk systeem ondersteund, kan er ook geen sprake zijn van terreur van een minderheid. Terreur staat immers voor grote invloed op een groep, buiten de gebaande paden.
Als je beweert dat er sprake is van terreur door een minderheid geef je ook impliciet aan dat de Nee--stem een grote invloed heeft gehad.

@Ness
Ik heb hier in Den Haag nog geprobeerd aardig wat mensen te mobiliseren. Gelukkig hier wel een ruime Nee stem en net wat meer opkomst dan de andere steden, al was het net onder de 30%
Hopelijk stemmen de Britten ook voor een Brexit en tegen de EU dan krijgen we het balletje echt aan het rollen.

@Ffloor
Thanks, gelukkig zijn we wel van die stemcomputers af, anders hadden ze daar zeker misbruik van gemaakt.
Manus's avatar
| #249882 | 07-04-2016 21:42 | ffloor
Ja, en heb je die blauwe dagteller op 'Instroom' al gezien??
| #249886 | 08-04-2016 01:48 | tegengas
Na al dat voor-kamp media geweld, is de overwining van het tegen-kamp groot, het weer met de regen buien zat ook niet mee.
Op allerlei manieren werd de tegenkiezer bewerkt, en dan toch een winst voor de tegen stemmers is gewoon een wonder.
tegengas's avatar
| #249887 | 08-04-2016 05:55 | ..................
tegengas


De ja stemmers waren niet zo snugger.
Door te stemmen,is de opkomst geldig verklaart.
Waren ze thuis gebleven,de opkomst te laag was.

En we worden een broodje aap voorgehouden,omdat het verdrag feitelijk al een accoord was,die alleen nog een handtekening van de staten generaal nodig had.
In maart 2014 was er een accoord gesloten,en de elite echt niet gaan wachten op een handtekening van de staten,om hun zaken uit te breiden.
Eigenlijk zou je moeten wobben,om daar achter zien te komen wat voor handel nederland inmiddels drijft met oekraine.

Dat zouden journalisten moeten doen,of geenstijl.
Maar ik denk dat het hun helemaal niet ging om het referendum zelf,maar als protest stem tegen de uitbreiding van de EU.
Dus zo belangrijk is dat verdrag niet en de handel die het al doet met oekraine.
| #249889 | 08-04-2016 06:11 | Atlas
GeenStijl was vrij duidelijk over het feit dat het niet ging om dit verdrag maar om de ongebreidelde uitbreiding van de EU. En dat signaal zal men voelen in Den Haag. Na het referendum over de EU grondwet in 2005 is dit weer een signaal. Hopelijk kappen de Britten met deze vorm van EU en gaan we die op zich mooie unie wel goed in de steigers zetten met z'n allen. Maar daarvoor moet heel wat gebeuren. De munt moet goudgedekt worden enzovoorts.
| #249891 | 08-04-2016 06:37 | Argwaan
Dat is een mooi streven. Alleen: als we hier iets mooi hebben tot stand gebracht, zullen de rovers uit de USA er dan niet mee aan de haal gaan?
Argwaan's avatar
| #249893 | 08-04-2016 07:11 | trend etter
Eerst nog even TEGEN "TTIP" en……. "NEXIT" komt na " BREXIT"
EN zal de BRUSSELSE DESPOTEN CLUB" zich elders moeten gaan verrijken
Nooit meer over de rug van de BURGER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
| #249897 | 08-04-2016 08:49 | ..................
Wek je niet de illusie dat een minderheid,want daar komt het op neer die nu nee zeiden, zullen gaan bepalen wat al ten uitvoer is gebracht.
Het enigste wat die NEE stemmers zullen meemaken,is dat de democratie een woord is.

De NOS komt nu achteraf ook met een artikel dat veel verdragen die nog niet zijn ondertekent gewoon gaande is, zonder die handtekening.

http://nos.nl/artikel/2097792-ook-zonder-ratificatie-gaan-eu-verdragen-keer-op-keer-door.html
| #249907 | 08-04-2016 11:36 | jantjeuitnederland
@zanussi
Bij de EU verkiezingen is ook maar 37% opgekomen, waarvan 30% van de stemmen naar de PVV, SP en PvdD gingen. Dus het mandaat voor dat verdrag is ook maar max 26%.
jantjeuitnederland's avatar
aanmelden / inloggen