Door Ness, Op don 12 nov 2015 09:17, 3 reacties, citaat / intro / linkdump

Polen: minstens 25.000 bij demo, EU-vlag verbrand

Bij de jaarlijkse viering van de Poolse onafhankelijkheid zijn tussen de 25 en 50.000 nationalisten de straat opgegaan om te demonstreren voor "Polen voor de Polen", voor "God, Eer en Vaderland", tegen Islamisatie en tegen de EU. Sommigen scandeerden "vroeger was het Moskou, nu is het Brussel die onze vrijheid wegneemt". Tijdens de demonstratie werd de EU-vlag vertrapt en verbrand. Borden droegen opschriften als " Groot Katholiek Polen" en "EU macht frei", een verwijzing naar Auschwitz. De betoging is overigens vreedzaam verlopen. ...
Annotaties:
| #240339 | 12-11-2015 19:10 | zanussi
EU-vlag verbranden = goed idee
zanussi's avatar
| #240348 | 12-11-2015 20:34 | Ness
Ja. En nee, Zanussi. Er zijn hier wat kanttekeningen te plaatsen. Zie de opmerking van Siban in dit draadje: http://zaplog.nl/zaplog/article/europa_bestemd_voor_slagveld#n240332

De USA is weer eens fijn bezig alle kanten te pushen, om zoveel mogelijk tweedracht te zaaien. Als de populatie van de EU (niet de "leiders" immers tot een consensus is gekomen, en daar lijkt het op, dan moet die nodig kapot. En niets werkt beter als een rode lap op een stier als nationalisme dat enigszins naar fascisme riekt.

De consensus is die van mensen met gezond verstand: je kunt mensen niet laten verrekken; noodzakelijke hulp moet worden geboden maar daarna moeten deze ontheemden zsm terug want zij zijn een te zware belasting om te dragen voor de toch al verpauperende Europse bevolkingen. PLUS de oorzaken moeten worden aangepakt.

En als West Europa zich sterk tegen oorlog met Rusland verzet dan kan Oost-Europa, die nog met de nodige haat tegen de Soviets zit, wellicht wel worden overgehaald. Die PiS-partij is geen lekkertje... en corrupt genoeg om z'n moeder voor de wolven te gooien als dat oplevert.
Ness's avatar
| #240382 | 13-11-2015 14:43 | zanussi
er zijn altijd kanttekeningen te plaatsen.

Het verbranden van een EU-vlag in een EU-land door de bewoners van dat land zelf is een duidelijk signaal hoe er over de EU wordt gedacht door die inwoners.

Er was een tijd dat er regelmatig USA-vlaggen werden verbrand in verre landen door hele boze mannen met baarden en kalashnikovs en dat kwam dan op tv hier. Een EU-vlag in de fik in een EU-land zelf is ... is ... weer eens wat anders.
zanussi's avatar
aanmelden / inloggen