Door community (initieel G.B. Wolf), Op woe 20 sep 2017 14:20, 17 reacties, nieuws

Politie bederft feest rond de introductie van de ‘nieuwe gulden’

Gisteren was het Prinsjesdag. Koning Willem-Alexander las zijn troonrede dit jaar voor zonder kabinet. En Sven Hulleman presenteerde zijn alternatief voor de euro: de gulden. Op de stoep van de Haagse Lange Voorhout, omringd door fans. Én een cordon van politieagenten.

De nieuwe gulden

Onlangs sprak ik uitgebreid met Hulleman over de beweegredenen achter zijn gulden-initiatief. Hij vertelde toen dat ‘het op schuld gebaseerde geldsysteem de bevolking tot slaven van de banken maakt.’

Hulleman, strak in het pak, beantwoordt vragen uit het publiek en weidt uit: ‘De menselijkheid in ons op schulden gebaseerde geldsysteem is zoek. In Nederland hebben miljoenen mensen zware schuldenproblemen. Voor onze overheid zijn die mensen niets meer dan een burgerservicenummer geworden.’

Het blijft niet bij woorden alleen. Binnen kunnen de eerste biljetten worden opgehaald. Daar staan vijf jonge blondines die Hulleman speciaal heeft ingehuurd om de persoonlijke guldens – met foto en naam – uit te delen aan de juiste personen.

Hierna wordt het zelfs spannend, iemand constateert een gijzeling door de politie.
Afijn, lees zelf het hele artikel. Je kunt wel lid worden, maar dat is voor de 1e maand gratis proberen. Het enige wat je moet weggeven is een e-mail adres, maar daar komt gegarandeerd geen spam op van FTM. (eigen ervaring)
Annotaties:
| #260786 | 20-09-2017 15:34 | Best Well
wordt vervolgd............
Best Well's avatar
| #260788 | 20-09-2017 20:27 | Zhen
Geweldig project! En zo moet het inderdaad, geld (papier, kralen, schelpen, peanuts, enz...) gedekt door waarde. Kan ook met andere waardevaste zaken dan goud (denk aan land, onroerend goed, werkuren, enz...). Het gaat erom dat er ECHTE waarde achter steekt.

Overigens, dit is wat de Euro-draak M. Draghi van dit soort initiatieven vindt (in een reactie ivm een Bitcoin kwestie):
https://www.youtube.com/watch?v=VaKy9NP9XXY

Heb even oog voor de magistrale arrogantie en dedain. Hij heeft vast een leuk "salaris" (van "funny money", althans). Sommigen menen dat Draakje bedreigend was tegen de journalist, zelf heb ik de indruk dat Draakje in deze beelden feitelijk "vriendelijk" probeert te zijn, maar z'n arrogantie nu eenmaal niet kan beheersen. Duh...
Zhen's avatar
| #260789 | 20-09-2017 22:14 | Unseen
@Zhen, wat vindt jij zo fantastisch aan iemand die zich uitgeeft voor advocaat en die zelfgedrukte "waarde papieren" uitgeeft op een A4tje ?
Hulleman is net zoals Wilders in de markt gezet om, nu info over geldschepping zich razendsnel via het internet verspreidt, deze groep mensen te kanaliseren. Zodat die, kuch "wakkere mensen" voor de PC kunnen zeggen zie je wel dat het zo is.

En dan weer braaf naar bed gaan, morgen geld verdienen op 't werk en zaterdag en zondag dat geld braaf weer uitgeven aan de goedkope rotzooi uit China geproduveert door bijkans slaven, die werken op de fabriek, daar slapen en eten en alleen met nieuwjaar hun ouders op jet platteland mogen bezoeken.

Een ander product dat in de markt is gezet is Thierry Henri Philippe (Thierry) Baudet, hij is praktisch een kopie van Dhr. Fortuyn en ook bedoeld om de enorme grote groep ontevreden burgers af te vangen en met praatjes bezig te houden. Inmidddels heeft Baudet alweer het standpunt verlaten om uit de Euro-unie te gaan.

Paternalisme vraagt om volgers die njet nadenken, njet kijken naar daden, maar geloven in sprookjes ... zoals een kind gelooft in Sinterklaas. Echter kinderen komen op een punt dat ze het doorzien ...
Unseen's avatar
| #260792 | 21-09-2017 01:32 | Zhen
Unseen: @Zhen, wat vindt jij zo fantastisch aan iemand die zich uitgeeft voor advocaat en die zelfgedrukte "waarde papieren" uitgeeft op een A4tje ?

Je laat het belangrijkste weg, nl het feit dat het om 'waarde papieren' gaat die (zouden) zijn gedekt door goud.

Euros, dollars, bitcoins, het is allemaal "funny money", i.e. fiat geld dat niet op werkelijke waarde is gebaseerd. Niet meer dan monopoly geld dat is.

Ik woon niet meer in NL, en volg dus ook niet het nieuws van alle dag zoals je dat ook buiten internet om kunt doen, en het is aldus voor het eerst dat ik van Sven Hulleman verneem, en ben niet snel eerst alle vuile was over de man gaan opzoeken. Is het een slechte vent? Niet echt advocaat? Dan graag enige info erover. Verandert het iets aan de relevantie van mijn reactie?

Het voornaamste waar ik op reageer is dat zijn strategie correct en goed gefundeerd is, ook al is het in de EU officieel verboden (zie video van Draakje).

Geld dat niet wordt gedekt door iets dat waardevast is, is oplichterij die altijd ten goede komt van degenen die het "recht" hebben om het te creeren. Vergeet niet, banken kunnen niet slechts 1x, niet slechts 10x, of 15x het bedrag uitlenen dat ze "in kas" (i.e. op de harde schijf) hebben, maar vele keren meer, zoals 50x en meer (volgens sommige bronnen), terwijl zelfs het inleg bedrag nog niet eens waardevast is. Het is een volstrekt absurd en surrealistisch systeem.

Ik zou het nog veel fantastischer vinden als er honderden, wat zeg ik, duizenden mensen als Sven Hulleman zijn die hun eigen geld uit zouden geven dat gedekt wordt door iets dat waardevast is, zoals goud. Dan kan de gebruiker zelf kiezen waar hij/zij mee wenst te werken, en wordt de wereld niet belast met fictief geld waar mensen tot aan de dood toe "schulden" (niet op waarde gebaseerd) voor afbetalen.

Bekijk de vele videos over geld die er inmiddels circuleren, lees de artikelen, enz...
Keywords (engels): "fiat money", greenback, gold standard, stocks

En als zelfs het bovenstaande niet een lichtje doet branden, dan zou ik zeggen dat wat zo fantastisch is aan dit project het feit is dat het mensen tot nadenken over bepaalde ideen aanzet. En dat is altijd een goede zaak, wat mij betreft.

Hoe het verder ook zij, met wat goud gedekt geld creeren genees je de wereld nog niet, daar is nog heel wat meer voor gewenst...
Zhen's avatar
| #260794 | 21-09-2017 09:16 | Unseen
@Zhen, kijk even bij index en dan klik op Hulleman daar heb ik diverse info geplaatst.
Zoals ik zei brengt Hulleman, Baudet en Wilders idd naar voren wat er speelt, zo binden ze deze groepen aan zich, de burger voelt zich gehoord zoals een kind en legt zijn/haar lot in de handen van deze lieden.

Maar zoek eens naar het stemgedrag van Wilders en Baudet in de 2de kamer, dat wijkt af van hun woorden.

Het papiertje van Hulleman is njet gedekt door goud. Voorop het papiertje staat een bedrag in guldens. Achterop het zelfgeprinte papiertje staat hoeveel arbeidsuren je inruild voor het fictieve gulden bedrag. Dus je belooft te werken voor een aantal uren en dan krijg je het papiertje met het fictieve gulden bedrag.

Het zelf drukken van geld biljetten is illigaal en gebruikers ervan zijn dan medeplichtig, samen vormen ze een criminele organisatie.

Hulleman staat njet ingeschreven op het tableau bij de Orde van advocaten, is onvindbaar op rechtspraak, maar zou wel bij de rechtbank juridische procedures kunnen voeren. Dat is alleen mogelijk bij de afdeling Kanton, tot E 25.000.
Hij procedeert voor groepen mensen tegelijkertijd zegt hij inzake hypotheekschulden. Dan ga je met één klant die een ton hypotheekschuld heeft al over die grens heen.

Dus dient de klant een bodemprocedure te volgen, om die stukken in te kunnen dienen moet die klant een advocaat inschakelen, die is proces bevoegd. Volgens de Deken is Hulleman njet ingeschreven, dus onbevoegd.

Mocht Hulleman wel ingeschreven staan, dan zie ik gaarne die verwijzing ernaar.
Unseen's avatar
| #260795 | 21-09-2017 09:28 | Unseen
Als Hulleman op treedt als vertengenwoordiger van iemand die gedaagd is, moet hij een advo zijn om het verweer bij de rechtbank in te kunnen dienen.

Kijk eens op rechtspraak.nl daar worden deze procedures uitgelegd.
Unseen's avatar
| #260798 | 21-09-2017 13:59 | Unseen
Begrijp me goed Zhen, ik begrijp en erken de waanzin van het geldscheppen, echter ik meen dat Hulleman de rattenvanger van Hamelen is en slechts is ingezet zodat de "wakkere burgers" zich in hem erkennen en opgetogen zijn dat er nu eindelijk eens iemand voor hen "opstaat".

Dit terwijl Hulleman dat volgens de berichten van de Orde van Advocaten daartoe niet bevoegd is en ik betwijfel of Hulleman daartoe ook bekwaam is.
Unseen's avatar
| #260799 | 21-09-2017 14:01 | Unseen
erkennen+h
Unseen's avatar
| #260803 | 21-09-2017 22:45 | Zhen
@Unseen: Bedankt voor het uiterst doortastende antwoord! Wordt echt gewaardeerd. I see you! ;)

Unseen: Het papiertje van Hulleman is njet gedekt door goud. Voorop het papiertje staat een bedrag in guldens. Achterop het zelfgeprinte papiertje staat hoeveel arbeidsuren je inruild voor het fictieve gulden bedrag. Dus je belooft te werken voor een aantal uren en dan krijg je het papiertje met het fictieve gulden bedrag.

Dan is dat project dus ook simpelweg oplichterij! Dat zwaaien met goud is nep. Dat kon ik vermoeden (vandaar de haakjes in mijn commentaar), maar kon ik niet uit het artikel opmaken. Het artikel is feitelijk misleidend, want er staan dingen te lezen zoals:

artikel: Toen ik eerder met hem sprak, vertelde Hulleman me dat zijn nieuwe gulden gedekt zal worden door een aanzienlijke hoeveelheid goud. Iedereen die de gulden gebruikt kan die op termijn inwisselen voor een bepaalde hoeveelheid goud.

Dus niet, niet precies zoals voorgesteld. Er is dus bedrog. De schrijver van het artikel heeft de zaken niet diep genoeg onderzocht.

Nu zijn er wereldwijd diverse regios waar men al werkt met biljetten die gedekt worden door werkuren. Wat dat betreft is het project van Hulleman dus niets nieuws, alleen wel meer nep vanwege de misleidende voorstelling van zaken, als althans uberhaupt dat inruilen van de biljetten voor goud mogelijk zal zijn. Als dat laatste niet mogelijk blijkt, dan is er ronduit sprake van bedrog.

Los van die goud kwestie, het probleem van dit soort valuta is dat het niet toereikend is voor mensen met extra grote capaciteiten. Want wie bepaalt hoeveel een uur van jouw werk waard is? Als jij 2x (of meer) sneller/beter werkt dan iemand anders met dezelfde taak, of werkt aan een taak waar nog niemand aan heeft gedacht, moet je dan even veel krijgen als de incompetente en/of slecht werkende persoon, en/of iemand die niet ter goede trouw is? Of wat als iemand ervoor kiest te werken aan iets dat jarenlang niets opbrengt en/of niet op directe wijze een dienst is, en/of niet populair/gebruikelijk/gewaardeerd/geaccepteerd is? Dat - samen met nog enkele andere invalshoeken - is het hele probleem met onbillijke en (feitelijk) onsolidaire systemen zoals communisme/marxisme.

De oplossing van Hulleman IS dus in weze een verkapte vorm van communisme/Marxisme en vrijheid begrenzend, hetgeen hij juist beweert tegen te willen gaan! (zie door Unseen geposte video, vanaf 01:10 op https://www.youtube.com/watch?v=DqhY8VKwJcA )

Het kan een tijdje werken en bijv. diverse urgente problemen oplossen, maar op de lange duur is het dodelijk voor een maatschappij (op zich), aangezien het persoonlijk initiatief, creativiteit, diversiteit, vrijheid, en dus levensvatbaarheid doodt. Ik zou er nog heel, heel veel over kunnen schrijven, maar hopelijk zie je waar ik naartoe wil.

(wordt verv.)
Zhen's avatar
| #260804 | 21-09-2017 22:48 | Zhen
(in vervolg op voorgaande)

Valuta die gedekt worden door werkuren zijn dus enkel toereikend voor het betalen van beroepen die nogal nauw gedefinieerd zijn. Het is daarom met name aanlokkelijk voor mensen die met hun handen/lijf/aanwezigheid werken (en nauwgezet elk uur dat ze werken tellen) aan conventionele taken die ook door vele anderen worden uitgevoerd, en die weinig tot geen begrip op kunnen brengen voor mensen die met hun hersenen werken (en die al vroeg in hun leven moeten opgegeven de uren die ze feitelijk werken nog te tellen) aan taken die men niet begrijpt of waardeert.

Dit soort valuta kan dus hooguit een uitkomst zijn als extra optie voor mensen die aan die voorwaarden voldoen. Ik ben er zeker niet tegen, maar niet als complete vervanger voor geld dat gedekt is door iets dat objectief waardevast is (dwz op een basis die niet afhankelijk is van een arbitrair waardeoordeel). Maar ook dat is relatief natuurlijk, en meestal tijdelijk. Zie ook de tulpenbollen bubbel in het Nederland van de 17e eeuw.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Tulpenmanie

En wat gebeurt er als goud ooit op "synthetische" wijze kan worden gemaakt? (Is waarschijnlijk al lang mogelijk, maar nog niet aan iedereen bekend - en ik doel niet slechts op enkele vormen van alchimisten "goud").

En wat gebeurt er als werkuren waardeloos worden, bijv. vanwege robots en kunstmatige intelligentie? DAT is wat er binnenkort en inmiddels al meer en meer in grote sectoren van de maatschappij te wachten staat. Het is dus wel degelijk essentieel om ook valuta die door werkuren worden gedekt, tevens door iets anders te doen dekken dat er geheel los van staat, en duurzamer is.

Unseen: Begrijp me goed Zhen, ik begrijp en erken de waanzin van het geldscheppen, echter ik meen dat Hulleman de rattenvanger van Hamelen is en slechts is ingezet zodat de "wakkere burgers" zich in hem erkennen en opgetogen zijn dat er nu eindelijk eens iemand voor hen "opstaat".

Unseen, je hebt duidelijk helemaal gelijk.

Het artikel heeft die kwestie en de andere zaken die je noemt geheel gemist. Jammer. Gratis geplaatst door FTM, maar niet genoeg diepte onderzoek om een goede lokker voor een betaald abonnement op die site te zijn.

Hoe dan ook, het is altijd goed als discussie starter, om na te denken over geld en beloning. En zo ben ik ook weer wat meer up to date met de peopletjes in NL.

Het is vervelend, die rattevangers, maar soms geven ze signalen af waar je beter niet tegen in gaat, zij het dat bedrog natuurlijk altijd moet worden ontmaskerd/blootgelegd.

Ook Wilders is duidelijk een rattevanger. Ik heb me altijd radikaal afgezet tegen het soort betoog dat de man houdt. Maar sinds enige tijd heb ik toch moeten erkennen dat hij - en voor hem P. Fortuyn - wat Islam betreft helemaal gelijk heeft/had (althans wat het gevaar ervan betreft).

Dat betekent niet dat dat ook voor andere zaken geldt, of dat G. Wilders de juiste oplossingen biedt. De list en het bedrog schuilen juist in het bieden van nep-oplossingen die de verborgen hand van het occulte netwerk dienen. Het is al net als met effectief opgezette disinformatie.

Unseen: kijk even bij index en dan klik op Hulleman daar heb ik diverse info geplaatst.

Verheldert veel. Zie ook bovenstaande commentaar op de video van onlangs, en die ik had gemist. Wat dat betreft werkt de voorpagina niet altijd even handig, als je niet zo nu en dan ook de archief pagina (e.d.) bekijkt.

Heads up!
Zhen's avatar
| #260805 | 22-09-2017 08:16 | liedetecter
Mja ... één probleempje met de (nu al bijna geobsedeerde) beschuldigingen van unseen aan het adres van Hulleman: ik kan helemaal nergens vinden waar Hulleman zich onder valse naam zou profileren als advocaat (in de rechtbank). Wel als jurist/woordvoerder/oprichter van de stichting restschuld, en in de rechtbank tezamen met een advocaat en zijn cliënt.

Sterker nog, wel vond ik in het stuk lees ik Hulleman juist expliciet zeggen: Zelf is hij [..Hulleman..] geen advocaat, maar wel degelijk jurist, laat hij merken ...

Een jurist is iemand die met succes een universitaire studie Rechtsgeleerdheid (bachelor en master) heeft afgerond. Na voltooiing van deze studie mag de titel meester in de rechten (mr.) gebruikt worden. Een advocaat is altijd een jurist; een jurist is echter niet altijd een advocaat. Een jurist kan dus prima optreden als juridisch adviseur, bv uit naam van een stichting.

Allemaal uitstekend natuurlijk wanneer unseen de werkmethoden/ideeën van Hulleman niet aanstaat, beren op de weg ziet en/of met rede betere oplossingen heeft, maar vanwaar de stemming/zwartmakerij met ongefundeerde beschuldigingen?

Weet unseen gewoon niet waar hij het over heeft, of zit er meer achter zijn vilein gezwets?
| #260806 | 22-09-2017 09:28 | Unseen
Beste mosquito,
Citeer waar ik schrijf dat Hulleman onder valse naam werkt? Ik schrijf dat de Orde van advocaten hem njet als advocaat erkend.
Stichting RED stelt, net als Blokzijl, dat banken medeplichtig zijn aan het ontstaan van de crisis op de woningmarkt en daarom een deel van de restschuld op zich moeten nemen. Volgens Hulleman, in het dagelijks leven actief als advocaat, heeft het protest van Blokzijl zeker kans van slagen.
Unseen's avatar
| #260808 | 22-09-2017 10:14 | liedetecter
Oh ja ... kortom, onze 'expert' raaskalt blind maar wat na.

Ik zie ook veel alt-media geneuzel voorbij komen die het verschil niet kennen tussen jurist en advocaat. Zo ook Unseen kennelijk, die echter wel voordoet verstand van zaken te hebben, en ook uit dien hoofde meermaals meent neer te moeten schrijven dat uit het 'niet advocaat zijn' van Hulleman -- wat hij ook niet claimt (de title, niet de naam inderdaad, douchback) de bedrieglijke voorwendsels van Hulleman zouden blijken.

Een verzonnen, en intellectueel luie misclaimer dus, meer de intrigant.
| #260809 | 22-09-2017 10:57 | Unseen
mosquito, het gedrag dat je vertoont, lijkt op een kind, die mee wil doen met het knikkerspel, maar mokkend aan de kant staat omdat zij al haar knikkers is verloren.
Njet dat dat erg is, maar ik zou gewoon het "verlies" nemen én inzien dat ik dan nog steeds blijf leven.
Unseen's avatar
| #260810 | 22-09-2017 12:45 | liedetecter
Huilemans doet maar weer een calimerotje ... maar dan, zij zijn klein en ik is groot. Mja .. wat een licht weer, ons opgebalzen intrigantje.

Heb je nog wat zinnigs te melden?
| #260818 | 23-09-2017 00:18 | Unseen
Lieditector,ik zag je naam ook verschijnen in hey reactierveld bij bsrracuda, standpunten verdedigern die je anders weerdtonf.
Was jij dast ook ?
Unseen's avatar
aanmelden / inloggen