Door community (initieel Best Well), Op zon 24 dec 2017 14:56, 2 reacties, nieuws

Politie waarschuwt vogelbezitters: gourmetten is levensgevaarlijkVogelbezitters die met de kerst van plan zijn te gaan gourmetten, worden nog maar eens gewaarschuwd door de politie. Het is levensgevaarlijk.

Doe het niet waar je vogel bij is, twittert Politie Meldpunt 144. "Hoogverhitte pannetjes met anti-aanbaklaag geven giftige dampen af die dodelijk kunnen zijn voor vogels." Bij de tweet zit een link naar een artikel op een website waarin gewaarschuwd voor teflondampen. Zulke dampen kunnen ernstige benauwdheid of zelfs de dood veroorzaken, staat er.

Giftige dampen
Dat vogels gevoelig zijn voor teflondumpen is bij de meeste vogelbezitters wel bekend, al kwamen er begin dit jaar twee vogels om het leven door giftige dampen uit pannen van de Albert Heijn. Die pannen waren razend populair. Ze werden verkocht via een spaaractie. Albert Heijn stelde een onderzoek in naar de klachten.

(Weet u nog van vroeger van de kanarie die mee ging naar de kolenmijn : eerst hard fluiten en 'daarna van zijn stokje)
Annotaties:
maar dat geld net zo goed voor mensen met het gekras in die teflon laagjes die in je eten komen. Zo'n sterke laag zit er niet in die pannetjes.
teflon krijg je lekker binnen met je stukje vlees.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #261549 | 24-12-2017 22:26 | Best Well
Teflon is nog redelijk inert en is in vaste vorm onschadelijk voor de mens maar bij verbranding komen extreem giftige fluorverbindingen vrij.

http://www.chemischefeitelijkheden.nl/teflon.77188.lynkx


https://nl.wikipedia.org/wiki/Teflonkoorts
Best Well's avatar
aanmelden / inloggen