Door community (initieel Urubin), Op zon 26 mei 2013 22:10, 6 reacties,    

Politiek is schadelijk voor de economie!

2013-04-03-15-44-51.dichtgetimmerde huizen 01aDat we hier in Nederland nou niet meteen de meest competente politici hebben in de tweede kamer dat was al wel pijnlijk duidelijk, gezien de idiote uitspraken van MP Rutte en de doldwaze capriolen van duo Opstelten en Teeven, maar vandaag las ik weer zo'n bericht wat weer eens pijnlijk illustreert wat voor imbecielen er eigenlijk op het pluche zitten.

Ik heb het over het feit dat een meerderheid in de Tweede Kamer woedend is op de woningcorporaties. En waarom zijn ze woedend? Omdat ze een aantal grote bouwprojecten hebben stilgelegd als antwoord op de lasten verzwaringen opgelegd door diezelfde politici doe nu dus boos zijn.

Is dat dan zo vreemd? Lijkt me van niet, want zelfs een kleuter kan u vertellen dat wanneer u € 100 te besteden heeft waarvan u € 30 overhoudt om te investeren en de overheid komt langs om daar even € 10 van te incasseren u nog maar € 20 te investeren heeft. Dat volgt toch iedereen lijkt me? En is het dan niet logisch als er minder budget voor investeringen is dat er dan projecten zullen sneuvelen? Lijkt mij wel, maar politici kunnen veel beter rekenen dan wij en vinden dat beide moet kunnen. En de overheid een stukje van de taart en toch alle lusten blijven genieten alsof dat stukje toch maar over was, want zo redeneren deze fijne mensen op het pluche ze kunnen immers toch gewoon de huren verhogen?

Tja, dat zou kunnen als we allemaal een ministersloon van een ton of meer per jaar zouden genieten, maar gelukkig beseffen de woningcorporaties wel dat Jan met de korte achternaam die centjes helemaal niet tot zijn beschikking heeft en dus helemaal geen huurverhoging extra kan betalen. Ik ben absoluut geen fan van de woningcorporaties(Sterker nog ik vind het witte boorden criminelen.), maar hier hebben ze gewoon een valide punt. Van een kikker kan je geen veren plukken en als je de huren die je verhoogt vervolgens niet kan incasseren omdat de centen er gewoon niet zijn volgt uitzetting(en leegstand) en heb je als woning corporatie vervolgens helemaal niets. Logisch dus dat ze minder gaan investeren in nieuwe projecten. Wat je niet hebt kan je niet uitgeven, zo simpel is het.

Bovenstaande lijkt mij heel logisch en wanneer je beseft dat deze uitkomst ook vooraf duidelijk kenbaar is gemaakt door het Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting, de toezichthouder van de Kamer, dan wordt het denk ik toch eens tijd dat wij ons als bezorgde burgers eens gaan bezinnen of het wel in onze beste interesse is om dergelijke jokers een land te laten besturen.

Let wel, ik heb het over de gehele tweede kamer. Zowel oppositie als coalitie er is immers een meerderheid in de Tweede Kamer woedend is op de woningcorporaties, en dat betekend simpelweg in mijn beleving dat de meerderheid van deze tweede kamer bestaat uit incompetente zakken hooi die het geld wat ze opstrijken niet waard zijn. Het wordt hoogtijd voor nieuw bloed in de tweede kamer: Competente politici zonder oogkleppen en met realiteitsbesef.

Wat mij betreft mogen ze nieuwe verkiezingen uitschrijven het liefst gisteren!
Annotaties:
27-05-2013 05:04 | pilates classes
Politiek is schadelijk voor de economie! #zaplog
| #200415 | 27-05-2013 06:59 | democraatus
We kiezen die politici zelf.
democraatus's avatar
| #200416 | 27-05-2013 08:21 | loveulongtime
We kiezen de politici niet zelf. Ze worden eerst door de elite geselecteerd en daar mogen we dan uit kiezen.
| #200420 | 27-05-2013 10:54 | ganjaman
We kiezen de politici niet zelf. Ze worden eerst door de elite geselecteerd en daar mogen we dan uit kiezen.

Zo is het, en niet anders!
| #200422 | 27-05-2013 12:18 | Kraven
En zoals je kan lezen zijn het allemaal incompetente zakken hooi. Tja, als je kan kiezen tussen crap en crap zal het resultaat ook er naar zijn he? ;)
Kraven's avatar
| #200427 | 27-05-2013 16:23 | ganjaman
zijn het allemaal incompetente zakken hooi.

Sorry maar dan heb je het nog niet begrepen.
Ze zijn incompetent als je als trouwe stemmer met burgerlijke ogen er naar kijkt, maar als je weet welke agenda zij er op na houden dan zijn ze juist niet incompetent maar voeren ze het beleid uit wat hen is opgedragen.
Al ben ik het met deze agenda totaal niet eens, als ik heel eerlijk ben moet ik toegeven dat ze uitstekend hun werk doen.
Als je weet welk doel men nastreeft dan is alles wat de politici doen volkomen duidelijk.
aanmelden / inloggen