Door Frans Waterman, Op woe 21 nov 2012 19:56, 10 reacties,    

P.R. de Vries: Weet het OM wel met wie zij in zee is gegaan?Het is BIZAR te noemen hoe in dit land een serieus onderzoek naar misschien wel de meest beruchte moord uit de Nederlandse geschiedenis gedomineerd wordt door Peter R. de Vries.
Wie is deze journalist en belangrijker hoe betrouwbaar is deze eigenlijk?

Hierbij een korte opsomming van de werkwijze van deze journalist:


Nauwe relatie met een crimineel en ‘’Die luis ik erin’’-streken bij een verdachte
Zaak-Natalee Holloway
De uitzending van Peter R. de Vries was op 3 februari 2008 te zien op SBS 6. Hierin deed de Nederlander Joran van der Sloot, verdachte in de Zaak-Holloway, uitspraken over zijn betrokkenheid bij de verdwijning van het Amerikaanse meisje. Deze uitspraken werden geregistreerd door verborgen camera's en microfoons die waren aangebracht in de auto van Van der Eem, die Van der Sloot allerhande vragen stelde over de verdwijning. Van der Eem had Van der Sloot leren kennen in een casino in Nijmegen en raakte daarna op een gerichte manier vertrouwd met hem.
Van der Eem
Van der Eem kreeg voor zijn medewerking 25.000 euro van Peter R. de Vries. Hij verklaarde tegenover de krant De Telegraaf "uit overtuiging" en niet voor het geld te hebben gehandeld. "Deze zaak moest worden opgelost".

Bedreiging televisiepresentator op Aruba
Eind februari 2008 werd een interview met Van der Eem voor het Arubaanse televisieprogramma Un Dia den Bida (Een Dag uit het Leven) opgenomen. Toen de interviewer, Poentje Castro, klaar was met zijn vragen, liet hij een camera heimelijk lopen. Vervolgens zei Van der Eem dat hij Van der Sloot al jaren kende. Bovendien zei hij te weten wie Natalee Holloway heeft laten verdwijnen.
Toen een deel van deze opnames werden vertoond, zou Van der Eem de interviewer Castro hebben bedreigd. Na afloop van die uitzending belde Van der Eem woedend op naar de Arubaanse studio, maar "zonder dat Patrick het wist, werden zijn dreigementen door vijftien man publiek gehoord", zegt Castro.
Nadat het Openbaar Ministerie op Aruba contact heeft gehad met Castro, heeft hij afgesproken geen beelden vrij te geven die het onderzoek in de zaak-Holloway kunnen belemmeren en zal hij niet uitzenden wie Van der Eem noemde als dader in de zaak.
Deze presentator is in de nacht van 22 op 23 december 2010 geliquideerd voor zijn woning in Aruba, het is echter niet bekend of van der Eem hier iets mee te maken heeft gehad


De Vries maakte in november 2006 een programma waarin hij Joran van der Sloot beschuldigde van medeplichtigheid aan de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway. Van der Sloot gooide in januari 2008 na een aflevering van Pauw & Witteman De Vries een glas wijn in het gezicht.
Op 31 januari 2008 maakte De Vries bekend de Zaak-Holloway te hebben opgelost. Op 3 februari liet hij in zijn eigen misdaadprogramma op de commerciële televisiezender SBS 6 opmerkelijke uitspraken van Van der Sloot horen, opgenomen met verborgen camera's.[6] Van der Sloot was bij sommige opnamen onder invloed van cannabis die hij kreeg van de undercoverinformant Patrick van der Eem, in wiens auto hij zat en die hem in opdracht van De Vries allerlei vragen stelde. Deze uitzending werd door meer dan 7 miljoen mensen bekeken. Aansluitend maakte De Vries bekend langs enkele grote talkshows in de VS te gaan. Zo was hij te zien bij Fox News Channel; deze uitzending leverde zo'n 12 miljoen kijkers in de VS op. Hij was ook te gast in het veelbekeken ochtendnieuwsprogramma Good Morning America van ABC. Hij liet in het programma RTL Boulevard ook weten "graag naar Oprah te willen".
De Vries kreeg op 22 september 2008 een International Emmy Award voor deze uitzending. Hij nam de prijs in New York in ontvangst samen met Beth Holloway, de moeder van Natalee.
In november 2008 kwam De Vries met nieuwe onthullingen; hij bleek Van der Sloot wederom gevolgd te hebben met een verborgen camera, deze keer in Thailand. Het programma, dat op zondagavond 9 november werd uitgezonden bij SBS 6, leverde de omroep bijna 3,5 miljoen kijkers op. Ook zette hij opnieuw de gebeurtenissen op een rij. Hij sprak eveneens met Beth Holloway, en bezocht Van der Sloot in de gevangenis.

Nauwe relatie met een topcrimineel
De Vries werd geregeld met topcrimineel Klaas Bruinsma in het Amstel Hotel gezien. Volgens Bart Middelburg, misdaadjournalist bij het Amsterdamse dagblad Het Parool, liet De Vries zich door Bruinsma inkapselen.
Klaas Bruinsma
Er volgde een smaadproces tegen Het Parool, dat De Vries in 1993 ook in hoger beroep verloor.

In het bezit van gestolen diskettes
In 1995 nam Justitie bij De Vries diskettes met informatie over de hasjgroothandelaar Charles Zwolsman in beslag, die waren gestolen bij officier van Justitie Jo Valente.

Nauwe relatie met een topcrimineel, die zelfs geld krijgt van de opbrengst van zijn boeken
De Vries raakte bevriend met Heineken-ontvoerder Cor van Hout, en riep met name afkeurende reacties op toen hij bij diens dood in 2003 een rouwadvertentie liet plaatsen in De Telegraaf, voor "de meest bijzondere man die ik heb ontmoet" (Misdaad bracht ons samen, misdaad trok ons uit elkaar), en ook een toespraak hield tijdens de begrafenis. De Vries stelt echter dat zijn onafhankelijkheid als journalist blijkt uit het feit dat hij zeer tegen Van Hout's zin mede-ontvoerder Frans Meijer in Paraguay opspoorde.
Van Hout, De Vries en Holleeder
Tweeënhalfjaar zagen of spraken De Vries en Van Hout elkaar niet, maar daarna werd de relatie hersteld.[bron?] Op 13 november 2009 werd bekend dat Cor van Hout jarenlang royalty's ontving voor het boek dat De Vries schreef over de Heineken ontvoering. De Vries bevestigde een bericht daarover in De Telegraaf en zei er geen spijt van te hebben.

‘’Die luis ik erin’’-streken bij Steve Brown
In 1997 presenteerde Steve Brown bij tv-zender Veronica het 6-delige programma Zware Jongens. Ook schreef hij vanaf 1995 een column voor het weekblad Panorama. Dit succes werd plotseling beëindigd toen De Vries in 1997 infiltreerde en in het geheim filmbeelden maakte van Brown, waarbij deze werd neergezet als een crimineel die cocaïne gebruikte op De Wallen. De Vries beschuldigde Brown in zijn programma ook van oneerlijk gedrag en noemde hem een 'politie-infiltrant'. Dit betekende het einde van Brown's mediacarrière: Veronica beëindigde zijn programma en ook Panorama stopte de samenwerking met hem.
Sindsdien zijn Brown en De Vries in een vete geraakt. Met name het feit dat Brown's kinderen op de aantijgingen van De Vries werden aangesproken en de buurt hem sindsdien met andere ogen bekeek hadden kwaad bloed gezet. In 2004 spande Brown een rechtszaak aan tegen De Vries, waarbij de laatste veroordeeld werd tot betaling van € 2500 als vergoeding voor immateriële schade aan Brown in verband met het aantasten van zijn persoon door het tonen van beelden van zijn cocaïnegebruik en van handtastelijkheden tussen hem en de cameraploeg van De Vries.

En het meest opmerkelijke waaruit de gigantische invloed blijkt van Petertje in dit Polderland:

Nauwe relatie met een crimineel en streken met gevolgen voor het Koninklijk Huis

In het najaar van 2003 bracht De Vries een opzienbarende primeur. Op 2 oktober presenteerde hij in zijn televisieprogramma een eerder opgenomen interview met Charlie da Silva, een Chileense ex-lijfwacht van wijlen Bruinsma alias De Lange. Da Silva verklaarde dat hij Mabel Wisse Smit, de verloofde van prins Johan Friso, vroeger regelmatig had gezien op de reddingsboot Neeltje Jacoba waar Bruinsma verbleef: "zij was die wijf van die Lange". Op 9 oktober volgde een tweede uitzending, met nieuwe details en andere getuigen. De beide uitzendingen wekten zoveel consternatie dat de regering op 10 oktober bekend maakte voor het paar geen toestemmingswet te zullen indienen. Toen prins Johan Friso hierop toch met Wisse Smit trouwde, verloor hij daardoor zijn recht op de troon

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Peter_R._de_Vries

http://nl.wikipedia.org/wiki/Patrick_van_der_Eem
Annotaties:
| #191502 | 21-11-2012 23:34 | Frans Waterman
Peter de V. is ervaren rot in het vak van ''Die luis ik erin''

Hoeveel verdachten heeft de Vries wel niet veroordeeld gekregen met een ''die luis ik erin'' verborgen-camera streek.

Gaat Peter de V. met ondersteuning van het OM Jasper erin luizen?

Je hoeft alleen maar een barcode te verwisselen. Verborgen camera is niet eens nodig!

Je moet alleen wel een heel goed alternatief scenario ''construeren.'' En dit overtuigend presenteren in diverse gevestigde media, nu dat kan de de V. met z'n aandachtsgeile ego als geen ander!

Bij de persconferenties vielen bij mij vooral de hakkelende woorden en knipperende ogen van de politie en Justitie-woordvoerdsters op. Onervarenheid, of wisten ze meer van de zaak?
Frans Waterman's avatar
| #191509 | 21-11-2012 23:57 | sigmund
Dan speel ik voor advocaat van de duivel, want hij heeft in mijn beleving toch ook goede zaken gedaan.

De Vries besteedde gedurende een periode van acht jaar meer dan veertig uitzendingen aan de Puttense moordzaak, wat uiteindelijk op 24 april 2002 leidde tot de vrijspraak van de in 1995 tot tien jaar cel veroordeelde Wilco Viets en Herman du Bois. Viets en Du Bois hadden toen al twee derde van hun gevangenisstraf uitgezeten.

Op 20 mei 2008 maken politie en justitie bekend dat een nieuwe verdachte was aangehouden, wiens DNA overeen kwam met DNA dat was veiliggesteld op de plaats delict van de Puttense moordzaak.


In het najaar van 2003 bracht De Vries een opzienbarende primeur. Op 2 oktober presenteerde hij in zijn televisieprogramma een eerder opgenomen interview met Charlie da Silva, een Chileense ex-lijfwacht van wijlen Bruinsma alias De Lange. Da Silva verklaarde dat hij Mabel Wisse Smit, de verloofde van prins Johan Friso, vroeger regelmatig had gezien op de reddingsboot Neeltje Jacoba waar Bruinsma verbleef: "zij was die wijf van die Lange". [bron?] Op 9 oktober volgde een tweede uitzending, met nieuwe details en andere getuigen. De beide uitzendingen wekten zoveel consternatie dat de regering op 10 oktober bekend maakte voor het paar geen toestemmingswet te zullen indienen. [bron?] Toen prins Johan Friso hierop toch met Wisse Smit trouwde, verloor hij daardoor zijn recht op de troon.


Tegen het Koningshuis ingaan is normaal gesproken niet echt een cariere knaller en je maakt je er in bepaalde machtige kringen volgens mij niet erg populair mee....
sigmund's avatar
| #191510 | 22-11-2012 00:04 | Frans Waterman
Je bent wel fanatiek met je advocaat van de duivel spelen, en dat op een alternatief blog.

Duvels Sigmund, Daar hebben we de mainstream pers toch al voor?
Frans Waterman's avatar
| #191512 | 22-11-2012 00:10 | sigmund
Mainstream of alternatief, links rechts, zwart wit, man vrouw, homo hetero etc etc.

Het kan mij niet zo veel schelen. Jou wel?
sigmund's avatar
| #191513 | 22-11-2012 00:19 | sigmund
Maar is Klokkeluider dan niets voor je? Daar heb je geen last van kritische tegengeluiden en ik heb er al sinds jaren een ban.
sigmund's avatar
| #191516 | 22-11-2012 00:44 | ouwe knar
Daar heb je geen last van kritische tegengeluiden
Die krijg jij overigens met bakken over je heen gestort @sigmund, iedereen is nu echt wel duidelijk hoe je erover denkt hoor ;P

waterpret2-586x372.jpg
ouwe knar's avatar
| #191520 | 22-11-2012 00:59 | sigmund
Ik weet zelf niet eens hoe ik erover denk.....
sigmund's avatar
| #191532 | 22-11-2012 04:22 | Frans Waterman
Tegen het Koningshuis ingaan is normaal gesproken niet echt een cariere knaller en je maakt je er in bepaalde machtige kringen volgens mij niet erg populair mee....


Sigmund ik kon de slaap niet goed vatten, besef je wel dat De Vries machtiger is dan de Koningin!!!!

Geen enkele journalist krijgt voor mekaar om iemand van het Koninklijk Huis zo te exposen als in de Mabel-affaire.

Een beetje Koningin met haar Rijksvoorlichtingsdienst kan zoiets makkelijk onder de pet houden!
Bovendien zou De Vries zijn carriere over zijn.

Maar nee sinds die tijd is de Vries z'n carriere alleen maar voorruit gegaan!

De Nederlandse democratische monarchie is volledig gekaapt door iig De Vries. Mabelgate was een soort staatsgreep. Een signaal van even dimmen Koningin.

Hier zal mijn volgende artikel over gaan.

Ik denk dat we onze Koningin moet beschermen!
Frans Waterman's avatar
| #191533 | 22-11-2012 05:10 | sigmund
Ik ook niet ;)

De Nederlandse democratische monarchie is volledig gekaapt door iig De Vries. Mabelgate was een soort staatsgreep. Een signaal van even dimmen Koningin


Hier zal mijn volgende artikel over gaan.

Spannend. Succes.

Misschien kun je hier nog iets mee:
'Juist in die helikopterweek zat prinses Mabel in Libië'

Ik denk dat we onze Koningin moet beschermen!

Voor je het weet, zijn ze getrouwd :)
sigmund's avatar
| #191543 | 22-11-2012 10:24 | liefdevol
want hij heeft in mijn beleving toch ook goede zaken gedaan.


Het probleem met peter is dat hij zich eenzaam in het heldere witte licht op de top van de apen heuvel waant en niemand naast zich duldt, zeker niet wanneer niet hetzelfde verhaal als dat van hem verkondigd wordt, want dan komt de ware aard van deze narcistische man naar buiten en straalt hij het donkere zwarte licht uit al was hij door de duivel bevangen.

Wat ook vreemd is, peter is plots het geweten van nederland terwijl hij bv op de begrafenis van cor van hout een toespraak heeft gehouden voor familie en (misdaad) vrienden van cor, peter was innig bevriend met een topcrimineel, en dat is het geweten van nederland?!
aanmelden / inloggen