Door Donkerdoorn, Op don 12 apr 2018 14:19, 4 reacties,    

Propaganda Sesamstraat met Boris en de Beeb

animiertes-ernie-bert-bild-0004 Terwijl de wereld zich opmaakt voor de confrontatie in Syrië tussen het ondertussen moreel compleet failliete "westen" dat op basis van het slechtste "excuus" sinds 2002 weer een land in het Midden Oosten gaat platbombarderen (oorlog verloren, dus hoe ongeloofwaardig ook, er moet worden ingegrepen) voor de petro-dollar en de unipolaire wereld (en Israël) en het geïsoleerde en militair in Syrië gevangen Rusland (en de wens naar een multipolaire wereld), komen eindelijk resulaten van de Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) ten aanzien van het voetnootje in de aanloop naar de westerse overname in Syrië en Britse theater van het bizarre: "de zaak Skripal". Net als de Britten zelf, tenminste de wetenschappers, komt de waakhond tot de conclusie dat het spul waarmee de Russische ex-spion en dochter inderdaad met iets "novichok"-achtigs vergiftigd zijn. Maar wie het spul heeft gemaakt......onduidelijk.


Nu wist de Britse regering op magische wijze ultra-snel om wat voor substantie het handelde en wie er achter de aanslag zat. Beetje dom, als je eigen experten enkele weken voor analyse nodig hebben. De Britse MinBu Johnson wist onder andere door zijn leugens en uitspraken het officiële verhaal vakkundig te vernietigen.

Nu ook de OPWC het niet weet, moet dubbel ingezet worden. De vastgelopen plaat Johnson:

“There can be no doubt what was used and there remains no alternative explanation (man! hoe vaak kun je dat stukje tot vervelens toe herhalen!!) about who was responsible – only Russia has the means, motive and record."

“We will now work tirelessly with our partners to help stamp out the grotesque use of weapons of this kind and we have called a session of the OPCW executive council next Wednesday to discuss next steps,” the UK foreign secretary added. “The Kremlin must give answers.”


De BBC geeft dekking:

The BBC's diplomatic correspondent James Landale said: "This is understood to strengthen the argument that this substance came from Russia because it is more likely to have been created by a state actor with the capability to make the nerve agent."

Ah, de "hond-rent-achter-staart" argumentatie: een staat heeft het gemaakt dus is het Rusland.

Want: " there remains no alternative explanation".

O ja? Sinds het zeer geloofwaardige "Assad vergast zijn volk" 4.0 (fool me twice.....) schieten opeens wat meer "explanations" binnen. Alhoewel, de Britse regering zelf heeft "Skripal" en de aangenomen "schuld" van Rusland meer als grondig tot conspiracy theory gemaakt.

Of nog beter: MSN in verschillende talen:

OPCW-Bericht: Gift im Fall Skripal stammt laut Untersuchungen aus Russland

Dat is dus gewoon "fake news" doorgegeven door Microsoft. Voor wie tijd en zin heeft: google maar "OPWC, Russia, report" en tel de "betrouwbare" nieuwsbronnen die op dit moment peop-psy-op propaganda met hun bevolking spelen. Over gecoordineerd gesproken.

Welcome in 1984 westerse wereld. De Rubicon is overgestoken en er geen weg meer terug.
Annotaties:
| #262938 | 12-04-2018 21:19 | Antares
google maar "OPWC, Russia, report" en tel de "betrouwbare" nieuwsbronnen

https://www.google.nl/search?dcr=0&source=hp&ei=JL3PWoSMKIy9Ub_agoAP&q=OPWC+Russia+report&oq=OPWC+Russia+report&gs_l=psy-ab.3..33i160k1l2.7085.7085.0.8903.1.1.0.0.0.0.104.104.0j1.1.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.1.103....0.stKz8V5Xt9c

Opvallend verschil met DuckDuckGo, maar ja, dat houdt de oorlog niet tegen:
https://duckduckgo.com/?t=lm&q=OPWC+Russia+report&ia=web

Rusland wordt ertoe gedwongen om in de aanval te gaan. De oorlog was al langer onvermijdelijk.
Antares's avatar
| #262939 | 12-04-2018 21:21 | Antares
Sorry voor de layout. Zelfs een link naar google is te erg.
Antares's avatar
| #262940 | 12-04-2018 21:44 | Antares
Als je het op een rijtje zet:
- Russische burgers worden vergiftigd, ontvoerd en zoekgemaakt.
- Russische diplomaten worden neergeknald of overlijden onder verdachte omstandigheden.
- Russische tegoeden worden bevroren.
... dan worden Russen opgesloten in hun eigen land.

Wat het zo bijzonder lullig maakt is dat Poetin het gewoon niet wil begrijpen. Alles wat het westen wil is een goede wedstrijd met chips en cola erbij. Wij willen superwapens zien die de fabrieken van Boeing en Lockheed-Martin doen verdampen. Daarmee verdwijnt ook meteen de stuwkracht achter de Amerikaanse oorlogsdrift, wat dan op zich ook wel weer jammer is.
Antares's avatar
| #262941 | 13-04-2018 10:11 | Antares
Sorry voor mijn uitweidingen. Reden is dat ik me niet kan voorstellen dat het verhaal hier eindigt. De Amerikaanse militaire, politieke en economische alleenheerschappij staan hier op het spel alsmede die van Syrië, Iran, Rusland en China. Het is niet mogelijk dat beide kampen zullen winnen.

Er zullen generaals en andere lieden zijn die beweren dat de oorlog niet de Amerikaanse belangen dient. Zij hebben het fout. Alleen dankzij de petrodollar kunnen de Verenigde Staten een schuld van ruim 20 blijoen dollar instandhouden zonder eronder te bezwijken. Zij zouden weliswaar gelijk kunnen hebben als Amerikanen genoegen zouden willen nemen met een veel lagere levensstandaard, dus zonder auto, magnetron, mobieltjes en centrale verwarming en andere hebbedingetjes die momenteel hun leven domineren. Ik zie dat niet gebeuren.
Antares's avatar
aanmelden / inloggen