Door community (initieel P.uncia), Op zat 8 sep 2012 13:46, 3 reacties, nieuws

‘PVDA is een bedreiging voor Nederland’



Woensdag 12 september kiest Nederland een nieuwe Tweede Kamer. Als de Partij van de Arbeid de grootste partij wordt, is dat slecht nieuws voor Nederland. Dat zegt VVD-leider en premier Mark Rutte in een interview in De Telegraaf van zaterdag. Rutte ziet de partij van Diederik Samsom als een bedreiging voor Nederland.

Volgens Rutte verdwijnen er in de plannen van de PvdA 76.000 banen. Bij de VVD komen er 285.000 bij, stelt de VVD-lijsttrekker. Ook wordt er door de sociaal-democraten volgens Rutte maximaal bezuinigd op wegen en gaan de belastingen niet omlaag.

Rutte zegt verder dat het moeilijk zal worden om met de PvdA te regeren. Volgens hem houden liberalen en socialisten er een fundamenteel ander mensbeeld op na. "De ideologische veren zijn meer terug dan onder Kok en Bos het geval was", aldus Rutte, verwijzend naar oud-PvdA-leiders.

Daarnaast lijkt de PvdA volgens de VVD-leider wat standpunten te versoepelen, maar worden ze daar ook minder betrouwbaar van.

"Bijvoorbeeld bij de wachtlijsten in de zorg, waarmee Samsom het zwaar heeft in debatten. Dan zegt hij ineens dat de door hem voorgestelde stelselwijzigingen misschien weer niet nodig zijn", aldus Rutte, die zich daarop afvraagt: "maar met wie heb ik dan te maken? " In de peilingen gaat de VVD aan de leiding, op de voet gevolgd door de PvdA. Die partij is de laatste tijd plots hard aan het stijgen.
Annotaties:
| #187500 | 08-09-2012 13:59 | Johnito
Dit is spindokteren van hogeschool-niveau. Rutte weet dondersgoed dat hij met deze aanval linkse kiezers meer sympathie voor de PvdA laat voelen. Zo lokt hij ze weg bij de SP. Gevolg: een paarse coalitie, een totaal onschadelijk kabinet voor het militair-industrieel complex, bankiers en belastingontwijkende multinationals, En de marktwerking en privatiseringsoperaties worden niet teruggedraaid. Pechtold lachende derde. Je zou bijna zeggen dat operatie Bilderberg is geslaagd.

Geniaal.
Johnito's avatar
| #187506 | 08-09-2012 16:00 | Rikk
@Jonhito, toen ik hoorde dat Rutte en Pechtold de Bilderberg gingen bijwonen was het voor mij duidelijk dat deze 2 in een nieuw kabinet zullen komen, daar is geen twijfel over mogelijk. Alles wordt er uit de kast gehaald worden de SP te laten devalueren en het lukt ze aardig. De angstbeelden worden letterlijk overal vandaan verzonnen. Nederland moet breken en dat zullen Pechtold en Rutte wel voor elkaar krijgen. De grote meerderheid van de kiezers vullen wel een stemwijzertje in maar weten te weinig hoe de politiek werkt, we zijn er nog lang niet. Op naar recessie 3.
Rikk's avatar
| #187512 | 09-09-2012 07:26 | Erique
Ik zou zeggen op naar meer blanco cheques uitschrijven richting Brussel, zodat we nog dieper wegzakken in het drijfzand.
Rutte bedoelt bij de VVD komen er 285.000 werkelozen bij.Sinds hij aan de macht is zie je meer Te Koop of Te huur in de winkelstraten.Samen met Pechtold voor de BTW-verhoging die per 1 oktober ingaat & dat is goed voor de economie.
Erique's avatar
aanmelden / inloggen