Door community (initieel Witte Haai), Op din 9 jul 2013 19:44, 3 reacties, nieuws

PvdA’er geeft stoomcursus graaien in de zorg

Wie nog niet weet wat hij later wil worden, zou beslist een carrière als graaiende ziekenhuisbestuurder moeten overwegen. Het leek erop dat er eindelijk korte metten was gemaakt met riante oprotpremies in de zorg. Leek, ja. Want man, wat zaten we ernaast. Vertrekkende bestuurders gristen ook in het afgelopen jaar met zijn allen gewoon weer voor miljoenen aan vertrekpremies mee. De kunst zit 'm erin dat je het anders noemt, dan is het niet terug te vinden in de boekhouding. Doorbetaling van salaris bijvoorbeeld. Schilderwerk. Vergoeding voor geleverde diensten. Whatever. Wie er een avondje voor gaat zitten, verzint vast wel iets. Daarbij kunt u veel leren van de Wereldkampioen Verschillig Graaien, Emile Lohman. Emile vertrok volledig volgens afspraak na vijf jaar bij het Radboud UMC. Wie van tevoren weet dat zijn tijd er na vijf jaar op zit, heeft uiteraard geen behoefte aan een vertrekpremie. Liever bleef Emile zich dan ook inzetten voor de samenleving. Je bent sociaal-democraat of je bent het niet. Bij anderen stond hij per slot van rekening ook vooraan te jammeren van z'n moeten we toch niet willen met zijn allen, en dan moet je toch verdorie het goede voorbeeld geven. Daarom is Emile voor zijn geld blijven werken als adviseur van het RUMC. Kostte dertigduizend euro per maand, maar dan heb je ook wat. (wie op de link klikt ziet dat het hier om opgewarmde prak gaat) (maar hé, komkommerdinges) Het grote geheim van zijn succes? Zeg op tijd je PvdA-lidmaatschap op. Hekel de 'sfeer in de partij'. 'Je kunt mensen niet opeens buitensluiten op grond van bestaande afspraken over hun salaris. Dat is onder bestuurders als heel oneerlijk ervaren.' Aha. 'Heel oneerlijk.' Dus zo noemen ze dat tegenwoordig.
Annotaties:
24-09-2013 00:56 | super real
PvdA’er geeft stoomcursus graaien in de zorg #zaplog
| #202766 | 09-07-2013 21:16 | Paul2
De arbeiders zijn al weggelopen uit de partij, nu vertrekken ook de goedbetaalde sociaal-democraten. Zo raak je iedereen kwijt. Wij zitten op sleutelposities in de samenleving, we hebben de nodige invloed, de nodige sympathie. Je zou toch wensen dat men ons eens raadpleegt, mensen die elke dag met de benen in de modder staan


''mensen die elke dag met de benen in de modder staan''
Tuurlijk

Dit is ook een mooie:
Zelfverrijking, spookfacturen, een bezorgde huisbankier en veel verwijten over en weer. De rechtszaak bij de Ondernemingskamer bood spektakel.

Een uitkering van 980.000 euro aan zichzelf als voorschot op haar salaris, nog eens 300.000 in januari, 200.000 om privéschulden af te betalen, 1 miljoen euro naar een kliniek in Turkije via spookfacturen. En meer dan 100.000 euro aan privé-uitgaven, zoals 'aankopen in de Gucci-store en dure sieraden'.
Positie Erbudak

Deze voorbeelden noemt de advocaat van het Slotervaartziekenhuis om aan te geven hoe voormalig bestuursvoorzitter Aysel Erbudak zichzelf ten koste van het ziekenhuis zou hebben verrijkt.

http://www.zorgvisie.nl/Financien/Nieuws/2013/7/Moddergevecht-rond-Slotervaartziekenhuis-1302766W/
| #202786 | 10-07-2013 11:29 | merethan
Dank voor de hartkloppingen Paul..
merethan's avatar
| #202790 | 10-07-2013 11:50 | Paul2
Geen dank

Zulke kwaliteismanagers verdienen gewoon een bonus

De continuïteit van het Slotervaart is zelfs in het geding, zo staat in het verslag. 'De raad van bestuur heeft een aantal risico's gesignaleerd die in 2014 een continuïteitsrisico voor het Slotervaartziekenhuis zouden kunnen opleveren.' Het gaat om een aantal direct opeisbare leningen die het ziekenhuis heeft uitstaan. Als een van de partijen dit geld meteen terug wil, heeft het ziekenhuis een groot probleem.
http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3473386/2013/07/10/2-1-miljoen-verlies-voor-Slotervaartziekenhuis.dhtml
aanmelden / inloggen