Door community (initieel ouwe knar), Op don 8 jun 2017 19:36, 6 reacties,    

Qatar de lont in het kruitvat?Qatar zou ruim in het nieuws moeten zijn, maar in de media het wordt domweg doodgezwegen.

Heel in het kort:
5 juni vond President Trump dat Qatar maar geboycot moest worden. Alle handelsrelaties en diplomatieke verbindingen verbroken.
Een dag later vond president Trump overigens dat Qatar eigenlijk wel deel uitmaakte van het Midden Oosten. Maar dat is de bekende flip flop strategie. Oman en Koeweit doen niet mee aan de boycot, Saudi Arabië, en Bahrein wel. Alhoewel Amerika 8.000 manschappen in Qatar gestationeerd heeft zei het zich nergens mee te willen bemoeien. Koeweit en Turkije hebben aangeboden om te bemiddelen.
De Saudies vinden dat Qatar de Hamas en de Muslim Brotherhood eruit moet schoppen.
Opmerkelijk genoeg ondersteunen Qatar en Saudi Arabië beiden het salafistische terrorisme, ISIS en al-Qaida, maar blijkbaar is Qatar nu de gebeten hond. Amerika was minstens al vanaf 2009 op de hoogte van de activiteiten van beide landen. En Engeland is bepaald niet onschuldig.
Het zou overigens heel goed kunnen dat de hele commotie eigenlijk om Iran gaat.

Door de sancties zijn alle toegangswegen naar Qatar afgesloten. Over het land, de lucht, de zee en de mensen slaan aan het hamsteren.

Qatar is groot exporteur van gas. De handels boycot en blokkade van de havens zou Rusland goed uitkomen.
Ook Amerika heeft baat bij de ontstane crisis.

Inmiddels is de zaak dusdanig uit de hand gelopen dat president Trump zich toch maar met de zaak gaat bemoeien en Qatar 10 juni een gesprekje met Rusland heeft.
Annotaties:
| #259918 | 09-06-2017 10:03 | Antares
Jared Kushner zal tevreden zijn.
Antares's avatar
| #259920 | 09-06-2017 10:26 | Antares
Qatar kan niet het uiteindelijke doelwit zijn.
Antares's avatar
| #259928 | 10-06-2017 09:39 | Antares
Als je de mogelijkheden op een rijtje zet dan blijkt een oorlog met Qatar eigenlijk niet mogelijk te zijn: er is een Amerikaanse legerbasis gehuisvest, Turkije gaat troepen sturen en Pakistan gaat nu ook al 20.000 troepen sturen. Het leger van Saoedi-Arabië kan nog geen deuk in een pak boter slaan.
http://www.yenisafak.com/en/dunya/pakistan-to-send-soldiers-to-qatar-2709724

Het kan een truc zijn om Iran van terrorisme te kunnen beschuldigen (net als met Jemen) maar ook een Servië 2.0 met als doel de hele regio in vlam te zetten. Het kan ook een afleidingsmanoeuvre zijn van de Amerikaanse strategie om binnen Syrië eenzijdig 'veilige zones' (vrijhavens) in te stellen. Rusland en de VS komen hierdoor gevaarlijk dicht bij elkaar. Ook lijkt de afsplitsing van het Koerdische deel binnen Irak snel vorm te krijgen. Het kan ook zijn dat de voorraden van Saoedi-Arabië bijna zijn opgeraakt maar in dat geval zouden andere landen hen niet steunen, hoewel de VS een reden hebben om de olieprijs laag te houden, wat dan weer niet in het belang is van SA, dat echter niet de lakens uitdeelt.
Antares's avatar
| #259931 | 11-06-2017 00:35 | Ness
http://www.independent.co.uk/voices/qatar-crisis-economy-diplomatic-links-torn-middle-east-russia-hacking-real-story-robert-fisk-a7778616.html
Now the Qatari Emir hasn’t enough troops to defend his little country should the Saudis decide to request that he ask their army to enter Qatar to restore stability – as the Saudis persuaded the King of Bahrain to do back in 2011. But Sheikh Tamim no doubt hopes that the massive US military air base in Qatar will deter such Saudi generosity.

When I asked his father, Sheikh Hamad (later uncharitably deposed by Tamim) why he didn’t kick the Americans out of Qatar, he replied: “Because if I did, my Arab brothers would invade me.”


Ach en wie d'r niet om kan lachen, hier wat droge kost: http://www.blacklistednews.com/Why_Has_The_GCC_and_Egypt_Turned_On_Qatar?/59053/0/38/38/Y/M.html
Ness's avatar
aanmelden / inloggen