Door community (initieel Antares), Op zat 9 jun 2018 09:29, 0 reacties,    

Qatar’s nationale veiligheid weerhoudt uitzenden van “The Lobby - USA”De documentaire die Al JAzeera had gemaakt over Israëlische beïnvloeding van de Britse politiek sloeg in als een bom. Hoewel The Lobby hevig onder vuur werd genomen wist Al Jazeera iedere aanval erop succesvol af te slaan.

Het is de vraag of de documentaire die Al Jazeera daarna over Israëlische lobbygroepen binnen de Verenigde Staten heeft gemaakt ooit aan het publiek zal worden getoond.

De video werd aangekondigd en maanden later nogmaals aangekondigd. In de tussentijd werd echter langzamerhand meer bekend over de redenen achter het herhaalde uitstellen.

Gezien de manier waarop eerdere aanvallen werden doorstaan heeft Al Jazeera weinig redenen om bang te zijn voor kritiek op hun documentaire. Des te meer redenen heeft Qatar om op dit moment aan Al Jazeera censuur op te leggen.

Eén van de lobbygroepen die in de documentaire wordt blootgesteld is erin geslaagd om de verplaatsing van de Amerikaanse basis in Qatar bespreekbaar te maken.

Dat zou inhouden dat Saoedi-Arabië, dat al vaker beschuldigigen heeft geuit richting Qatar en dat zeven jaar geleden heeft geholpen om in Bahrein een volksopstand neer te slaan, vrij spel zou krijgen om Qatar in te lijven.
Annotaties:
aanmelden / inloggen