Door Antares, Op din 21 okt 2014 12:48, 5 reacties, citaat / intro / linkdump

Raad wie er profiteert van de vernietiging van GazaUitgerekend wanneer je denkt dat je alles hebt gehoord over Israël's moorddadige bombardement van Gaza, ontdek je dat de tragedie nog veel verder gaat. Ja, er was een massaal verlies aan onschuldige levens en de volkomen vernietiging van tienduizenden huizen, scholen en openbare gebouwen, maar het komt nu naar buiten dat Israël handig zal profiteren van de 7 miljard dollar of meer die het zal kosten om Gaza te herbouwen in de komende 20 jaar. Het schandalige feit is dat Isaël zal doorgaan de stroom van alle bouwmaterialen naar Gaza te controleren en zal eisen dat ze worden gekocht van Israëlische bedrijven. ...
Annotaties:
| #222061 | 21-10-2014 22:40 | jantjeuitnederland
De hamasleiders, die inmiddels miljardair zijn en in Qatar wonen profiteren ook ruim van de Europese miljarden voor de opbouw. En de tunnels worden alweer opnieuw gegraven in plaats van het geld te gebruiken voor ECHTE opbouw. De Gazanen willen helemaal geen vrede, dit staat in het handvest van Hamas.
jantjeuitnederland's avatar
| #222069 | 22-10-2014 07:09 | Antares
@jantjeuitnederland
Doordat Hamas een eenheidsregering met Fatah is aangegaan hebben ze aangegeven geweld te hebben afgezworen, en dat is in overeenkomst met hun eerdere uitlatingen en hun eerdere beleid. Het handvest blijkt in de praktijk nog nooit een rol te hebben gespeeld en kan worden genegeerd.

Daarentegen heeft Likoed de haat tegen Palestijnen tot recordhoogte opgezweept. Uit hun daden blijkt dat zij geen vrede willen maar gebiedsuitbreiding, tegenover de binnenlandse bevolking onder het mom van vergelding, en tegenover de buitenwereld onder het mom van veiligheid.
Antares's avatar
| #222084 | 22-10-2014 10:24 | Ness
@jantje:

"De hamasleiders, die inmiddels miljardair zijn en" <--hier heb je het over Hamas; "ze" zijn geen miljardairs maar stinkend rijk op zijn Gazaans. Hamas is rond de 25k man sterk. Het is geen prettige org. Zonder de blokkade zijn ze nergens en worden ze uitgekotst want hun denken is middeleeuws.

"De Gazanen willen helemaal geen vrede, dit staat in het handvest van Hamas."

Nou maak je een rare sprong: je stelt 'de Gazanen" gelijk aan Hamas. Er zijn echter rond de 1,5 MILJOEN Gazanen, van wie het merendeel niet achter Hamas staat, behalve in tijden dat Israel binnenvalt. Dat stijgt de populariteit. Deze zeer grote groep Gazanen willen WEL vrede en zijn wel degelijk bereid daarvoor iets in te leveren - alleen ze hebben niets meer om in te leveren, daar zorgt Israel wel voor.

En bovendien worden ze niet gehoord, mede dankzij mensen als jij, jantje, die slaafs propaganda en 'talking points' herkauwen op blogs.

Het handvest van Hamas is NIET HET HANDVEST VAN DE STAAT PALESTINA. Dat laatste handvest bestaat niet eens, en die staat ook (nog) niet, daar zorgt EU$$ASRAHELL wel voor.

Het handvest van Hamas (25k mens) is NIET HET HANDVEST VAN GAZA (1,5 miljoen mens). Ter vergelijking: Gaza onder de duim van Hamas is als Nederland onder de duim van de SGP en het handvest van de SGP geldt bij deze voor alle NL'ers.

Onder het motto: schoon schip worden homo's weer van kerktorens geflikkerd, heksen verbrandt en atheisten opgehangen. Heel de wereld scheldt en kankert op ALLE NL'ers en noemt ze terroristen van de "SGP". Afwijkende meningen komen niet naar buiten want dat kost je je leven.

Is het nu wat duidelijker?
Ness's avatar
| #222098 | 22-10-2014 13:01 | Ageesoes
Mooi geschreven Ness!!
Ageesoes's avatar
| #222149 | 22-10-2014 21:00 | ffloor
Ik herinner me dat er jarenlang, tot zo'n 2002 een bord op een Rotterdamse fietsenkelder onder het station bevestigd was:
'naar de Filistijnen' (pijltje naar beneden)
Een journalist van het Reformatorisch Dagblad maakte er een foto van en vroeg hun: wie of die filistijnen dan wel waren?
Het bleken nog oorspronkelijke bewoners van de Gazastrook te zijn geweest, dus nog vòòr Arabieren hun landje hadden ingepikt.
Ze waren vrij klein, christelijk van geloof, moesten vluchten en waren hier fietsenherstellers geworden, wat ze dáár ook al waren geweest maar terug konden ze nooit meer.
aanmelden / inloggen