Door community (initieel Bestwel), Op zon 19 feb 2017 22:22, 6 reacties, nieuws

‘Radioactieve deeltjes over Europa na nucleair incident in januari’‘Radioactieve deeltjes over Europa na geheim gehouden nucleair incident in januari’

‘Jodium-131 mogelijk vrijgekomen na ongeluk met kernreactor’ – ‘Geen gevaar voor volksgezondheid’een Amerikaans WC-135 toestel dat speciale apparatuur heeft om nucleaire straling en kernexplosies waar te nemen is in Engeland gearriveerd.

Volgens onbevestigde berichten heeft in januari in de buurt van de poolcirkel in Europa een nucleair ‘incident’ plaatsgevonden, waardoor van Noorwegen tot en met Spanje radioactieve Iodine-(Jodium)131 deeltjes in de atmosfeer zijn aangetroffen. Volgens het Franse Instituut voor Radiologische Bescherming en Nucleaire Veiligheid is het een raadsel waar het isotoop, dat een halfwaardetijd van slechts 8 dagen heeft, vandaan is gekomen.Het luchtmeetstation in het Noorse Svanhovd, dat zich op slechts enkele honderden meters van de grens met Rusland bevindt, was in de tweede week van januari de eerste die de radioactieve Jodium-131 deeltjes registreerde. In de twee weken daarop verspreidde het isotoop zich naar Finland, Polen, Tsjechië, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Jodium-131 is van antropogene (door mensen gemaakte) oorsprong. De gemeten radioactiviteit is dermate laag, dat er volgens Astrid Liland van de Noorse Straling Bescherming Autoriteit geen enkel gevaar is voor de volksgezond. ‘Daarom denken we dat dit nieuws niet belangrijk is.’ De Finse autoriteiten bevestigden deze visie.

‘Mogelijk ongeluk met kernreactor’

Volgens de Barents Observer kan Jodium-131 zijn vrijgekomen bij een ongeluk met een kernreactor. Het isotoop wordt gebruikt in de gezondheidszorg en wordt dan ook in tal van landen geproduceerd. Alle kernreactors of instituten die Jodium-131 voor medische doeleinden produceren of gebruiken hebben stralingsmelders die onmiddellijk alarm slaan zodra er deeltjes met het isotoop ontsnappen. ‘Iemand weet dus waarom het over grote delen van Europa werd verspreid,’ concludeert de Observer.

In zowel Zweden, Finland als Rusland staan kerncentrales. Op het Russische schiereiland Kola bevindt zich een marinehaven waar nucleair aangedreven onderzeeërs met intercontinentale ballistische kernraketten zijn gestationeerd.

Speciaal Amerikaans toestel in Engeland gearriveerd

Dat er iets gebeurd moet zijn bleek uit de komst van de WC-135C ‘Constant Phoenix’ in Engeland, een Amerikaans vliegtuig dat speciale apparatuur bevat om nucleaire straling en kernexplosies waar te nemen. Een officiële verklaring voor het inzetten van het toestel is er vooralsnog niet gegeven.
Annotaties:
| #258535 | 23-02-2017 21:15 | Bestwel
The press in Europe is raising the alarm on a recent spike in radiation

http://www.infowars.com/alarming-and-mysterious-rise-of-radiation-levels-in-europe-baffles-experts/
Bestwel's avatar
| #258542 | 24-02-2017 10:10 | Antares
Volgens onbevestigde berichten heeft in januari in de buurt van de poolcirkel in Europa een nucleair ‘incident’ plaatsgevonden

Oftewel: we weten niets.

dat zich op slechts enkele honderden meters van de grens met Rusland bevindt

Maar we beschikken over ruim voldoende informatie om Rusland zwart te maken.

In zowel Zweden, Finland als Rusland staan kerncentrales.

En in Oekraïne. OVer Oekraïne wordt wel vaker iets verzwegen.

Een officiële verklaring voor het inzetten van het toestel is er vooralsnog niet gegeven.

Want we zijn geen matennaaiers.
Antares's avatar
| #258544 | 24-02-2017 11:05 | Antares
De hoogst gemeten concentratie deed zich voor in Polen, dus niet in Noorwegen of Finland. Iemand probeert ons compleet voor de gek te houden. Het niveau dat in Noorwegen werd gemeten is even hoog als het niveau in Duitsland.
Antares's avatar
| #258545 | 24-02-2017 11:09 | Antares
Polen: 5,92 (9-16 januari 2017)
Noorwegen: 0,5 (9-16 januari 2017)

Zelfde periode, straling in Polen is bijna 12x zo hoog.
Antares's avatar
| #258546 | 24-02-2017 11:41 | Antares
Ook toevallig:
Het ongeluk zou in Oekraïne de afgelopen dagen hebben geleid tot 'blackouts' in de stroomvoorziening. Het land kampt al met grote problemen op dat gebied. De reactor zal naar verwachting komende vrijdag weer op volle kracht werken.
http://www.nu.nl/buitenland/3943838/ongeluk-in-oekraiense-kerncentrale.html
Antares's avatar
| #258547 | 24-02-2017 12:10 | Ness
Ze zullen wel weer geprobeerd hebben vierkante Westinghouse staven in ronde Russische gaten te rammen - dat of Tjernobyl heeft een boer gelaten.
Ness's avatar
aanmelden / inloggen