Door community (initieel ouwe knar), Op din 30 aug 2016 14:44, 4 reacties, nieuws

Rapper Akon voorziet 80 miljoen (!) Afrikanen van elektriciteitAfgelopen jaar begon rapper Akon, bekend van de hit Lonely, met een groot en ambitieus project dat ervoor moet zorgen dat een half miljard Afrikanen toegang tot stroom krijgen.

Twee jaar terug begon de rapper met zijn project Akon Lightning Africa. De Solar Academy, een onlangs opgericht onderzoekscentrum in Mali, moet ervoor zorgen dat maar liefst 600 miljoen Afrikanen toegang gaan krijgen tot elektriciteit.

De academie gaat ingenieurs helpen om op eenvoudige wijze zonne-energie op te wekken. Het continent krijgt 320 dagen per jaar zonlicht en dat moet ervoor zorgen dat er genoeg stroom opgewekt kan worden, aldus Akon.

Geen media-aandacht

Verleden week was de rapper te gast bij VladTV om te spreken over zijn project, dat nog vrijwel geen media-aandacht heeft gekregen, maar al wel 16 miljoen Afrikanen van stroom heeft voorzien.

Akon groeide op in Senegal zonder elektriciteit of stromend water. Hij legt uit hoe moeilijk het was om zijn project van de grond te krijgen. Enkele miljardairs waar hij bevriend mee was geraakt wilden hem sponsoren, maar toen kreeg de rapper te maken met het politieke aspect.

Hij wil in vijf grote gebieden elektriciteitscentrales laten bouwen die de landen vervolgens met elkaar kunnen delen. “Toen besefte ik hoe diep dit gaat, want hierdoor kunnen echte oorlogen ontstaan,” zei Akon.

Zwaar belast

Hij besloot naar China te gaan en sloot een deal met één van de grootste bedrijven in het land op het gebied van zonne-energie. Akon kwam ook tot de ontdekking dat zonne-energie zwaar wordt belast vanwege het beleid van oud-president George W. Bush. Hij deed dat omdat hij vooral de belangen van de olie-industrie behartigde, aldus de rapper.

Chinese investeerders gaven hem uiteindelijk een krediet van één miljard dollar. Het project loopt inmiddels in 15 landen en tegen 2017 verwacht hij 80 miljoen Afrikanen te voorzien van stroom.

Meer informatie over het ambitieuze project vind je HIER.

Akon: Got $1 Billion Chinese Credit Line & Gave Electricity to 80 Million Africans
https://www.youtube.com/watch?v=wfF9IjNOQN0
Annotaties:
| #254248 | 30-08-2016 14:59 | ouwe knar
Jaha, de chinezen...
ouwe knar's avatar
| #254250 | 30-08-2016 15:41 | Ness
The Malthusian trap, named after political economist Thomas Robert Malthus, suggests that for most of human history, income was largely stagnant because technological advances and discoveries only resulted in more people, rather than improvements in the standard of living.

Laten we hopen dat de Chinezen hier ook rekening mee houden.. of wellicht doen ze dat al lol
https://en.wikipedia.org/wiki/Malthusian_trap

Malthus kon echter geen rekening houden met het internet. Toegang tot informatie is een game changer.
Ness's avatar
| #254251 | 30-08-2016 16:01 | chrls.
slide1.jpg
chrls.'s avatar
aanmelden / inloggen