Door community (initieel Best Well), Op din 6 feb 2018 10:13, 0 reacties, nieuws

RED HET REFERENDUM – TEKEN DE PETITIEDe natie houdt de adem in sinds DDR66-feeks Ollongren verklaarde dat de demos wordt weggejorist uit onze democratie. En ze heeft er haast mee. Stilzitten & toekijken hoe de hyperregenten inspraak in ons eigen bestuur verder afbreken is geen optie!

Nee, nee, driewerf nee dat is geen optie, en daarom is er een petitie van Meer Democratie, de stichting van één van de oervaders van de referendumwet. Nee, niet meewarig zuchten danwel schreeuwen om fakkels & hooivorken. Van zuchten ga je pedant uit je straatje stinken, en de tijd voor fakkels & hooivorken komt weliswaar ras dichterbij maar zo ver is het echt nog niet. Luister ff. Een petitie is op dit moment nog steeds een goed idee. Trutje Trollongren blaast namelijk nogal hoog van haar ivoren toren over hoe er geen referendum over de intrekking van het raadgevend referendum gehouden kan worden, maar zij gaat daar helemaal niet over. Althans niet in d'r eentje & niet zomaar. Er zijn wetten en regels en staatsraden die daar op zien, niet de surrogaatguusje van dienst op Binnenlandse Demofobische Zaken. Zie voor meer achtergrond bijvoorbeeld deze oud-BiZa (!) ambtenaar. Met de petitie kan druk worden gezet, en het zorgt er ook voor dat er alvast boeren, burgers & buitenlui gemobiliseerd worden om hun demos te verdedigen tegen DDR66, mocht er toch een #RefRef komen straks. Dus: niet zuchten, ook niet wanhopen, hou de hooivorken nog even in het vet, en teken voor de goede strijd. KICK OUT KAJSA OLLONGRON!

via
https://www.geenstijl.nl/5139741/ollongren-wil-democratie-met-spoed-doodmaken-maar-they66-will-never-take-our-freedom-1/

De nieuwe regering Rutte III wil onze nationale referendumwet afschaffen. Dat is een schandaal! Mensen willen meer zeggenschap, niet minder. Met de afschaffing van het referendum keert Den Haag de rug toe naar de kiezers. Het referendum hoort bij een moderne democratie.

Er is een ruime meerderheid in zowel het parlement als onder de bevolking om het referendum te behouden. Een grote meerderheid van de burgers is volgens onderzoeken al decennia voorstander van het referendum. De politieke partijen die het referendum in hun verkiezingsprogramma hebben staan, waaronder D66, bezetten 90 zetels in het parlement. Hoe rot is de vertegenwoordigende democratie dat het referendum dan nu wordt afgeschaft?

Ik roep de Tweede Kamer dringend op om het referendum niet af te schaffen!

Klik de link naar de petitie
Annotaties:
aanmelden / inloggen