Door community (initieel Hannus), Op maa 14 aug 2017 19:59, 2 reacties,    

Referendum over de Wet op de Inlichtingen en Veiligheidsdiensten

Vanaf 2018 kunnen de inlichtingendiensten (de AIVD en de MIVD) op grote schaal gewone burgers afluisteren, ook zonder dat er een specifieke verdenking tegen hen bestaat. Alle aldus verzamelde gegevens zullen ook toegankelijk worden voor buitenlandse inlichtingendiensten. Dit heeft grote gevolgen voor het functioneren van onze democratie. Want als je weet dat je in de gaten wordt gehouden, ga je je anders gedragen. Je gaat dan opletten wat je zegt en durft je mening niet meer vrij en onverveerd te uiten. En dat kan dus niet.

Een onafhankelijke groep Amsterdamse studenten is daarom begonnen met het verzamelen van handtekeningen onder een verzoekschrift om een referendum.

Om het aanvragen van een referendum te ontmoedigen heeft de overheid een omslachtige procedure ontworpen. Allereerst moeten er tienduizend schriftelijke verzoeken bij de kiesraad worden ingediend. Die moeten binnen twaalf dagen binnen zijn, d.w.z. op 24 augustus.

Pas als er tienduizend handtekeningen zijn binnengekomen op 24 augustus, kan het echte verzoek om een referendum van start gaan. Daar moeten minstens 300.000 mensen hun handtekening onder zetten. (Let op! mocht het zover komen, dan moet je opnieuw tekenen)

Om het indienen van het eerste schriftelijke verzoek toch iets toegankelijker te maken voor de burgers hebben de studenten het formulier daarvoor op het internet gezet. Je kunt het tot en met 22 augustus tekenen. Zij printen het vervolgens uit en overhandigen de papieren versie aan de kiesraad.

De handtekeningen voor de eerste fase stromen inmiddels binnen. Volgens de initiatiefnemers zijn het er al zesduizend, een goeie kans dus dat ze de tienduizend handtekeningen halen binnen de gestelde termijn.

Hier staat het formulier
Het originele formulier en verdere informatie is te vinden op de site van de kiesraad.
Annotaties:
| #260541 | 15-08-2017 20:28 | Best Well
uiteindelijk vinden mensen het toch belangrijk maar pas wanneer ze ermee geconfronteerd worden:
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/wCB-H7lg6i8?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Vul dan toch nog maar even het formulier in voordat het echt te laat is.
Best Well's avatar
| #260542 | 15-08-2017 20:30 | Best Well
Ik bedoelde deze link:
https://youtu.be/wCB-H7lg6i8

en daarna deze

https://teken.sleepwet.nl/
Best Well's avatar
aanmelden / inloggen