Door .................., Op don 24 nov 2016 16:09, 6 reacties,    

Religie’s voor het schapenvolk

https://nl.wikipedia.org/wiki/Koninkrijk_Isra%C3%ABl#Wetenschappelijke_visie

Gisteren verstuurde ik een brief naar true thora jews,wat zij me konden uitleggen over die oorlog die het had onderling,en de vloek die op hen was geheven.
Vervolgens stuurt hij mij een mail en verwijst naar een paar bijbel passage's,waarin de messias zal terug komen.
Het is dat clubje wat beweert dat het zionisme een politieke ideologie is.

Ik heb ondertussen al heel wat begrepen over het bestaan/ontstaan van het uitverkorene volkje.
En het blijkt allemaal onzin te zijn wat er in die boeken (allemaal) staan.

Het verhaal van dat volkje zou beginnen met de verovering van het land waar de kananieten op zouden leven.

Lees de Wetenschappelijke visie.

Kritiek op de Bijbelse 'verovering'
De hierboven gegeven beschrijving van het verschijnen van het volk Israël in Kanaän is een weergave van het zogenaamde Conquest Model. Tegenwoordig geldt deze visie, die vrijwel geheel aan de Bijbel ontleend is, als achterhaald. Er zijn nauwelijks nog historici die dit 'veroveringsmodel' verdedigen. Het is onmogelijk gebleken deze theorie in overeenstemming te brengen met de aan de archeologie ontleende gegevens.[2] Het wordt waarschijnlijker geacht dat de Israëlieten afstammen van de Kanaänieten. In de tijd waarin de Bijbel de verovering van Kanaän situeert, zouden deze Israëlieten de heuvels zijn gaan bevolken terwijl de Kanaänieten (later Feniciërs genoemd) achterbleven in de kustvlakte.[bron?]

Het zijn dus niet eens semieten,wat het zegt te zijn.Dat verklaart ook hun witte smoelwerken.

Kritiek op het bestaan van een 'verenigd koninkrijk'[bewerken]
Volgens de Bijbelse overlevering omvatte het rijk van David en Salomo zowel het latere koninkrijk Israël als het latere koninkrijk Juda. Pas na de dood van Salomo zou dit 'verenigd koninkrijk' uiteen zijn gevallen. In de rest van Voor-Azië is sprake van opkomende monarchieën ná 900 v.Chr. De tijd voordien (IJzertijd I) werd gekenmerkt door politieke versnippering. Indien de Bijbelse overlevering de ontwikkeling correct weergeeft, wijkt de ontwikkeling in Kanaän dus af van de ontwikkeling in de regio als geheel. Er is over de periode tussen de zestiende en de achtste eeuw v.Chr., ondanks vele opgravingen en onderzoekingen, maar heel weinig gevonden. Er zijn dan ook weinig historische of archeologische bewijzen voor het bestaan van een krachtige monarchie onder de koningen Saul, David en Salomo.[bron?]

Als dit ook verzonnen blijkt te zijn,dat judaisme ook een agenda of iets dergelijks is geweest om dat gebied weer te heroveren.
Als in die tijd het land met elkaar in oorlog is,en later door de assyriers,het niet genoeg mankracht heeft om egypte te verslaan,die destijds het beloofde land had verovert.

Later is dan het eerste cristelijke judaisme ontstaan,nadat de hebreeuwse bijbel was vertaald in het latijns.En het nieuwe testament ontstond met het fabeltje dat de messias was gekomen.En dat er een nieuw israel gesticht zal worden.

Die lui (orthoxe joden) spreken zich ook tegen.

Ze verwijzen naar een passage :then the Lord your God will restore your fortunes[a] and have compassion on you and gather you again from all the nations where he scattered you.

Terwijl vervolgens in hun geliefde thora het volgende staat vermeld.

deuteronomy 23:20-23:20

20
On loans to a foreigner you may charge interest, but on loans to another Israelite you may not charge interest, so that the Lord your God may bless you in all your undertakings in the land that you are about to enter and possess.

Hetzelfde geld uiteraard ook voor de bijbel,waarin een mythe de macht bepaalde in europa,en voor moslims een engeltje die mohammed het woord van god verkondigde,wat overigs plagiaat is geweest van het katholieke geloof.
Wonderen die niet logisch zijn.

Amen.
Annotaties:
| #256305 | 24-11-2016 16:59 | Ness
Tamso, je dient je cclicense knopje om te gooien om het hele verhaal naar boven te krijgen. Dus NIET linkdump/summary laten staan. Ik heb er een andere licensie opgegooid maar je kunt ook de keuze 'eigen geshreven artikel, some rights reserved' maken. Ik meen dat er dan ook meteen niemand meer iets aan kan veranderen maar ik kan het fout hebben.
Ness's avatar
| #256306 | 24-11-2016 17:00 | Ness
**niemand behalve jij.
Ness's avatar
| #256307 | 24-11-2016 17:18 | Antares
Ik meen dat er dan ook meteen niemand meer iets aan kan veranderen

Het is achteraf gezien een ongelukkige keuze dat die twee zaken gekoppeld zijn.
Antares's avatar
| #256308 | 24-11-2016 17:25 | ..................
Hij is nu goed toch
| #256309 | 24-11-2016 17:58 | ..................
"For the LORD thy God blesseth thee, as he promised thee: and thou shalt lend unto many nations, but thou shalt not borrow; and thou shalt reign over many nations, but they shall not reign over thee." -- Deuteronomy 15:6

Zijn reactie sloeg op deze passage.
Wat dus tegenstrijdig is,als het zegt dat ze hun fortuin terug krijgen.
Die lui die claimen joods te zijn,bezitten ruim 90% van alle rijkdommen op deze planeet.

Ik denk dat die true thora "joden"een soort van new age joden zijn.
Ze lopen achter de feiten aan.
Ander voorbeeld is de connectie zionisten en nazi's,en dat al vele jaren bekend was dat het zionisme nauw samenwerkte met de nazi's en ze dan pas in 2015 een artikel erover schrijven op hun website.
Ander voorbeeld is ook sommige van hun youtube filmpjes waar ze lopen te jammeren over die 6 miljoen,terwijl dat allang achterhaald is dat het nooit 6 miljoen joden geweest konden zijn.

Zo heb je ook nog een clubje afro's,die denken het uitverkorene volkje te zijn.
Echt komisch als je dan zo een afro amerikaan met zo een orthodoxe gaat praten over het uitverkorene volkje.

https://www.youtube.com/watch?v=0nCKOqJzBzc.
| #256315 | 24-11-2016 21:50 | zanussi
anti-jews.jpg
zanussi's avatar
aanmelden / inloggen