Door community (initieel Antares), Op zon 19 maa 2017 10:34, 0 reacties,    

Republikeinen willen fondsen naar George Soros afsnijdenZes Republikeinse senatoren hebben in een brief aan Rex Tillerson gevraagd om financiële steun aan door Soros gesteunde organisaties te herzien. In de brief maken zij zich er zorgen over dat Amerikaanse geld naar linkse organisaties wordt gesluisd. Zij willen dat wordt onderzocht hoe het geld van USAID wordt gebruikt om linkse oproerkraaiers te steunen, met name in Macedonië en Albanië. Onder de begunstigde groeperingen vallen Platform for Citizens Oriented Politics, Journalists for Human Rights, en een LGBT Support Center, die allemaal maatschappelijke onrust promoten, waarover klachten zijn ontvangen uit desbetreffende landen van lokale politici en ambtenaren.

Niet minder dan 61 groepen die gelieerd zijn aan George Soros's Open Society Institute ontvingen miljoenen dollars van USAID onder president Obama. Niet alleen kunnen deze organisaties Macedonië een burgeroorlog in voeren maar de inmenging in landen die zo dicht bij Rusland zijn gelegen kan ook de aanleiding vormen voor een proxy-oorlog tussen Rusland en de Verenigde Staten, zoals eerder is gebeurd met Oekraïne.

In de laatste vier jaren van Obama's presidentschap ging niet minder dan 15 miljoen dollar naar Open Society - Macedonia en andere met George Soros verbonden organisaties.

Volgens Rusland wordt de linkse oppositie in Macedonië openlijk gesteund door de EU en de VS, waarbij Johannes Hahn (EU), Federica Mogherini (EU) en Jens Stoltenberg (NAVO) specifiek worden genoemd.
Annotaties:
aanmelden / inloggen