Door Patman, Op din 3 nov 2009 20:58, 18 reacties, all rights reserved

Roel Coutinho en RIVM griepliegen er op los, daag ze voor de rechter!

Ik weet niet wat me meer stoort: de schandalig eenzijdige, aan propaganda grenzende, verslaggeving van de Telegraaf, de schaamteloze leugens van het RIVM of het feit dat die door de Telegraaf zonder enige controle worden overgenomen. Het is in ieder geval niet te harden. Zelfs de reageerders van de Telegraaf trekken het niet meer, en dat is een ongekende prestatie.

Waarom daagt niemand de Telegraaf en het RIVM voor de rechter of één of andere tuchtcommissie? Zijn hier geen controle-organen. ombudsmannen en commissies voor die dit uit zichzelf zouden moeten signaleren en aanpakken?

In een oefening 'hoeveel leugens en tegenspraak passen er in één artikel' kwam de Telegraaf vandaag met dit wanstaltige staaltje bangmakerij op de proppen:


'95 procent van griepgevallen is Mexicaans'

95 procent van de mensen die zich bij de huisarts melden met griep, blijken de Mexicaanse griep te hebben. Het Nederlands Huisartsen Genootschap heeft dat dinsdag gezegd. De organisatie baseert zich op cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Volgens huisarts en woordvoerder C. In 't Veld lijkt de ziekte bezig aan een duidelijke opmars.

Hij noemt het opvallend dat veel Mexicaanse grieppatiënten, naast gewone klachten als verkoudheid, hoesten en koorts, ook diarree hebben. Bij de meeste mensen nemen de klachten na twee, drie dagen af.

Volgens directeur Infectieziekten van het RIVM Roel Coutinho lijkt de ernst van de Mexicaanse griep nu tot Nederland door te dringen. Na de plotselinge dood van enkele kleine, gezonde kinderen ziet hij ?een verschuiving in de publieke opinie?. Hij hoopt dat de bereidheid toeneemt bij mensen om zich te laten vaccineren.

Vanaf volgende week krijgen risicogroepen zoals 60-plussers en mensen met hart- en longproblemen een preventieve prik tegen het virus. Ook medisch personeel als artsen en verpleegkundigen worden gevraagd zich te laten inenten. Zij zouden het virus immers kunnen doorgeven aan kwetsbare patiënten. Daarbij kunnen ze niet worden gemist als de griep echt om zich heen slaat.

Volgens Coutinho zijn mensen die de Mexicaanse griep eerder dit jaar hebben gehad, minder vatbaar voor het virus. Hun lichaam heeft immers weerstand opgebouwd. Probleem is, volgens hem, dat de meeste mensen niet weten of ze de Mexicaanse griep hebben gehad. De overheid is al snel na de eerste uitbraken gestopt met het vaststellen van de griep via laboratoriumtesten.

Volgens het Nederlands Huisartsen Genootschap is er geen standaardaanpak voor bestrijding van de griep. De woordvoerder benadrukt dat ouders of andere familieleden vooral hun eigen kompas moeten varen bij het bepalen of een huisarts wordt ingeschakeld. Bijvoorbeeld ouders kennen hun kind en weten wanneer de griep zich anders ontwikkelt dan normaal.

Een huisarts zal bij een melding eerst kijken hoe de griep zich de laatste dagen heeft ontwikkeld bij een patiënt en hoe het gesteld is met zijn of haar algemene gezondheid. Eventueel zal de dokter vragen of de zieke naar het spreekuur komt. Volgens huisarts In 't Veld heeft het geen zin meer de patiënt te isoleren nu er al zoveel griepgevallen zijn. Zeer ernstige ziekten kunnen naar het ziekenhuis worden gebracht om daar aan de beademingsapparatuur te worden gelegd.

De meeste patiënten zullen de griep gewoon thuis moeten uitzieken. ?Natuurlijk met goede afspraken met de huisarts. Als de situatie verergert, moet die snel kunnen ingrijpen.?

Volgens In 't Veld is het belangrijk dat mensen het gevaar van de Mexicaanse griep in perspectief blijven zien. ?Er vallen elk jaar doden door griep. Tot nu toe is het een gewone griepgolf.?

Volgens het RIVM zal het griepvaccin volgend jaar waarschijnlijk in de reguliere griepprik worden opgenomen. Mensen hoeven dan niet, zoals nu, drie keer naar de dokter: Eén keer voor de griepprik en daarna twee keer voor het vaccin. Eén bezoek aan de dokter zal dan voldoen.


Dit is een leugen. De stelling dat 95% van de griepgevallen Mexicaans is, is gemakkelijk te weerleggen. Het artikel geeft zelf al aan dat er geen laboratoriumtest werden gedaan.

De overheid is al snel na de eerste uitbraken gestopt met het vaststellen van de griep via laboratoriumtesten.


Het is absoluut onmogelijk de Mexicaanse griep vast te stellen zonder laboratoriumtest. Er zijn minsten 200 virussen en bacillen die dezelfde verschijnselen oproepen als het H1N1 virus en die zijn op geen enkele manier uit elkaar te halen anders dan met een laboratoriumtest.

Uit onderzoek blijkt dat slechts in 7% van (fatale) griepgevallen sprake is van een Influenza-infectie.Dat maakt het in het normale griepseizoen uiterst onwaarschijnlijk dat het grootste deel van alle griepgevallen Mexicaanse griep is. Een getal van 2, 3% zou, op basis van de gegevens uit Australië waar de griepgolf al voorbij is, waarschijnlijker zijn.

Epidemioloog Tom Jefferson zegt hierover in het algemeen:

These figures are nothing more than estimates. More than anything, you have to distinguish between an influenza-like illness and a genuine flu, the real influenza. Both of them have the same symptoms: a sudden high fever, a sore throat, coughing, rheumatic pain in the back and legs, possible bronchitis and pneumonia. But real flues, real influenzas are only caused by influenza viruses, while there are more than 200 different viruses that cause influenza-like illness. When it comes to figures related to so-called flu deaths, you always get other causes of death caused by other viruses mixed in. Now, in the case of elderly people who die of pneumonia, nobody would do a postmortem to figure out if it was really an influenza virus that killed them. Approximately 7 percent of influenza-like illness cases are caused by influenza viruses. It's a very small percentage. What I know is that real influenza is systematically overestimated.


Verder is het opvallende dat Coutinho impliciet al toegeeft dat het vaccin niet heel erg goed zal gaan werken. Mensen die op natuurlijk wijze immuniteit hebben opgebouwd, een immuniteit superieur aan die door een vaccinatie, hebben ook nog gewoon kans de Mexicaanse griep te krijgen.

Volgens Coutinho zijn mensen die de Mexicaanse griep eerder dit jaar hebben gehad, minder vatbaar voor het virus. Hun lichaam heeft immers weerstand opgebouwd.
Annotaties:
| #80652 | 03-11-2009 21:47 | Antagonizer
Hmm, het wordt wel ernstig allemaal.
Ik denk dat ik toch even een prik ga halen.
Antagonizer's avatar
| #80660 | 03-11-2009 23:12 | tegengas
Ik prik alleen vrouwen :)
tegengas's avatar
| #80661 | 03-11-2009 23:14 | Antagonizer
Ja, een glaasje prik, hè.
Antagonizer's avatar
| #80671 | 04-11-2009 00:37 | ouwe knar
Het blijft een boeiende soap:
In 2007 werd al met H1N1 (A/New Caledonia/20/99 (H1N1)) bij HIV patiënten geëxperimenteerd. http://www.bioline.org.br/request?oc07079
ouwe knar's avatar
| #80672 | 04-11-2009 00:46 | P.uncia
Ik denk dat ik vanavond maar weer eens tortillas eet :lol: ;-P
P.uncia's avatar
| #80678 | 04-11-2009 01:29 | SoSeg
WHO bezorgd over vaccinweigeraars

Roel Koetinjo - Nederlanders eindelijk banggenoeg om zich als makke schapen te laten enten

Nu in Nederland enkele gezonde, kleine kinderen binnen enkele dagen tijd zijn overleden aan de Mexicaanse griep, lijkt de ernst van de ziekte in Nederland door te dringen
.

Coutinho zegt in het verleden vaak de vraag voorgelegd te hebben gekregen of de vaccinaties wel nodig waren. Nu vragen mensen waarom de vaccins niet eerder beschikbaar zijn.


Het bangmaak truukje heeft gewerkt... volgens Roel C.
SoSeg's avatar
| #80688 | 04-11-2009 06:18 | Patman
@ouwe knar: eerste regel van het onderzoek:

Given that highly active antiretroviral therapy (HAART) has been demonstrated useful to restore immune competence


Hier staat dat ze vinden dat chemokuur het immuunsysteem herstelt. Met dat soort wetenschappers moeten we het dus doen. Extreem domme gasten. En de volgende idioot die leren ze dan weer hetzelfde en die onderzoekt die aanname niet eens meer, die gelooft 'm meteen. Enzovoort. Totaal onspoort, die hele tak van wetenschap.
Patman's avatar
| #80693 | 04-11-2009 08:20 | Janus (ongeregistreerd) toon reactie
| #80694 | 04-11-2009 08:20 | marianne
Er BESTAAT geen test waarmee griep of andere virussen in het lichaam opgespoord kunnen worden.
Dáár zit al het begin van de leugencampagne.
| #80695 | 04-11-2009 08:27 | marianne
Daag ze voor de rechter.
Ja, welke rechter?
Een rechter die ze gelijk geeft?
Die zegt dat ze voldoende info op de EMEA site hebben staan, ook voor de mensen die NIET beschikken over internet (en dat zijn er nog heel wat hoor)

Een dergelijke rechter?

Inmiddels gehoord van de open brief van Jannes Koetsier aan Balkenende en Klink?

Het excuus voor de vaccinaties in Nederland was dat de WHO een pandemie uitgeroepen had, iets dat ze kennelijk naar willekeur kunnen.

Als echter diezelfde WHO stelt dat één prik voldoende is in plaats van twee en dat kinderen onder de tien NIET gevaccineerd moeten worden vaart Nederland ineens een eigen koers.

Dat stinkt toch een ietsepietsie. Nederland lijkt een centrumpositie in te nemen bij deze hele gevaarlijke gekte.
In opdracht van wat of wie?

Wat zouden we méér kunnen doen dan ze voor de rechter dagen?
| #80696 | 04-11-2009 08:43 | Patman
Marianne, er bestaan wel degelijk zulke tests, vaak gebaseerd op PCR-methode. Of ze betrouwbaar zijn hangt van een heleboel factoren af.
Patman's avatar
| #80703 | 04-11-2009 10:18 | ouwe knar
@Patman
Ik ben na het lezen van de eerste regel gestopt met echt lezen. Zo totaal geschift en naar mijn gevoel ook intens gemeen en respectloos.
ouwe knar's avatar
| #80721 | 04-11-2009 12:42 | ouwe knar
@Patman
Met dat soort wetenschappers moeten we het dus doen. Extreem domme gasten.

Eigenlijk ook niet zo verbazingwekkend. Ontsporingen welke ook bijvoorbeeld Heertje zo verontwaardigd beschrijft, waren vroeger al gebruikelijk en een algemeen 'publiek geheim' in die wereld.
Soms maak ik me daar opeens weer eens boos over. Ach.
ouwe knar's avatar
| #80740 | 04-11-2009 17:00 | toktok
de Spits war er ook weer gezellig bij, met de mededeling dat 92% van de gevallen die bij de huisarts melde het om mex. griep ging.

http://www.spitsnieuws.nl/archives/tech/2009/11/95_procent_griep_is_tacohoest.html
toktok's avatar
| #80741 | 04-11-2009 17:00 | Pipo de Clown (ongeregistreerd) toon reactie
| #80758 | 04-11-2009 20:14 | Eddy
Nu het eerste geval in mijn directe omgeving. Er zijn blijkbaar "kweekjes" van hem naar het ziekenhuis gestuurd welke positief getest zijn op mexicaanse griep. Maar tamiflu hadden ze hem al ingespoten voordat de uotslag er was.
Eddy's avatar
| #81226 | 10-11-2009 00:28 | Patman
Tamiflu komt in tablet-vorm.
Patman's avatar
| #83133 | 26-11-2009 13:45 | P.J.T. Derks (ongeregistreerd) toon reactie
aanmelden / inloggen