Door community (initieel Best Well), Op maa 28 aug 2017 12:40, 6 reacties, nieuws

Ronald Bernard debacle en controlled demolition van complottheorieënToen het internet net opkwam was het fantastisch en je kon niet wachten tot er meer snelheid kwam en je meer informatie kon zoeken en uitwisselen. Inmiddels weten we niet beter en voor de jongere generaties is de tijd waarin er nog geen mobieltjes waren waarschijnlijk een vreselijke ouderwetse periode waar je niet graag in zou willen hebben geleefd. Je verlangt ook niet terug naar de stoomtrein of postkoets. Alles gaat steeds sneller en de aandachtsspanne voor onderwerpen lijkt ook steeds korter te worden. De jeugd communiceert via Snapchat en Instagram. Facebook wordt vooral gebruikt voor Facetime videobellen en in Snapchat kun je precies zien waar je vrienden zijn. Die optie kun je uitzetten, maar dat is natuurlijk niet stoer. Je kunt daarmee ook bijvoorbeeld je vriendje pesten door te laten zien dat je bij je ex zit. Met dat soort zaken houden jongeren van nu zich bezig. Het draait om korte filmpjes van je vrienden, waarbij de gekste dingen het meest bekeken worden. Het is als waterdamp; in één ademteug is iets een hype of is iets zo weer verdwenen. Het lezen van een artikel is bij de tiener van nu niet meer zo interessant. De wat hoger opgeleiden kunnen die aandacht misschien nog wel opbrengen, maar gemiddeld genomen lijkt concentratie en kennisabsorptie steeds vluchtiger te worden. Dat is geen verslag uit statistieke onderzoeken, maar simpelweg een observatie van de schrijver die u gerust mag weerleggen.

Als u de eerste alinea heeft kunnen lezen, bent u al verder gekomen dan menigeen. Aan de reacties op Facebook-posts kan ik zien dat mensen vaak alleen de kop lezen en niet de daadwerkelijke inhoud van een artikel. Door het lezen van de kop denken mensen de inhoud al te begrijpen en geven dan vaak in een korte reactie hun mening op de titel. De inhoud wordt vaak maar gewoon overgeslagen, want wat kan de schrijver zeggen wat je zelf al niet wist? Je kan het mensen niet kwalijk nemen. Het is inherent aan de snelheid van communiceren die juist door dat internet is toegenomen en de hoeveelheid informatie die mensen voorbij zien komen. Je kunt niet alles lezen en doet dus een quick scan op basis van de koppen. Foto’s met one-liners doen het dan ook vaak beter dan een artikel. Daarom is Twitter waarschijnlijk zo populair geworden, omdat je je boodschap in 1 volzin moet stoppen. Wil ik u dus triggeren om het artikel te lezen, dan moet de titel pakkend zijn. Waarschijnlijk was bovenstaande titel voor velen te oninteressant om te lezen. Als ik had geschreven ‘Hard bewijs in de Romy & Savannah zaak, jihadi DNA gevonden op moordwapen‘, dan was dit artikel waarschijnlijk viraal gegaan. Dan zou het artikel wel geopend worden en zouden mensen snel over de woorden heen scannen opzoek naar dat ene stukje getoonde bewijs.

De psyche van de mens is dus ingesteld op steeds snellere informatie en het even snel doorbladeren naar nuttige info. Dat kun je niemand kwalijk nemen; je kunt er (zoals misschien bij oudere generaties het geval is) gefrustreerd over raken, maar dat heeft geen nut. Je kan het mensen ook niet kwalijk nemen dat ze niet lekker rustig op een paard zijn blijven rijden, maar in plaats daarvan snel over de wegen razen met auto’s die met gemak 200 km/uur halen. Je maakt gebruik van de middelen die je hebt en je leefstijl transformeert mee. Alles wordt sneller, de reikwijdte is vergroot en de aandachtsspanne is verkleind. Daarnaast zijn we steeds meer gewend aan het raken in fantasie-achtige werelden te gaan leven, door de opkomst van de filmindustrie en nu meer en meer de game-industrie.

Waarom deze uitgebreide introductie (die u wellicht al half overgeslagen heeft)? Ik wil een punt maken. Mijns inziens is de korte aandachtsspanne van onze geest de reden waarom mensen makkelijker te beïnvloeden zijn. Het is als het beklimmen van de Mount Everest. Klim je te snel omhoog, dan heeft je lichaam geen tijd om aan de nieuwe omstandigheid te wennen en kan dat je dood worden. Neem je niet de tijd om je in zaken te verdiepen, dan ga je af op impulsen die je waarheidsbeeld vormen. Zo hebben we dat de afgelopen maanden gezien in de opkomst van een nieuwe held die door de gehele alternatieve media werd omarmd. Zijn pseudoniem is Ronald Bernard. De man werd volop gepromoot, omdat hij in enkele interviews van slechts tientallen minuten een levensverhaal vertelde. Voordat ik internationaal salesmanager werd in mijn laatste functie heb ik 4 gesprekken van soms wel 2 uur gehad. Voordat het laatste gesprek plaatsvond heb ik een uitgebreide psychologische test moeten ondergaan, om uiteindelijk na het vierde gesprek nogmaals voorgaande gesprekken te resumeren en de salarisonderhandelingen te doen. Ook wordt je CV volledig gecheckt. Zo doen bedrijven dat, voordat ze een gevoel hebben of je binnen de organisatie past en ze je hun portefeuille toevertrouwen. Bekijk je echter de interviews van Ronald Bernard, dan blijkt er niet of nauwelijks een kritische vraag gesteld te worden. De man vertelt een verhaal. Niets is verifieerbaar en vervolgens komt hij met een nieuw verhaal als “bewijs” voor zijn verhalen. Het bijzondere is dat mensen deze man hun geld toe vertrouwen bij de start-up van zijn nieuwe bank; de Blije Bank. Daarvoor schaffen zij een certificaat aan ter waarde van € 100, die dient om de opstartkosten van de bank te dragen. Wat er met die € 100 gebeurt als deze opstart mislukt, is de grote vraag.

SaveDe Volkskrant meldde in dit artikel van 26 augustus dat er al 5000 mensen om zouden zijn. Gesteld dus dat al die 5000 mensen een certificaat hebben gekocht, dan heeft dat al een half miljoen opgebracht. En dat alles op basis van een verhaal! Ik moet zeggen dat ik het ook wel bijzonder knap vind en in mijn artikelenreeks over deze Ronald Bernard (lees hier: artikel 1, artikel 2 en artikel 3) heb ik toegelicht dat dit waarschijnlijk vooral een gevolg is van de NLP technieken waarmee de video’s doorspekt zijn. Een belangrijke reden waarom deze technieken steeds beter werken, ligt in de hierboven toegelichte aandachtsspanne. Mensen zijn door alle snelle communicatie letterlijk niet meer instaat om even stil te staan en op de rem te trappen en te zeggen: “Wacht eens even, hoe zit het hiermee en hoe zit het daarmee?” Daarnaast zijn we gewend geraakt aan een bepaalde manier van filmen en dresscode die ons doet geloven dat iets waarheid is. Een man in pak met keurig kapsel doet ons onbewust denken aan de succesvolle zakenman of de betrouwbare nieuwslezer. We zijn zo geconditioneerd. Zou ik u toespreken met mijn ongeschoren gezicht in een t-shirt en jeans, dan zou uw onderbewustzijn dat associëren met ‘levensgenieter’ of ‘the beachboy’.

Doorgaans focus ik mij op het ontmaskeren van desinformatie in de mainstream media. Toen ik echter begon door te krijgen dat deze Ronald Bernard hype steeds meer van mijn lezers in de greep kreeg, ben ik er toch eens serieus naar gaan kijken. Al snel bleek dat de gehele alternatieve media deze niet te verifiëren verhalen van de man steunde. Hij wordt op sommige sites zelfs ‘klokkenluider’ genoemd, maar de definitie van een klokkenluider is ‘iemand die misstanden aan de kaak stelt en dit onderbouwt met bewijs’. Dat kan bijvoorbeeld door concreet man en paard te noemen aangaande misstanden in een bedrijf of organisatie. In dit geval zijn het echter verhalen over het ritueel offeren van een kind of orgaanhandel van organen die uit levende kinderen in India gerukt zouden worden. Dat is niet de klok luiden over een te bewijzen misstand, dat is een verhaal vertellen, zonder met bewijs te komen.SaveHet lijkt erop dat er heel bewust gekozen is om deze man en zijn verhalen via de alternatieve media te lanceren. Hij had namelijk zijn concept van de Blije bank ook prima zonder deze verhalen aan de man kunnen brengen. Met het concept van de bank lijkt namelijk niets mis te zijn. in de adviesraad zitten zelf een baron en een jonkheer, dus de draagkracht lijkt er dan ook wel te zijn. Maar Ronald Bernard weet precies die zaken te noemen die binnen de alternatieve media de gevoelige snaar raken. Daarmee lijkt de Blije bank dus een groeiende doelgroep te hebben aangeboord: ‘de complotdenkers’. Is dat niet de ideale springplank en markt om zo’n concept van de Blije bank te lanceren? Je kunt je alleen sterk afvragen hoe het kan dat iemand die roept dat er binnen elitaire kringen sprake is van rituele kindoffers, samen kan werken met mensen uit diezelfde elite. Heeft baron Anthony C. Coleiro bijvoorbeeld wel eens een kritische vraag over dit onderwerp aan Ronald gesteld? Heeft jonkheer mr. Arnoud Six Ronald al eens aan de tand gevoeld? Dat meneer Coleiro ook lid is van de Byzantijnse Orde (dat een soort Maltezer vrijmetselaars orde lijkt te zijn), laten we dan nog maar even buiten beschouwing.

In de VS hebben we de bekende complotdenker Alex Jones met zijn website inforwars.com. Deze kwam ook met een sterk verhaal naar buiten dat veel indruk maakte. Wie kent inmiddels niet de undercover beelden waarbij Alex Jones met verborgen camera de Bohemian Grove wist binnen te komen. Jones wist, al staande tussen hooggeplaatst publiek van wereldleiders, te filmen hoe een ritueel kindoffer plaats vond. Jones kon niet echt zien of het om een pop of een echt kind ging, maar het verhaal ging viraal en dit gaf Alex Jones de status van een ware klokkenluider. Ook bracht hij nieuws naar buiten over het 911 complot en vele andere zaken. Uiteindelijk bleek Alex Jones gewoon de agenda van diezelfde elite te dienen, die hij in zijn begintijd leek te exposen. Dit werd duidelijk toen hij als spreekbuis voor Donald Trump’s verkiezingscampagne ging functioneren en feitelijk dus weer dezelfde elite diende. Ook ik ben in het verhaal van de Bohemian Grove getuind. Het kwam zo geloofwaardig over. Maar laten we eerlijk zijn: denkt u nu echt dat je daar als journalist zomaar binnenkomt? Denk er nog eens goed over na! Dat heb ik ook moeten doen. Als we nu even de tijd nemen om in het basiskamp te acclimatiseren alvorens we de Everest beklimmen en even wennen aan de nieuwe zuurstofcondities, kunnen we misschien tot de conclusie komen dat geheime diensten in staat zijn om ons het gevoel van een kijkje in de keuken van de heersende macht te geven. Daarom mocht Jones daar waarschijnlijk binnenkomen en daarom werd hij niet opgepakt als onbekende op het terrein. Of gelooft u dat de beveiliging echt zo slecht was, terwijl daar mensen als George Bush en andere wereldleiders rondliepen? Ik geloofde het ooit ook, omdat het de camerabeelden zo geloofwaardig waren. En ik wilde het zo graag geloven.

In het geval van Ronald Bernard kunnen we misschien wel dezelfde constatering doen, behalve dan dat in het geval van Bernard slechts sprake is van een verhaal. Had hij even de moeite genomen om een recorder of verborgen camera naar binnen te smokkelen bij die vermeende kindoffer-rituelen, dan was hij op zijn minst iets geloofwaardiger geweest. Mijns inziens worden mensen als Ronald Bernard gelanceerd door geheime diensten. Hun verhaal moet de gemiddelde ‘complotdenker’ aanspreken. Het feit dat een mainstream krant als de Volkskrant nu andermaal een artikel aan hem wijdt, zou ons alert moeten maken. Nooit wordt bijvoorbeeld mijn naam genoemd in welke krant of mainstream media outlet dan ook. Dit om te voorkomen dat mensen gaan Googlen en daadwerkelijk bij een onafhankelijke waarheidszoeker terecht komen en tot kritisch nadenken gestemd worden. De stelregel lijkt te zijn dat alleen die namen genoemd mogen worden van de alternatieve media die al vanaf de oprichting in het gecontroleerde krachtveld van de geheime diensten zitten. In Nederland noemen we die dienst de AIVD (Algemene Inlichtingen en VeiligheidsDienst). Ook is het opmerkelijk dat deze sites (als WantToKnow, Earth Matters, Gewoon-Nieuws, etc.) nooit enige significante tegenwerking ondervinden. Hoe dat in mijn geval al vanaf het begin plaatsvond en nog steeds gebeurt lichtte ik uitgebreid toe in dit artikel. Daarin kunt u het onderscheid vinden. Het wordt de laatste weken steeds duidelijker hoe de hazen lopen en dat de gehele alternatieve media zoals wie dachten te kennen, vanaf oprichting bedoeld is geweest als vangnet voor waarheidszoekers (lees: ‘mensen die door begonnen te krijgen dat niet alles wat de mainstream media ons vertelt – op zijn zachts gezegd – altijd even betrouwbaar is’). Dit ‘Alex Jones effect’, zoals ik het maar even noem, zal ook in Nederland optreden en mensen als Ronald Bernard, Irma Schiffers, Guido Jonkers, Arjan Bos en vele andere bekende namen in de gevestigde alternatieve media, zullen straks een legitiem alibi leveren om te kunnen zeggen: complotsites verspreiden nepnieuws.

SaveHet internet is door deze diensten volgezet met een ondoorzichtig woud van vele websites die u ‘bijna waarheid’ brengen. Mensen zien hierdoor letterlijk door de bomen het bos niet meer. En dat lijkt precies de opzet te zijn geweest van deze ‘truth community’. We zijn meegenomen in een schouwspel van de gecontroleerde opbouw van die ‘truth community’ om deze vervolgens via controlled demolition weer helemaal onderuit te halen, zodat mensen weer terug gedreven worden naar de “betrouwbare mainstream media”. We zouden ook een verschuiving kunnen zien naar gecontroleerde alternatieve media, waarbij bijvoorbeeld Alex Jones’ Infowars juist mag groeien en de plaats van CNN en FOX News in mag nemen (en in dat vergelijk het zelfde proces in Nederland mee gaan maken), maar als beide kanten van het dubbeltje van dezelfde broodheer zijn, wordt u nog steeds misleid.

Natuurlijk zullen er na mijn artikelen over deze Ronald Bernard mensen of websites in de alternatieve media van Nederland zijn die snel hun straatje proberen schoon te vegen en afstand zullen gaan nemen van Ronald Bernard. Dat zagen we enkele jaren geleden ook toen ik Micha Kat ontmaskerde. Maar steeds zie je dat de ‘alternatieve-media-slager’ nooit kritisch naar zijn eigen vlees kijkt en nooit zul je support voor de criticaster Martin Vrijland zien. Dat is een duidelijk teken aan de wand. Websites die heimelijk namens de AIVD opereren, mogen nooit hun ware aard laten zien. Daar zouden ze zwaar op afgerekend worden. Het is dus aan u, de lezer, om daadwerkelijk te ontwaken voor het spel dat gespeeld wordt. Dacht u nu werkelijk dat de diensten de grote groep ontwakenden of potentiële ontwakenden ongemoeid zou laten? Ik blijf in dat kader de spreuk van Vladimir Lenin herhalen: ‘De beste manier om oppositie te beheersen is door er zelf leiding aan te geven‘. Als u een winkeldief betrapt en hem vraagt of hij zijn fout toe wil geven zal hij altijd zeggen “ik ben onschuldig”. Als u de vraag bij de alternatieve media neerlegt of zij voor de geheime dienst werken of een dubbelrol spelen, zullen zij altijd alle registers opentrekken om u te overtuigen dat dit zeker niet het geval is. Het vergt alleen een beetje moet van uw kant om de nieuwe kerk waarvan u de dominees al z
Annotaties:
| #260641 | 28-08-2017 15:15 | Zhen
Bagger stuk... het biedt absoluut niets concreets om mee te werken. Gewoon helemaal niets. Het is puur een reeks van loze verdachtmaking zonder FEITEN. En ik vraag me af of MV uberhaupt wel weet hoe NLP werkt, want slachtoffer "spelen" is niet bepaald een typische NLP techniek. Maar het klinkt wel reuze slim om het erover te hebben.

Zelfs al zou RB's financiele project volkomen mis lopen (maar daar is voorlopig nog niets van gebleken, voor zover ook MV niet weet aan te geven), dan nog hoeft dit niet te betekenen dat zijn verhaal verzonnen is.

MV is duidelijk aan het egotrippen ten koste van mensen die risicos nemen. Zooooo makkelijk vanuit de luie stoel achter de PC. Bah...

Zie ook mijn eerdere reactie
http://zaplog.nl/zaplog/article/ronald_bernard_video_deel_3_opnieuw_vol_nlp_technieken#n260625
Zhen's avatar
| #260642 | 28-08-2017 15:18 | Best Well
Je moet Ronald Bernard wel geloven hoor,want anders ben je gewoon een complotdenker:

http://www.pateo.nl/HTML/NL/Nieuws/Wie_zijn_de_aanvallers_van_de_moedigste_klokkenluider.htm
Best Well's avatar
| #260643 | 28-08-2017 15:37 | Rotterdam
BestWel publiceert alleen maar baggerstukken, hij leest ze niet eens. Kennelijk denkt hij ook dat Zappies die sites zelf niet kunnen vinden.

Gelukkig voor hem is Patman vergeten Zaplog uit zijn lijden te verlossen, dus hij mag nog even.
| #260644 | 28-08-2017 15:48 | Best Well
Ha die Rotterdam!
Fijn te lezen dat je het er weer eens niet mee eens bent !
Dat is geen reden voor mij om het niet aan te halen.

(Veel inhoudelijks heb jij in ieder geval niet bijgedragen aan Zaplog)
Best Well's avatar
| #260650 | 29-08-2017 20:59 | jruijs
Vanwaar al deze reclame voor Ronald Bernhard ...? Zonder specifieke feiten/voorbeelden van wat er fout/goed aan hem zou zijn ...

Overigens:

"Je kan het mensen niet kwalijk nemen."

Waarom niet? Mensen die bijvoorbeeld alleen maar fastfood eten, zijn toch ook kwalijk te nemen voor hun eetgedrag ...?
| #260651 | 29-08-2017 21:24 | Best Well
Reclame zou ik dit niet echt willen noemen:
Wanneer je de video bij deel 3 (opnieuw vol NLP technieken) gezien hebt ben je bewust van de hypnose waarin je gebracht wordt.

Dit zou de Blije bank moeten worden speciaal voor de complotdenkers

Wanneer je van de NLP technieken bewust wordt trap je er niet meer in. Mensen worden nu langzaam wakker.

Misschien is Ronald Bernhard bezig de geloofwaardigheid van de alternatieve media nog verder te ondergraven.
Best Well's avatar
aanmelden / inloggen