Door community (initieel Best Well), Op woe 23 aug 2017 17:56, 13 reacties, nieuws

Ronald Bernard video deel 3 opnieuw vol NLP techniekenGister kwam Irma Schiffers met het derde interview van zelfverklaard ex-bankier Ronald Bernard. Eerder schreef ik al dat de video’s vooral gebaseerd zijn op Neuro Linguistische Programmeertechnieken (NLP technieken) en gesprekshypnose-technieken. Deze derde video, die al geproduceerd zou zijn ten tijde van het 2e interview (wat blijkt uit de previews aan het einde video 2), lijkt echter op het laatste moment nog even te zijn aangepast (te zien aan de close up opnames in het voorlaatste deel). Mogelijk is dit gedaan omdat er nogal wat reuring ontstond in alternatief-medialand, na mijn onverwachte artikelen over Ronald, Irma Schiffers, Ad Broere, de Coöperatie De Vrije Media (DVM) en de gehele alternatieve media die de kolder van deze interviews met Bernard kritiekloos overnam. Mijn artikelen deden nogal wat stof opwaaien en ik werd door enkele namen uit die alternatieve media (zoals Coen Vermeeren en Anton Teuben) met angstvallige voorzichtigheid benaderd. De ontmaskering van vele grote namen lijkt dan ook nabij en dat zal bij veel volgers mogelijk leiden tot flinke desillusie. Ik omschreef dit al in mijn voorgaande artikel (klik hier). Anderen zullen zich met hand en tand blijven verdedigen en er alles aan doen om the messenger Martin Vrijland onderuit te halen, omdat ze zich gecommitteerd hebben aan deze geheime dienst. Ik meen u echter te moeten waarschuwen voor dit geraffineerde spel dat lijkt te dienen als vangnet voor ontwakenden.

De interviews van Irma Schiffers en Ronald Bernard spelen voor grote mate in op de onderbuikgevoelens van ‘waarheidszoekers’. Daarin wordt de kijker bevredigd met praktisch alles waarvan je wel eens iets gelezen hebt als je de alternatieve media al een tijdje volgt. Dat is een grote doelgroep en dus smijt Ronald royaal met termen als ‘de protocollen van de wijzen van Zion‘, ‘13 satanische bloedlijnen‘ en komt hij op de proppen met verhalen over ‘bijna dood ervaring‘ en ‘satanisch ritueel kindermisbruik‘. Ronald heeft het allemaal écht meegemaakt. Hij moest zelf bijna een kind offeren. Dat zou ertoe hebben geleid dat hij uit het wereldje is gestapt. In het derde “interview” (wat eigenlijk wederom geen echt interview is, maar opnieuw vooral een NLP show), doet Ronald er nog een schepje bovenop. Hij zou uit eerste hand hebben gehoord van orgaanhandel; organen die uit levende kinderen in India worden gerukt. Was u nog niet overtuigd van het drama wat Ronald meegemaakt heeft? Geen zorg; in het derde filmpje tovert Ronald opnieuw een huilbui uit de hoge hoed en wisselt hij van geacteerde emotie: van lief en innemend tot boosheid en ‘streng toespreken’; dit op het smeuïge af. Ronald geeft namelijk écht om kinderen. Ronald geeft écht om de wereld en is een échte wereldverbeteraar. Geef daarom uw geld aan de Blije B(ank).

In het eerste interview met Irma Schiffers zegt hij op 14:40 min. [citaat] “Ik heb op het hoogste niveau ongeveer 5 jaar gespeeld en toen was het ook over uit en sluiten.” In het 3e interview zegt hij echter op 23:42 min. [citaat]: “dan praat je over een periode van 1982 t/m einde 1994“. Dat is 12 jaar. Ergens klopt er dus iets niet in Ronald’s tijdlijn. Maar Ronald zal zijn verhaal heus niet slecht hebben voorbereid en dus bedoelde natuurlijk dat hij 5 jaar op het ‘hoogste niveau’ zat. Als hij dit vertelt kijkt hij met zijn ogen voor de kijker naar links; wat in de NLP duidt op een ‘constructed auditory’; wat zoveel inhoudt als ‘een verzonnen verhaal‘.

Maar dat is niet het enige. In de eerste video zegt Ronald ook dat er geld witgewassen werd van de Irak oorlog. Hij spreekt hierover vanaf 8:40 min. in die video en legt uit dat er Iraki dollars vrij kwamen uit een boycot met Irak. Dit zou een gevolg zijn geweest van de illegale handel in olie. Dus in dit geval wekt Bernard de indruk dat hij het geld heeft witgewassen dat de Iraakse regering ontving door haar illegale olieverkoop. Hij zegt dan [citaat]; “Dan werd je uitgenodigd (bijvoorbeeld in Duitsland) en dan stonden er hele rijen met geldwagens. En dan denk je ‘ja, ..geldwagens, ..kan, ..transporten, ..druk bedrijf’ (handgebaren); ‘kom maar even mee’ (weer druk met handgebaren) en als ze dan allemaal vol zaten tot aan de nok met dollars en dat ze zeggen ‘dit is allemaal cash en dat moet weg’ (handgebaren) ‘zorg maar voor ponden, zorg maar voor Duitse marken, zorg maar voor dit, dat en met zus en zo en het moet daar’…nou het verwerken van cash”. Ronald wekt hier dus de indruk dat Duitsland of Duitse banken olie van Irak kochten ten tijde van de boycot in de Koeweit oorlog (de eerste golfoorlog van 1990-1991) en dat die olie in briefjes afgerekend werden en op enorme stapels in kelders van die banken belanden. Het komt erg ongeloofwaardig over dat dit allemaal in opgestapelde briefpapier ladingen gebeurde. Sowieso is het een ongeloofwaardig verhaal dat daar een voormalig autohandelaartje als witwasjongen werd gebruikt voor miljarden dollars in briefpapier. Het is eigenlijk praktische gewoon als onmogelijk te beschouwen dat dit op die manier zou zijn gegaan. De reden dat u het wellicht gelooft, is tweeledig. Enerzijds is dat een gevolg van de NLP technieken; anderzijds van de ‘feel good’ elementen die uw kennis van complotten bevredigen.

Hoe oud is Ronald dan eigenlijk? Als je zegt dat je bankcarrière in 1982 is begonnen, dan hebben we het over 35 jaar geleden. Dan moet Ronald dus in 2017 op zijn minst 55 jaar oud zijn, maar zijn leeftijd zien of horen we nergens. Irma Schiffers vraagt er natuurlijk ook niet naar. Maar Ronald had nog een carrière voor zijn vermeende bankperiode en laten we aannemen dat dit toch ook wel een paar jaar in beslag moet hebben genomen. Dat zou dus moeten betekenen dat Ronald ergens in de 60 tot 65 jaar zou moeten zijn. Heeft Ronald misschien een toupetje over zijn kaalgeschoren (eigenlijk al grijze) hoofd? Het is echter niet de bedoeling dat de CV van Ronald opgehelderd wordt. Het is de bedoeling dat u middels NLP technieken (gebaseerd op veel handgebaren, als wegwuiven, wijzen, naar achterenwijzen, klein-maak gebaren, groot-maak gebaren, etcetera, bewuste zinsconstructies en woordkeuzes) een schuldgevoel krijgt als u kritische vragen stelt of twijfelt aan het verhaal. Dat is de kracht van Ronald’s NLP filmpjes gefaciliteerd door Irma Schiffers. Natuurlijk zit hier een heel team achter dat verantwoordelijk is voor het professionele camera-, licht-, geluid- en editingwerk. Maar de De Vrije Media (DMV-TV) kwam uit het niets, zonder een rooie cent en kon dit allemaal doen (en heeft ook uw geld dringend nodig om meer van dit soort interviews en onderzoek te doen).

De in de profielfoto getoonde opgestoken vinger en Ronald’s blik naar deze opgestoken vinger geeft in uw onderbewustzijn de opdracht: Let goed op! Focus op wat ik zeg. Dit is heel belangrijk en het is de waarheid (omhoog stekende vinger). Mijn advies aan u is: Let goed op u wordt bespeeld!

De interviews van Irma Schiffers met Ronald Bernard zouden wereldwijd wel 13 miljoen keer bekeken zijn! Maar als je op YouTube kijkt, lijkt dat getal lichtelijk overdreven. Op het YouTube kanaal van de grootste gecontroleerde alternatieve media site ter wereld, die van Alex Jones (Infowars.com) staat de teller op het moment van schrijven op iets minder dan 54 duizend. Maar je vindt ook een filmpje van het kanaal Vigilant Citizen dat 450 duizend keer bekeken is. Vertalingen naar andere talen zijn niet te vinden, maar het kan zijn dat YouTube dat landspecifiek filtert. Stel dat het waar is dat Ronald’s filmpjes zoveel bekeken zijn, dan is het extra kwalijk dat hij er mee weg komt. De Machiavelliprijs zou hem zeker sieren. Er lijkt duidelijk sprak te zijn van list en bedrog met niet alleen het doel leden te werven voor zijn nieuwe bank, maar tevens het (veel grotere) doel om als vangnet te dienen voor ontwakenden. Ronald moest ‘s lands eigen Alex Jones worden, maar dan met een ‘iets meer Calvinistische’ uitstraling.

Dit derde interview van “Ronald Bernard” is vooral een herhaalde NLP poging om via de handgebaren en gesprekstechnieken uw onderbewustzijn te programmeren. Ik zou elk handgebaar, elke stem-tonage en elk gespreksonderwerp stap voor stap door kunnen lopen om de techniek te duiden, maar dat gaat voor dit artikel te ver. Mijn doel is de lezer een indicatie te geven van wat er gaande is. Wuivende handgebaren zijn bijvoorbeeld bedoeld om uw gedachten te wissen. De vingers naar elkaar brengen, wil zeggen dat iets marginaal is; een wegwerp gebaar geeft uw onderbewustzijn de opdracht om een gedachte of personage respectievelijk weg te werpen of te verwerpen; een vinger opsteken en de ogen te richten op die opgestoken vinger geeft het onderbewuste signaal “richt u uitsluitend op wat ik te zeggen heb”. En zo kun je in het gehele filmpje tientallen wederkerende handgebaren en gesprekstechnieken herkennen die de toehoorder uit zijn kritische denkmodus halen en in de focus brengen op wat Ronald te zeggen heeft. De filmpje van Irma en Ronald zouden zo in een masterclass NLP training gebruikt kunnen worden om exact te analyseren hoe de toehoorder bespeeld wordt. Ronald en Irma halen werkelijk alles uit de kast om hun zaak te redden. En dat gaat ze natuurlijk grotendeels lukken, want de filmpjes worden gedragen door alle grote alternatieve media outlets in binnen en buitenland. En ook daar geldt dezelfde stelregel als in de mainstream media propaganda: “Maak de leugen groot, herhaal het vaak en iedereen zal het geloven.”Een voorbeeld van hoe deze NLP werkt kunt u zien vanaf ongeveer de 8e minuut in het interview (dat ik hieronder plaats). De kracht van NLP techniek is te vergelijken met die van illusionisten als Dynamo en Victor Metz of Hans Klok. Het gaat steeds om de focus van uw aandacht. Er is sprake van een verhaallijn waarin hypnotische ankers gelegd worden. Dat wil zeggen dat bepaalde woorden gekoppeld worden aan handgebaren die in uw onderbewustzijn een associatie oproepen. In dit geval probeert Ronald uw onderbewustzijn te programmeren met ‘de biologische maaltijd’. Dat roept de associatie ‘goed voor je’ op. Hij vergelijkt dus zijn verhalen uit de eerste 2 video’s met ‘een biologische maaltijd’. Daarbij focust hij u op zijn handen en maakt een grote beweging door de handen wijd en rond op en neer te bewegen. Uw onderbewustzijn wordt geprogrammeerd met ‘biologische maaltijd’ (boodschap: ‘goed voor je’) is mooi en positief (weidse hand bewegingen). De kritiek op Ronald is ‘het arsenicum’. Dat woord is heel bewust gekozen en is een NLP techniek om duidelijk in uw onderbewustzijn een sterke associatie met ‘giftig gedrag’ of ‘giftige aanvallen’ op te roepen. Het handgebaar van het wrijven van de vingers dat Ronald daarbij maakt is een kleine beweging en dient als ‘anker’ in uw onderbewustzijn dat de ‘gifstrooiers’ klein en nihilistisch maakt. In de NLP zijn grote handbewegingen altijd bedoeld om uw onderbewustzijn de boodschap ‘belangrijk’, ‘groot’ of ‘onthoud dit’ te geven en kleine handgebaren zoals die waarbij de wijsvinger en duim een paar centimeter uit elkaar gehouden worden, geven de onbewuste boodschap ‘klein’, ‘marginaal’, ‘niet noemenswaardig’ en dergelijke. Het strooiend wrijven met de vingers levert dus de onbewuste programmering van de kijker, met de boodschap ‘marginale gifstrooiers‘ op. Ook kun je bijvoorbeeld twee handen omhoog en naar binnengericht omhooghouden. Dat doet Ronald bijvoorbeeld vanaf 8:07 min. Hij focust uw aandacht dan op zijn handen en zegt: “Dat is vaak een..uhm.. energetisch mechanisme..wat soms..dat de mensen het niet eens in de gaten hebben…door hun heen werkt“. Let op de bewuste vertraging in zijn spreken en het daarbij steeds omhooghouden van de handen (wat zorgt voor extra focus van de kijker) om die handen vervolgens naar beneden te bewegen. Dat geeft in uw onderbewustzijn het hypnotische anker van ‘onderuit drukken’, ‘naar de buik drukken’ en levert de associatie met ‘de onderbuik’ of ‘onder de gordel’. Dus het NLP effect van deze methode is dat elke vorm van kritiek weggedrukt moet worden.

Alleen al het analyseren van deze paar seconden uit de video geeft al aan hoe barstensvol de filmpje van Ronald doorspekt zijn met deze technieken. Als u bijvoorbeeld vervolgt op 8:19 min. waarin Ronald zegt: “want als ik de waarheid spreek..” Daar maakt hij vanuit die zojuist onderdrukte onderbuik (de plek waar de gifstrooiers zitten) een spreidend en openbrekende beweging met zijn handen. Dat roept de NLP associatie in uw onderbewustzijn op met ‘open’, ‘groot’, ‘belangrijk’. Dit ‘anker’ wordt dan ook gelegd middels de gelijktijdige uitspraak van het woord ‘waarheid’ met de open beweging. (Lees verder onder het filmpje)De reden dat ik even zoveel aandacht aan de filmpjes van Ronald Bernard besteed, is omdat het voor het ongetrainde oog verdomd lastig is om de NLP technieken te doorzien en zich niet volledig te verliezen in de onbewuste programmering. Net zoals het best lastig is om bij Rasti Rostelli in de zaal te zitten en niet onder hypnose te belanden. Het overkomt je als het ware; ook al denk je dat je niet te hypnotiseren bent. NLP is een vorm van hypnose waarbij de toehoorder niet in een zichtbare trans beland, maar zonder dat hij of zij dit door heeft, geprogrammeerd wordt. Derren Brown laat in het filmpje hieronder perfect zien hoe iemand in een gesprek van een paar minuten via NLP en hypnotische ankers op totaal andere gedachten gebracht kan worden. De techniek is gebaseerd op veel aanraking en hypnotische ankers. In de NLP en bij het toespreken van bijvoorbeeld groepen mensen, moet je het doen zonder aanraking en met handgebaren die dan deze ankers leggen. (Kijk en lees verder onder het filmpje)

De reden dat ik even zoveel aandacht aan de filmpjes van Ronald Bernard besteed, is omdat het voor het ongetrainde oog verdomd lastig is om de NLP technieken te doorzien en zich niet volledig te verliezen in de onbewuste programmering. Net zoals het best lastig is om bij Rasti Rostelli in de zaal te zitten en niet onder hypnose te belanden. Het overkomt je als het ware; ook al denk je dat je niet te hypnotiseren bent. NLP is een vorm van hypnose waarbij de toehoorder niet in een zichtbare trans beland, maar zonder dat hij of zij dit door heeft, geprogrammeerd wordt. Derren Brown laat in het filmpje hieronder perfect zien hoe iemand in een gesprek van een paar minuten via NLP en hypnotische ankers op totaal andere gedachten gebracht kan worden. De techniek is gebaseerd op veel aanraking en hypnotische ankers. In de NLP en bij het toespreken van bijvoorbeeld groepen mensen, moet je het doen zonder aanraking en met handgebaren die dan deze ankers leggen. (Kijk en lees verder onder het filmpje)


lees verder via de link

Kijk via de link eens naar de reacties !
Annotaties:
| #260621 | 26-08-2017 18:07 | Best Well
Kijk via de link eens naar de reacties en het commentaar op nieuwe ontwikkelingen !!

Hier worden diverse alternatieve sites ontmaskerd en de desinformatie door de coöperatie en aanverwante sites wordt heel erg duidelijk.

Martin heeft hier duidelijk iets aan het licht gebracht dat het daglicht niet kan verdragen.

(Volgens mij is dit een van de redenen waarom Zaplog echt weg moet)
Best Well's avatar
| #260622 | 26-08-2017 18:45 | Ness
Die man is eergisteren dood gevonden. Hij woonde in USA.
https://newspunch.com/dutch-banker-illuminati-dead/

Iedereen bedankt en mss tot ziens... bye zappers!
Ness's avatar
| #260623 | 26-08-2017 19:16 | Best Well
Ik heb al eerder een krantenbericht over Ronald Bernard zijn dood gezien,Ronald Bernard duidelijk bij leven beschouwde deze als een bedreiging.

Ik ga deze even opzoeken en zal hem proberen hier te posten
Best Well's avatar
| #260624 | 26-08-2017 19:40 | Best Well
https://www.reddit.com/r/conspiracy/comments/6vupzl/ronald_bernard_dutch_banker_who_exposed/

No way. Really?
edit: Holy shit... this would be way too obvious, to the point of seeming scripted and fake
edit 2: Not the same Ronald Bernard. This guy lived in florida and had the last name Fernandez
Best Well's avatar
| #260625 | 26-08-2017 19:55 | Zhen
Ness: Die man is eergisteren dood gevonden. Hij woonde in USA.
https://newspunch.com/dutch-banker-illuminati-dead/

Best Well: Ik heb al eerder een krantenbericht over Ronald Bernard zijn dood gezien,Ronald Bernard duidelijk bij leven beschouwde deze als een bedreiging.

Goed gezien, Best Well. Ik ben er even ingetrapt, maar zie nu dat dit bericht is geplaatst op een notoire disinfo website, een echte "fake news" site, die is gemaakt door iemand die o.a. het TV station dat enkele jaren terug opgericht was door David Icke, volkomen kapot heeft gesaboteerd ("gekaapt", dankzij het feit dat hij volkomen werd vertrouwd door DI).

Zie een recent bericht over deze website op
https://www.davidicke.com/article/424602/facebook-protective-fake-news-websites-yournewswire-newspunch-operatives-claiming-targeting-fake-news

Desalnietmin doet dit voor mij niets af aan de geloofwaardigheid van Ronald Bernard.

Toevallig zag ik gisteren pas afl 3 van de interviews, die door M. Vrijland is besproken en afgedaan als een "NLP scam". Zie
https://www.youtube.com/watch?v=Y0Fwe4YkMa4

Ik begrijp niet waar die M. Vrijland mee bezig is, of het moet precies zijn zoals Ronald B zelf al heel goed beschrijft in de video. In ieder geval had ik met het lezen van MV's artikel al meteen begrepen dat deze eenvoudigweg niets hard te berde brengt dat op bedrog wijst. En om websites als die van Irma Scheffers af te doen als "controlled opposition" is echt te vergelijken met het schieten in je eigen benen.

Wat RB allemaal beschrijft in de interviews is voor mij niets nieuws. Ik volg dit soort info al ruim 20 jaar. Er zijn al vele voorbeelden van heel geloofwaardige individuen die hierover berichten, met uiteenlopende insteek. Neem het recente voorbeeld van de sex-slaaf gast van Dr Phil en wat zij allemaal vertelt, neem Cathy O'Brien, neem wat er bekend is geworden over R. Saville, Heath, en nog veel meer.

Dus aan de inhoud is duidelijk niets onwaarschijnlijk. En dat er mogelijk een datum niet helemaal goed ligt geeft niet per se aan dat er wordt misleid (er kunnen diverse redenen voor zijn).

Aangezien er zoveel gelogen wordt in de wereld, en door politici en allerlei disinfo agenten in het bijzonder, heb ik mezelf over de jaren heen zo goed mogelijk getraind om goed te letten op signalen die wijzen op bedrog. Het werk van de fenomenale Derren Brown ken ik ook aardig goed.

RB is echt niet een "NLP" spelletje aan het spelen. Dat is mijn conclusie.

In afl 3, net als in afl 1, zie je heel goed hoe RB meerdere keren authentiek geemotioneerd raakt. Met name als hij het over zijn eigen jeugd ervaringen heeft. Dit is beslist niet te acteren met een dergelijke intensiteit en spontaniteit ("randomness"). Ik kan het weten, want ik heb nogal wat ervaring met acteurs en hun prestaties.

Maar nog belangrijker: op geen enkel moment is er lichaamstaal die zou verraden dat hij de boel bedondert.

Iedereen moet zijn eigen mening vormen (ga zonodig studeren op lichaamstaal en diverse technieken die bedrog aan kunnen tonen!), maar voor mij staat met DIE twee cruciale aspecten vast dat RB absoluut ter goede trouw is.

(w verv)
Zhen's avatar
| #260626 | 26-08-2017 19:59 | Zhen
Wat er verder wel of niet klopt aan de financiele onderneming die RB als een positief antwoord heeft ontwikkeld, daar laat ik me niet over uit, want ik heb me daar verder niet in verdiept. Het lijkt me een interessant project, niet mis mee. Ik denk niet dat hij het echt nodig heeft om mensen geld afhandig te maken onder valse voorwendselen. Niet met zijn soort achtergrond. Maar laat eenieder dat zelf beoordelen, bij voorkeur na wat degelijk onderzoek.
Zhen's avatar
| #260627 | 26-08-2017 20:01 | Best Well
Martin Vrijland schreef:
25 augustus 2017 om 21:18
Deze hoax is mooi getimed en is in mijn ogen niets meer dan een gecreëerde afleidingsmanoeuvre onder het mom van “kijk eens hoe ik aangevallen wordt..nu ook al met nepnieuws over dat ik dood zou zijn”
Best Well's avatar
| #260630 | 27-08-2017 08:55 | Best Well
Een goede leugen ligt vaak begraven onder vele waarheden en retoriek welke dienen als afleidingsmanoeuvre.
Ik houdt nog even alle opties open.
Een complottheorie kan altijd nog een complotfeit worden.
De vele persoonlijke aanvallen op Martin Vrijland zeggen mij dat hij vaak de vinger op de juist zere plek weet te leggen.
Het mooie van echte alternatieve media is dat een tegendraadse mening de basis kan zijn voor een verkennende discussie.
Klokkenluiders kunnen gemakkelijk een dubbele agenda hebben.
Best Well's avatar
| #260632 | 27-08-2017 10:10 | Rotterdam
Bernard is niet overleden. Weer volslagen plottertjeskul van malloten die namen door elkaar halen.

De man heeft inmiddels op zijn eigen 'dood' gereageerd.

http://jdtvnieuwsbullet.blogspot.nl/2017/08/de-blije-b-in-het-nauw-oprichter-zou.html
| #260633 | 27-08-2017 10:13 | Rotterdam
Savalle heeft gelijk: het niveau is met die geplempte Vrijland-stukjes van BestWel enorm gekelderd.
| #260634 | 27-08-2017 12:40 | Best Well
Rotterdam lezen is niet je sterkste kant
Ik had al aangegeven dat het nep nieuws betrof:
⊕ | #260627 | 26-08-2017 20:01 | Best Well
Martin Vrijland schreef:
25 augustus 2017 om 21:18
Deze hoax is mooi getimed en is in mijn ogen niets meer dan een gecreëerde afleidingsmanoeuvre onder het mom van “kijk eens hoe ik aangevallen wordt..nu ook al met nepnieuws over dat ik dood zou zijn”

Zo zie je maar weer, toch de juiste constatering van Vrijland.

Jou eigen niveau is door je eigen plempsels gedaald.
Best Well's avatar
| #260635 | 27-08-2017 14:14 | Unseen
Hier een andere kijk op de in Zwitserland opgerichtte blij?bank
http://www.vooruitmetdegeit.club/moneymakingindustry/de-blije-bank-van-ronald-bernard/#comments
Unseen's avatar
aanmelden / inloggen