Door community (initieel spaceman), Op woe 23 maa 2016 12:44, 40 reacties, nieuws

Rotterdamse imam maakt veel los op sociale mediaDe 28-jarige imam Azzedine Karrat riep gisteren op tot saamhorigheid en verbroedering. "Op het moment dat wij onze krachten bundelen en saamhorigheid realiseren, kunnen we deze strijd winnen", zei hij in een video op Facebook. "Op het moment dat wij terroristen de ruimte geven, dan zullen zij dit soort aanslagen plegen."

Zijn boodschap werd bijna duizend keer gedeeld en kreeg veel reacties. Op de Facebookpagina van de NOS zegt Gerard dat hij op z'n werk vaak in aanraking komt met moslims. "Ik ben nog niemand tegen gekomen die het eens is met wat er nu gebeurt. Na Parijs heb ik menig gezicht gezien dat mij in zekere mate beschaamd aankeek, alsof men wilde vragen: vertrouw je mij nog wel? Ja, ik blijf geloven in het goede van de mens. Als we allemaal respect tonen, krijgen we respect terug."

Schouder aan schouder

Orkun stelt dat terroristen geen moslims zijn. "Dit zijn criminelen, terroristen. Geen enkele moslim kan zich vinden in deze daad. Laat je niet leiden door haat of angst. Deze terroristen mogen nooit hun doel bereiken. Ze willen dat elke moslim wordt gehaat en gediscrimineerd, zodat zij nog meer voeding krijgen voor hun ziekelijke bedoeling."

Zahrah vraagt zich af of ze zich bij iedere aanslag moet distantiëren van het geweld. "Gaat het werkelijk op die toer in ons land? Het spijt me zeer, maar daar doe ik niet aan mee. De druk, of zelfs schuld, wordt bij de moslims gelegd, wat zeer onrechtvaardig is en zeer vermoeiend. Laten we nu vooral eens samen een vuist maken. Niet alleen de moslims, maar gewoon iedereen. Arm in arm, schouder aan schouder."

Er zijn ook veel mensen die zich afvragen of de oproep van Karrat nog zin heeft. Zoals Roberto: "Natuurlijk heeft hij gelijk. Dat weet ook elke weldenkende Nederlander. Natuurlijk heeft de politiek verzaakt en niet het land ondersteund. Maar ik ben bang dat het te laat is. Het gaat er bij veel mensen niet meer in." Andere mensen hebben gehoord dat kinderen in de klas hebben geapplaudisseerd toen ze over de aanslagen in Brussel hoorden en vragen zich af hoe dat mogelijk is.
Je hebt altijd mensen die uit frustratie dit soort aanslagen goed proberen te praten. Het is nodig om die jongeren een alternatief mee te geven.
Azzedine Karrat
Toch is Karrat erg blij met alle aandacht voor zijn oproep, zo liet hij in het NOS Radio 1 Journaal weten. "Ik heb ontzettend veel reacties gekregen. Heel veel waren gelukkig positief. Het is een teken dat er veel mensen in Nederland zijn die hetzelfde denken. Ik denk dat we gebruik moeten maken van deze vreselijke gebeurtenis. Het geeft ons de kans om wakker te worden geschud en de handen in elkaar te slaan", zegt de imam.

Tegen de mensen die het niet eens zijn met zijn oproep zegt hij dat ze het werk mogen voortzetten zolang ze elkaar met respect behandelen. "Als we maar niet haat gaan zaaien en mensen uit elkaar halen." Karrat herkent zich niet in het beeld dat moslims de aanslagen toejuichen. "In mijn directe omgeving is dat niet het geval. Je hebt altijd mensen die uit frustratie dit soort aanslagen goed proberen te praten. Het is nodig om die jongeren een alternatief mee te geven."

Spijt

De imam denkt dat het belangrijk is om naar die gefrustreerde, soms geradicaliseerde, jongens te luisteren. "Ik denk dat het belangrijk is om ze de ruimte te geven om over hun emoties te praten. Radicalisering is niet een status die iemand krijgt. Het is een proces met een begin en een eind. Als je ze niet de ruimte geeft of van alternatieven voorziet, dan kan het verkeerd eindigen."

Hij roept de politiek op om teruggekeerde Syriëgangers niet meteen op te sluiten. "Ik denk dat er veel jongeren zijn die terugkomen omdat ze spijt hebben. Wij moeten hen duidelijk maken dat ze verkeerde keuzes hebben gemaakt. Als ze strafbare feiten hebben begaan, moeten ze daarvoor gestraft worden. Maar we moeten ze zeker ook nog een kans geven om in onze mooie samenleving terug te kregen."
Annotaties:
| #249301 | 23-03-2016 17:42 | tegengas
Ze komen niet door spijt terug, ze komen terug omdat het leven daar te hard is, ze staan nog steeds achter ISIS.
tegengas's avatar
| #249304 | 23-03-2016 17:52 | spaceman
@tegengas

Ze komen niet door spijt terug, ze komen terug omdat het leven daar te hard is, ze staan nog steeds achter ISIS.


Terugkomers zijn per definitie al verdacht omdat ISIS ze niet laat gaan.Ze worden dan kapot geschoten
spaceman's avatar
| #249308 | 23-03-2016 18:36 | Ness
Waar ik me bij moslims kapot aan erger is hun volslagen naïviteit, die veroorzaakt wordt door het reli-bord voor hun kop. Daarmee vormen ze een groot gevaar voor de samenleving. Het maakt nl niet uit of dit soort aanslagen nou wordt gepleegd door "echte" moslimorganisaties, de oorlogsmachinerie of een combinatie daarvan; het punt is dat moslims zich er maar al te gewillig voor laten lenen en ook nog eens gewillig de schuld op zich nemen door de aanslagen op alle sociale media toe te juichen. Het kan zijn dat een deel van die commentaren door speciaal opgeleide ophitsers worden geplaatst, maar aan de reacties van moslimKOTERS in real life te zien staan ze er helemaal achter, en hun ouders ook al zullen die dat niet openlijk toegeven.

En dit soort imams met hun goede bedoelingen bevestigen het beeld alleen maar. Ja het waren 'foute moslims' en heus wij zijn niet zo. Dat haalt je de koekoek, Karrat. Zo zijn jullie wél, of zo kunnen jullie je bij de minste geringste aanleiding ontwikkelen, omdat analytisch, individueel en kritisch denken bij moslims per definitie onderontwikkeld is. Daarom vind ik ze allemaal bloedlink. zie mijn commentaar hier, en de andere reacties. http://www.vrijspreker.nl/wp/2016/03/aparte-opvang-voor-homos-christenen-en-andere-groepen/#comments
Ness's avatar
| #249316 | 23-03-2016 19:15 | Ness
Let wel, meneer Karrat, ik zeg niet dat de westerse maatschppij zoveel béter is - ik zeg dat 'wij' deze denkcapaciteiten van kindsbeen af aan meekrijgen, het zit bijkans in de genen, en moslims niet, ook al zitten ze op dezelfde scholen en krijgen hetzelfde onderwijs. Derhalve is integreren in deze maatschappij voor moslims een onmogelijkheid. Want aan die integratie gaat een radicale verandering van denken aan vooraf waar de meeste mensen (niet alleen moslims) domweg niet toe in staat zijn. En zij die er wél toe in staat zijn worden door de moslimgemeenschap uitgestoten en bespuugd bij wijze van straf. En dat zijn precies de koplopers, de vernieuwers, de verlichten, die door JULLIE sociaal worden vermoord. Derhalve is verandering en vernieuwing ook al uitgesloten.

Een oproep tot verbroedering pakt alleen aan bij mensen - vaak uitsluitend vrouwen en politici - die emotionaliteit voorop denken te kunnen stellen met voorbijgaan aan de realiteit. De rest, en dat is de meerderheid van de kouwe kikkers, heeft er geen enkele boodschap aan. Je past je aan of je rot op, zo simpel ligt het. En to hell met je religie, want ook dáár heeft een zeer ruime meerderheid geen boodschap aan, en ook niet aan teruggekeerde Syriëgangers, die immers hebben bewezen zich voor geen prijs te willen of te kunnen aanpassen, en bovendien moorden hebben gepleegd in hun waanzin. Ga ze maar elders vertroetelen, maar niet hier.
Ness's avatar
| #249319 | 23-03-2016 20:33 | vonnegut
doorlopen mensen, niets aan de hand, het heeft allemaal niets met de Islam te maken en echte moslims doen zo iets niet...
De moslim cultuur blinkt uit in het ontbreken van zelfkennis en zelfkritiek en de overdadige aanwezigheid van schijnheiligheid.
| #249321 | 23-03-2016 20:56 | siban
Ik snap wel waarom sommige moslims juichen. Eindelijk krijgen die hypocriete westerlingen een koekje van eigen deeg. Alle moslims fout en genetisch slecht. Deze algemene denkwijze zorgt er voor dat dit toegejuicht wordt door meer moslims dan die paar die daadwerkelijk aanslagen plegen.

Tuurlijk keur ik alle geweld af en vind ik ook dat men zich dient aan te passen aan de omgeving waarin men leeft maar iedereen is vrij in mijn ogen om er een afwijkende eigen denkwijze op na te houden.

Als je door je afkomst al in een hokje wordt geplaatst dan is men gauw geneigd om elke vorm van verzet hier tegen goed te keuren.

Wat voor zin heeft het om moslims in zijn algemeenheid te bashen? Je speelt hier alleen de machthebbers mee in de kaart. Nog meer redenen voor hun om hun politieke spel te spelen.

Houdt onze leiders verantwoordelijk. Richt daar je woede op.
siban's avatar
| #249343 | 24-03-2016 11:49 | Ness
Siban, het zit 'm juist niet in de genen. Dat 'bijkans in de genen' is puur sarcasme. Het is nurture, niet nature. Moslims richten hun maatschappij heel anders in en de sharia doordrenkt hun hele bestaan. Er zijn heel veel richtingen die zij niet uit mógen denken want die komen neer op afvalligheid, en afvalligheid is verraad, is een misdaad. Bv dat de mens een diersoort is. Manman, dat moet je als moslim niet zeggen tegen je omgeving, want je wordt het huis en de familie uitgekwakt. De islam is (verworden tot) een wurgkoord voor geestelijke ontwikkeling, omdat het 'krimpt' binnen deze maatschappij - en het wrikt en schuurt, en dus gaat er mensen stuk.

Mensen kunnen zich binnen die subcultuur niet ontwikkelen zoals in de overkoepelende maatschappijstructuur, en bijna alle problemen zijn hierop te herleiden. Stel dat een uit-de-klei getrokken baby direkt na de geboorte in een moslimgezin terechtkomt, en als moslim wordt opgevoed. Dan krijg dat kind deze problemen ook. Ik mag basherig klinken, maar de oorzaken van het probleem moeten begrepen worden en niet met de mantel der liefde bedekt, en daarom ga ik over op heel recht voor de raap. Zachte heelmeesters enzo.

Binnen de moslimgemeenschap remt men juist die mensen die diezelfde gemeenschap aan de haren uit het moeras kunnen trekken. En dat blokkeert alle vooruitgang. Dat maakt het 'niet aanpassen' tot een chronisch probleem ipv acuut. Over 40 jaar zitten we nog zo te eikelen als we niet oppassen.
Ness's avatar
| #249350 | 24-03-2016 13:08 | siban
@Ness

Zo als jij het stelt werkt het polariserend. Zeker als je moslim cultuur verantwoordelijk stelt voor deze aanslagen.

De extremisten zijn hiervoor verantwoordelijk niet de cultuur of het geloof. De moslim massa is ook het slachtoffer van deze gecreeerde tegenstelling. Je kan aankaarten en analyseren wat de moslim denkwijze is maar wat schiet je daar mee op.

Helemaal als je stelt dat het onmogelijk is voor moslims en niet moslims om samen te leven. Je snapt toch ook wel dat deze situatie gemaakt is door onze leiders. Dan ga je toch niet mee blaten met de boze massa.
siban's avatar
| #249353 | 24-03-2016 14:25 | spaceman
@Siban

ISIS is de ware Islam.Ze volgen exact Mohammed.Lullig om te zeggen..maar het is gewoon zo.De Islam was verwaterd en sharia werd een aantal jaren geleden amper toegepast. Het is aan de moslim zelf welke weg hij kiest.Maar vraag mij niet respect te hebben voor een archaïsche denkwijze en 7e eeuw retoriek.Zeker niet als die aan ons wordt opgedrongen.Iedereen mag geloven of niet geloven wat hij wil...maar doe dat lekker in je moskee/kerk en thuis.En pas je aan in het land waar je voor gekozen hebt. In Saoedie Arabië moet ik mij als westerling ook aanpassen...mij daar aan de regels en wetten houden.Waarom zou het in Nederland anders zijn? Waarom zouden moslims een speciale behandeling verdienen? En als zij zich storen aan onze levenswijze en vrijheden...dan gaan ze toch lekker terug. Niemand verplicht ze hier te zijn.
spaceman's avatar
| #249354 | 24-03-2016 14:34 | Atlas
Siban, het gaat er in essentie om wat Pinto de fijnmazige cultuur noemde en de grofmazige cultuur. In een gemeenschap met strakke voorgeschreven regels is de kans groot dat, wat Ness stelt, iemand met dezelfde problemen opgroeit als anderen. Voor mij maakt het niet uit of je daar moslim, christen of corpsbal neerzet. Het gaat erom dat de vrijheid er moet zijn je te ontwikkelen.

Dan komt vervolgens het punt van het aanwenden van geweld. De christenen van de veluwe zijn niet gewelddadig en de confucianistische chinezen ook niet. althans niet naar de samenleving waarin zij verkeren. Helaas moet ik vaststellen dat de aanslagen in Europa van de laatste jaren allemaal islamitische achtergronden kennen.

Wat dat betreft ben ik blij dat nu een imam zich uitspreekt.
| #249355 | 24-03-2016 15:12 | Antares
Het zijn precies de arabische landen die zich aan het ontwikkelen waren die door Israël en het westen worden/werden aangevallen:
- Irak
- Iran
- Syrië
- Libië
- Libanon

Wat het westen steunt zijn de extremistische landen:
- Saoedi-Arabië
- Israël
- Turkije

En extremistische groeperingen:
- Likoed
- ISIS
- AKP

Als het Midden-Oosten niet voortdurend werd aangevallen dan zouden ze zich misschien verder kunnen ontwikkelen. Maar doordat de situatie altijd op scherp wordt gezet zit er voor arabieren niets anders op dan zich vast te klampen aan de enige instituten waar ze momenteel over beschikken. En laten dat nou toevallig islamitische instituten zijn.
Antares's avatar
| #249356 | 24-03-2016 15:28 | spaceman
@Antares

Er speelde wel wat meer mee.Khadaffi die, net zo als Hoessein,van de petrodollar af wilde en de gouden dinar wilde introduceren. Syrië die weigert een gaspijplijn door het land te laten en daarom wordt ISIS als wapen tegen Assad gebruikt.Met de Russen had men geen rekening gehouden...ze dachten dat die lijdelijk zouden toezien. En inderdaad...je hebt verder helemaal...het MO mag zich niet ontwikkelen want zou betekenen dat het westen ( lees de VS) aan invloed zou inboeten en daarmee de grip op de grondstoffen.Dus een laagopgeleide bevolking klampt zich vast aan datgene wat ze troost. en houvast biedt.Had men kans zich beter intellectueel te ontwikkelen...dan hadden de extremisten veel minder kans.Dus van twee kanten wordt de bevolking tegen gewerkt.
spaceman's avatar
| #249365 | 24-03-2016 17:12 | vonnegut
Anteres, waarom voelen moslims, die hier geboren en getogen zijn zich nauwer verbonden met moslims uit bijv. Afghanistan dan met een Nederlandse kaaskop? Ik ken eigenlijk nauwelijks christenen die meer op hebben met een christen uit de V.S. dan een atheist uit Nederland en ik zie die christenen al helemaal geen aanslagen plegen op bijv. een bedrijf in Nederland uit saoedie arabie omdat christenen daar slecht behandeld worden. Ik denk dat het meer te maken heeft met het missen van zelfkritiek en zelfreflectie binnen de islam wereld.
| #249366 | 24-03-2016 17:21 | Antares
@vonnegut
Wij zijn nauwelijks gelovig. Maar als je in een Duitse kroeg zit en Ajax scoort, dan heb je toch een beetje gewonnen van al die moffen om je heen.
Antares's avatar
| #249381 | 24-03-2016 20:54 | vonnegut
Nauwelijks gelovig? Dat moet je hier op Urk zeggen. Bijna iedereen gaat hier naar de kerk en het geloof leeft hier enorm maar er is hier niemand die geweld gaat gebruiken omdat hij of zij het op geloofsgebied niet met iemand eens is.
| #249386 | 24-03-2016 21:15 | Antares
Mensen die naar de kerk gaan hebben hetzelfde geloof.
Antares's avatar
| #249399 | 25-03-2016 08:52 | tamsowashere
Vonnegut

Heb je oogkleppen op.
Wat dacht je dat de democratie is.
Is dat geen geloof.
Is dat niet iets wat het westen met GEWELD opdringt.

Een splinter aanwijzen,terwijl er een balk voor je ogen verschijnt.
tamsowashere's avatar
| #249416 | 25-03-2016 13:46 | siban
er is hier niemand die geweld gaat gebruiken omdat hij of zij het op geloofsgebied niet met iemand eens is.


Nee maar als hier moslim bommen gaan vallen wel.

Geloof wordt misbruikt om daden te rechtvaardigen. Wie denkt dat wij hier niet geweldadig zijn, heeft geen mensen kennis.

Dat gelul over religie, cultuur en gedrag leidt alleen maar af van de harde realiteit. Wij westerlingen zijn begonnen daar bommen te gooien.
siban's avatar
| #249565 | 27-03-2016 18:15 | vonnegut
Siban en Tamsowashere, inderdaad het westers imperialisme maakt veel kapot en wij zijn verantwoordelijk voor veel shit in deze wereld maar wat ik niet begrijp is dat veel moslims zich blijkbaar alleen maar solidair zijn met hun moslim broeders over de hele wereld en niet solidair zijn met het land waar ze geboren zijn. Ik denk dat dat te maken heeft met het Islamitisch imperialisme die ontzettend hard trekt aan alle moslims over de hele wereld en er op aan dringt dat ze vooral solidair zijn met de Islambroeders en er op aandringt om vooral niet te integreren in de westerse maatschappij. Dat islamitisch imperialisme is ook verantwoordelijk voor ontzettend veel ellende op de wereld.
| #249570 | 28-03-2016 07:26 | tamsowashere
Vonnegut.

Het heeft niet zoveel te maken met de islam.dat moslims naar mekaar toetrekken,maar hun cultuurtje waar ze zich veilig voelen.Of thuis voelen.
En het gaat niet zozeer om het moslim zijn,maar waar je geboren bent.
Bv de turken zullen alleen omgaan met turken in nederland en marokanen alleen omgaan met marokanen.
Of andere bevolkingsgroepen die naar mekaar toetrekken,omdat zij hun moedertaal spreken.
Marokanen en turken zijn water en vuur,ondanks dat het moslims zijn.

Je kan het ook anders voorstellen.
Stel dat jij op vakantie zou gaan naar bv turkije en je kan kiezen tussen een badplaats vol nederlanders,of een badplaats vol buitenlanders die jij niet begrijpt.
Waar ga je dan naartoe op vakantie.

Je moet onderscheid maken tussen de dictators en hun regime's en de bevolking die zelf ook de dupe is van een bepaald beleid.
Ook hier is het westen verantwoordelijk voor dat deze dictators in het zadel worden gehouden om westerse belangen te dienen.
En een bevolkingsgroep retards zijn gebleven,of zijn gehouden.
Dus niet mee gaan in de tijd.
tamsowashere's avatar
| #249574 | 28-03-2016 10:12 | vonnegut
tamsowashere, er zijn inderdaad Nederlanders die het liefst andere Nederlanders opzoeken op vakantie maar de meeste mensen willen juist kennis maken met andere landen, mensen en culturen als ze op vakantie gaan. Verder begrijp ik wel het "soort zoekt soort" principe maar als dat dat gevoel nog steeds zo sterk is bij derde generatie migranten, dan is er meer aan de hand.
Waarom zou je ja als geboren Nederlander nog steeds aangetrokken voelen tot een achterlijke woestijn cultuur. Dat heeft meer met indoctrinatie te maken dan redelijk nadenken.
(By the way, ik snap best dan er in Nederland ook genoeg mis is en dat wij echt niet de perfecte samenleving hebben.)

En als dat gevoel van derde generatie migranten nog steeds zo sterk is dan bewijst dat maar dat de multi culturele samenleving een grote flop en leugen is.
| #249576 | 28-03-2016 11:29 | tamsowashere
Vonnegut.

Ik ben de tweede generatie.Met een nederlandse moeder.
De derde generatie is wel geassimileerd,maar voelen zich vandaag de dag ook als een derde rangs burger.

Een tijd geleden was er een docu over turken die weer willen emigreren naar hun vaderland.
Het gaat hier niet om kansarme allochtonen,maar om goed ingeburgerde turken met een goede baan.
Hun redenering was dat ze alles gedaan hebben om nederlander te zijn,maar door hun uiterlijk niet geaccepteerd worden als nederlander.

De multiculti is geslaagd voor diegene die het heeft gecreeerd.
Doel van die multicult was het drukken van de lonen.
En dat is de hoofdredenen denk ik waarom men de schuld afschuift op de multiculti.
Men ziet zijn inkomsten achteruit gaan door het beleid wat gevoerd word,en zoeken daarvoor de zondebok.

Als we het hebben over de allochtonen,het vooral de rel jeugd is die voor problemen zorgen.En wat ook niks te maken heeft met de islam.
Dit probleem bestond ca 35 jaar geleden al.
Voor de rest heb ik geen last van de multi culti samenleving.
Ik maak me daar ook verder niet druk over.
Ze doen toch waar ze zelf zin in hebben en wat hun eigen belangen dient.
tamsowashere's avatar
| #249577 | 28-03-2016 12:14 | siban
Mee eens @Tamso

Je moeder is Nederlandse maar jij krijgt nog steeds de stempel allochtoon van de staat?? En ook jouw kinderen zullen weer de stempel allochtoon krijgen ook al verwek je deze met een autochtoon??

Met deze formule is straks iedereen allochtoon en zo worden de aantallen Allochtonen in Nederland zwaar overdreven.

@Vonnegut
Niks indoctrinatie. Soortgelijke minderheden zullen elkaar opzoeken en steunen. Let maar is op als je in de bus zit, Negers groeten negers, turken groeten turken.. ook al kennen ze elkaar niet. In Amsterdam zul je dat niet meer opmerken maar in een dorp als Urk wel.
siban's avatar
| #249579 | 28-03-2016 13:02 | tamsowashere
Siban.

Het geluk wat ik heb,is dat ik niet te herkennen ben als een allochtoon.
Ik zal daarvan geen last hebben.
tamsowashere's avatar
| #249584 | 28-03-2016 13:13 | Antares
Een blanke collega vertelde me dat zijn opa een grote Surinaamse neger was.

Vandaar die tekst van The Who (Substitute):

I look all white but my dad was black
Antares's avatar
| #249587 | 28-03-2016 13:32 | siban
Tamso dat bedoel ik niet, ongeacht hoe je er uit ziet je zal altijd geregistreed staan als zijnde allochtoon. Ga het maar is opvragen.

Als ik kinderen verwek met een allochtoon dan zullen mijn kinderen geregistreerd worden als allochtoon? Van deze stempel komen zij nooit meer af.

@Antares

Men is er ook trots op als men ook al maar 1/10 buitenlands bloed in zich draagt. Het maakt je unieker dan de rest heh. Ik kom vaak "blanke" tegen die afro bloed in hun familie hebben en ze indentificeren zichzelf sneller met neger zijn dan met blank zijn. Hoe komt dat? Dat komt omdat het lot van de onderdrukte aanspreekt en omdat de witman meer ellende in deze wereld heeft verspreidt dan welk ander ras dan ook.
siban's avatar
| #249591 | 28-03-2016 13:38 | Antares
Men is er ook trots op als men ook al maar 1/10 buitenlands bloed in zich draagt. Het maakt je unieker dan de rest heh.

Ik weet het, vraag het aan joden. ;) En ik kan me er iets bij voorstellen dat men zich bewust is van afkomst. Maar persoonlijk zie ik er niet veel in.

omdat de witman meer ellende in deze wereld heeft verspreidt dan welk ander ras dan ook

Nou nou, wat een praatjes. Wij zijn afkomstig uit Afrika.
Antares's avatar
| #249596 | 28-03-2016 14:10 | siban
Nou nou, wat een praatjes. Wij zijn afkomstig uit Afrika.


Echt niet! Ik ben Neanderthaler! Zie er mischien wel uit als een Homo sapien maar dat komt omdat mijn overoveroverovergrootmoeder ooit is verkracht door die schoften uit Afrika.

Lol we zijn al zo vermengd met elkaar dat ik zelf ook geen onoverbrugbare verschillen zie tussen onze afkomst.
siban's avatar
| #249598 | 28-03-2016 14:20 | Antares
dat ik zelf ook geen onoverbrugbare verschillen zie tussen onze afkomst

Dat komt doordat je te ver naar het noorden bent opgetrokken. Je wordt vanzelf wit. Met blauwe ogen en zo. Wie dat niet wil moet hier wegblijven.
Antares's avatar
| #249600 | 28-03-2016 14:52 | Ness
Bepaalde genencombinaties zijn gunstiger voor overleven in koudere streken, met veel minder zonlicht vanwege de breedte. Dus zullen die gaan domineren en krijg je een pseudo-ras. Een blanke huid is hier noodzakelijk vanwege vitame D opname. Maar dat de blanken de grootste ellende hebben teweeggebracht omdat ze blank zijn is groffe flauwekul. Zet een ploeg gekleurde personen in een machtspositie en je krijgt precies hetzelfde gedrag. Check Israel: die mensen zaten ooit volledig in underdog positie, maar nu ze upperdog zijn halen ze precies dezelfde streken uit als waar ze zelf onder geleden hebben, dus ervan leren, ho maar.

Het gaat hier om menselijke eigenschappen, top-roofdiergedrag om precies te zijn. En dan heeft *het blanke ras* behalve veel ellende ook veel goeds gebracht, net als indertijd het Romeinse rijk. Dat was ook heel dominant en roofzuchtig, maar heeft wel voor bloei en vooruitgang gezorgd. Wat is er van Zuid-Afrika overgebleven toen de blankes het veld moesten ruimen? Een godvergeten puinhoop! En datzelfde geldt voor bijna al die Afrikaanse staatjes. De nieuwe heersers zijn even erg of zelfs erger dan de vroegere overheersers. Ik vind die "weg met ons houding" heel kortzichtig en eng. Men pist tegen de verkeerde boom. "Het kwaad" zit in elk kleurtje, want het zit in ieder mens.
Ness's avatar
| #249601 | 28-03-2016 14:53 | siban
Eskimo's wonen al duizenden jaren in het hoge noorden en hebben nog steeds een licht getinte huid en donkere ogen?

Hoe kan dat? ja men wordt lichter maar bleek met blauwe ogen onstaat pas als men jaren diep onder de grond leeft. Althans dat is mijn conclusie. Men vind vaak resten van oermensen zo diep in bijna onbereikbare grotestelsels dat ik me afvraag wat ze daar in godsnaam te zoeken hadden. Het blijft een mysterie waar blauwe ogen en blond haar zijn ontstaan.
siban's avatar
| #249602 | 28-03-2016 15:00 | Antares
Vanaf het moment dat iemand Europa binnenkomt heeft diegene er belang bj dat Shell actief blijft in Nigerië, dat er een soort van oorlog in stand wordt gehouden in Congo en dat er vanuit Zuid-Afrika goedkole kolen worden geïmporteerd. Kwestie van belangen.
Antares's avatar
| #249603 | 28-03-2016 15:03 | Ness
Eskimo's hebben geen gebrek aan vitamine D omdat ze rauw vlees en vis eten - wat Scandinaviers trouwens ook veel doen. En de huid blootstellen aan zonlicht bij 30 graden onder nul is niet echt handig. Dus voor hen was het niet nodig om helemaal van kleur te verschieten. Het enige wat ik van blauwe ogen weet is dat het blauwe-ogen gen dominerend is. Lichte ogen en blonderig haar is ook in bv Afghanistan geen uitzondering, waar je het niet zou verwachten - komt omdat daar ooit een zootje Europeanen zijn blijven hangen, meen ik.

Je mag trouwens niet meer Eskimo zeggen. Da's racistisch volgens de policor piepels. Don't ask why. Ik wil het niet weten.
Ness's avatar
| #249604 | 28-03-2016 15:08 | Antares
Volgens mij bedoel je dat het blauwe gen ongemerkt kan worden doorgegeven.
Antares's avatar
| #249605 | 28-03-2016 15:11 | spaceman
Dat komt doordat je te ver naar het noorden bent opgetrokken. Je wordt vanzelf wit. Met blauwe ogen en zo.


Nope. Wrong.

All Blue-Eyed People Have This One Thing In Common

http://www.iflscience.com/plants-and-animals/all-blue-eyed-people-have-common-ancestor-0
spaceman's avatar
| #249607 | 28-03-2016 15:20 | siban
@ Ness

Het kwaad zit zeer zeker in elk kleurtje maar de laatste eeuwen zijn het die blanken geweest die stelselmatig onze manier van leven hebben opgedrongen. Dat het fout gaat als ze zogenaamd hun handen er van aftrekken is ook meer dan logisch. Het is namelijk onze manier van leven die alleen te handhaven is door hersenspoeling en dictatuur ("democratie") En ze blijven afhankelijk van het globale kapitalistische systeem om net zo te kunnen leven als wij dat doen. Valt die steun weg dan stort elk land in.

Het is namelijk ook kortzichtig om te denken dat zij zonder ons er niks van bakken. Net zo kortzichtig van mij om te roepen dat de blanken verantwoordelijk zijn voor alle ellende. Wat ik alleen maar deed om aan te tonen dat beide standpunten eigenlijk onzin zijn.

Die zogenaamde vooruitgang die jij aanhaalt heeft er wel voor gezorgd dat de mens steeds meer van deze planeet vernietigd en steeds meer verwijderd van de natuur. Ik zie daar geen vooruitgang in. Nog meer auto's nog meer technologie worden we daar gelukkiger van?
siban's avatar
| #249609 | 28-03-2016 15:31 | spaceman
@Siban

Diep ondergrond dus ontwikkeld men blauwe ogen!


Dat staat er niet. Er staat grotten.Ook logisch want hoe anders zouden ze aan voedsel moeten komen?
spaceman's avatar
| #249610 | 28-03-2016 15:52 | Ness
Neh zo diep zijn die grotten niet, en bovendien, mensen hebben tienduizenden jaren in grotten geleefd, doen ze zelfs nu nog. Peultjes groeien niet in grotten, en veel wild loopt er ook niet rond - mensen brachten het grootste deel van hun tijd buiten in daglicht door. Diersoorten die permanent in donkere grotten verblijven krijgen geen blauwe oogjes maar worden blind.

Het is niet dat 'ze' er niets van bakken, siban. Want de nieuwe heersers bakken precies dezelfde taart als de ouwe, blanke heersers, maar nu met gekleurde vriendjes als elite ipv witte. Het principe blijft precies gelijk: maffia rules!
Ness's avatar
| #249626 | 29-03-2016 00:19 | siban
@space
His well-preserved skeleton was one of two discovered in 2006 in a deep cave system


Er zijn meer van dit soort ontdekkingen gedaan en zonder speciaal klim en klauter materiaal zouden ze deze ontdekkingen al veel eerder gedaan hebben. Maar blijkbaar werden deze restanten niet aan de ingang van grotten stelsels gedaan. Tekeningen en restanten zijn gevonden zo diep en moeilijk bereikbaar dat je echt moet afvragen wat het nut was waarom ze ver gingen?

Eerst dacht ik ook logisch, natuurlijke schuilplaats waarom niet in een grot wonen, maar er zit meer in dit verhaal. Deze oermensen gingen dieper de groten in. Zonder licht en voedsel. `Soms kilometers diep op plekken die alleen kruipend te bereiken zijn. Om daar begraven te worden en rots tekeningen te maken? Iets begrijpen wij nog niet in dit gedrag. Iets wat verder gaat dan zomaar een natuurlijke schuilplaats
siban's avatar
aanmelden / inloggen