Door community (initieel Escogido), Op din 25 apr 2017 23:06, 0 reacties, nieuws

Roundup in EU toegestaan, Monsanto beïnvloedde studies

Honderden interne e-mails van het Amerikaanse bedrijf Monsanto zijn openbaar gemaakt. Ze tonen jarenlange verdraaiing van de wetenschap rond onkruidverdelger Roundup, een campagne die tot het hart van de Europese besluitvorming blijkt te gaan.


ONDERZOEK – Het bedrijf Monsanto heeft gesjoemeld met wetenschappelijke studies waarop de toelating van Europa's meest gebruikte onkruidverdelger is gebaseerd. Dat blijkt uit onderzoek van OneWorld in samenwerking met het Belgische tijdschrift Knack. Het gaat om glyfosaat, een herbicide die het Amerikaanse agrochemiebedrijf sinds 1974 verkoopt onder de merknaam Roundup.

Het zijn feiten die aan het licht komen in interne e-mails van Monsanto. Honderden documenten werden vorige maand openbaar gemaakt door een rechtbank in de Amerikaanse staat Californië. Monsanto moet zich daar verdedigen tegen schadeclaims van zo’n honderd mensen die stellen dat zij – of in sommige gevallen hun overleden naasten – door Roundup, non-Hodgkin lymfoom hebben gekregen, een zeldzame vorm van kanker. Het gaat met name om boeren die met Roundup werkten. Lees verder.
Annotaties:
aanmelden / inloggen