Door community (initieel Best Well), Op don 26 apr 2018 13:54, 7 reacties, nieuws

Rusland en Israël dreigen elkaar met militaire actie om Syrië

ran moderniseert Hezbollah raketten in hoge precisie wapens – Russisch-Iraanse aanval op Israël klassiek ‘Armageddon’ scenarioMet Russische S-300 raketten kan Syrië Israëlische vliegtuigen al neerschieten als ze net van hun bases zijn opgestegen.

De spanningen tussen Rusland en Israël lopen snel op nu het Kremlin de regering Netanyahu expliciet heeft gewaarschuwd geen door Rusland geleverde moderne Syrische luchtafweersystemen aan te vallen. Gebeurt dat toch dan staat de Joodse staat letterlijk ‘catastrofale gevolgen’ te wachten, zo verklaarden Russische militaire bronnen. Vanuit Jeruzalem heeft men president Putin echter laten weten dat die hypermoderne raketten voor Syrië onacceptabel zijn. ‘Laat een ding duidelijk zijn: Als iemand op onze vliegtuigen schiet, zullen wij hen vernietigen,’ dreigde minister van Defensie Avigdor Lieberman.


Complete scheepsladingen zeer geavanceerde Russische S-300 en Pantsir S-1 luchtafweerraketten zijn in Syrië gearriveerd. De Pantsir is in staat om drones en kruisraketten neer te schieten, zoals onlangs bleek bij de korte Amerikaanse-Britse-Franse aanval op Syrië, toen 71 van de 103 afgevuurde kruisraketten door Syrië werden neergeschoten voordat ze hun doel bereikten, en waarvan Rusland de wrakstukken inmiddels aan de pers heeft getoond (4).

De S-300 is een nog veel groter probleem voor Israël, want deze raketten hebben een bereik van 250 kilometer, waardoor circa de helft van het Israëlische luchtruim niet langer veilig is. Toestellen die vanaf Israëlische bases opstijgen zouden onmiddellijk op de korrel kunnen worden genomen.

Rode lijnen

De Russen en Syriërs hebben echter genoeg van de Israëlische luchtaanvallen, die de afgelopen jaren voornamelijk op doelwitten van Iran en Hezbollah werden uitgevoerd. Na minstens 100 bombardementen in Syrië, waarvan er niet één werd vergolden –met uitzondering van het neerhalen van een Israëlische F-16 – lijken Syrië, Rusland en ook Iran nu een rode lijn voor Jeruzalem te trekken.

Het standpunt van Israël bevat eveneens een rode lijn, en die is dat men pertinent niet wil dat aartsvijand Iran na Libanon (Hezbollah) ook Syrië - met Russische hulp- in één grote vijandelijke militaire basis verandert, van waaruit Teheran zijn al zo vaak gestelde doel, de totale vernietiging van de Joodse staat, kan uitvoeren.

De Russische afweerraketten worden in Jeruzalem dan ook als een grote bedreiging gezien voor Israëls mogelijkheden zich tegen zo’n toekomstige Iraanse aanval te verdedigen. Minister van Defensie Avigdor Lieberman dreigde daarom ieder systeem, ook Russisch, te vernietigen zodra het tegen Israëlische vliegtuigen wordt gebruikt.

Israël in onmogelijke positie: oorlog met Iran of Rusland

Feitelijk verkeert Israël in een onmogelijke positie. Om een eventuele militaire confrontatie met Rusland te voorkomen, kan de regering Netanyahu niets anders doen dan toekijken hoe Iran in Syrië een grote militaire macht opbouwt, en duizenden raketten van de Shi’itische terreurbeweging Hezbollah moderniseert in hoge precisie wapens (5), die in de toekomst zonder enige twijfel voor de al zo vaak aangekondigde militaire aanval op de kleine Joodse staat zullen worden gebruikt (3).

Aan de andere kant worden de Israëlische beschietingen en bombardementen van doelen in Syrië, bedoeld om dit te voorkomen, dermate riskant, dat Rusland zich op zeker moment achter een Syrische en/of Iraanse vergeldingsactie zal scharen, en Israël in een rechtstreekse oorlog met Rusland terecht kan komen.

Nu de Amerikaanse president Trump heeft aangegeven zijn eerdere plannen om zich uit Syrië terug te trekken toch door te willen zetten, ziet Israël zijn belangrijkste buffer tegen Iran verdwijnen.

Armageddon scenario?

Een nieuwe grote oorlog tegen Israël zou daarom wel eens een kwestie van hooguit enkele jaren en misschien zelfs maanden kunnen zijn. Zo’n gewapend treffen zou zich eenvoudig als een olievlek over het hele Midden Oosten en de wereld kunnen verspreiden. Daarmee zou een klassieke (maar niet onomstreden) interpretatie van het Bijbelse eindtijd ‘Armageddon’ scenario letterlijk waarheid kunnen worden.
Annotaties:
| #263139 | 26-04-2018 15:25 | Antares
Zo’n gewapend treffen zou zich eenvoudig als een olievlek over het hele Midden Oosten en de wereld kunnen verspreiden.

Het artikel lijkt hier bij voorbaat van uit te gaan.
Antares's avatar
| #263161 | 27-04-2018 17:08 | G.B. Wolf
Deze pro-zio-site gaat daar continue van uit. Goed dat de zio's nu een halt wordt toegeroepen. Ze spelen al jaren met vuur, zonder een brandblusser in de buurt te hebben.
G.B. Wolf's avatar
| #263162 | 27-04-2018 18:33 | Best Well
Wanneer niemand meer oorlog uit de weg gaat zal het er wel van gaan komen.
Best Well's avatar
| #263163 | 27-04-2018 20:26 | Antares
Deze pro-zio-site gaat daar continue van uit.

Yep, daarom is het altijd vermakelijk om Xander over het Midden-Oosten te zien schrijven. Toch is het artikel behoorlijk objectief, vandaar een stem.
Antares's avatar
| #263164 | 27-04-2018 20:32 | Best Well
Nieuws moet je toch zoveel mogelijk blijven vergelijken en daarom verschillende bronnen naast elkaar zetten. Met verschillende invalshoeken komen weer andere zaken aan de oppervlakte.
Best Well's avatar
| #263165 | 27-04-2018 22:33 | siban
Wat een sensatie BS, kots, pro zio inderdaad. Weg met die gefabriceerde rommel.
siban's avatar
| #263166 | 27-04-2018 22:55 | Best Well
Sibian, Dan plaats je toch gewoon je eigen rommel.
Best Well's avatar
aanmelden / inloggen