Door community (initieel Best Well), Op zat 16 dec 2017 10:52, 1 reacties, nieuws

Rusland maakt geen nepnieuws en het MH17-onderzoek is partijdig.Rusland maakt geen nepnieuws en het MH17-onderzoek is partijdig. Russische ambassadeur in Den Haag spreekt

Het team dat onderzoek doet naar het neergehaalde vliegtuig MH17, het Joint Investigation Team (JIT), neemt door Rusland aangeleverde informatie minder serieus dan die van amateuronderzoekers. Dat heeft de Russische ambassadeur in Den Haag, Alexander Sjoelgin, tegen de NOS gezegd.

Als voorbeeld noemt hij de conclusie van Bellingcat dat de Russische generaal Nikolaj Fjodorovitsj Tkatsjev mogelijk bij de ramp betrokken is.

“Zodra Bellingcat dit rapport vrijgaf zei het JIT meteen dat het zorgvuldig behandeld zou worden,” aldus Sjoelgin.

Overduidelijk onzin
“Maar waarom wordt de door Rusland geleverde informatie niet hetzelfde behandeld?” vroeg hij. “We wachten al een jaar op een reactie.”

Generaal Tkatsjev noemde de berichten dat hij betrokken zou zijn geweest bij het neerhalen van MH17 zelf absurd.

“Dit is overduidelijk onzin,” zei hij in de Russische media. “Ik woon al vele jaren in Jekaterinenburg, ik werk op het gebied van militaire patriottische opvoeding van kinderen.”

Te wensen over
“Ik ben voortdurend in contact met publieke organisaties, ik neem deel aan verschillende openbare evenementen en blijf altijd in het zicht van de massamedia,” vervolgde hij. “Ik heb hier niets meer aan toe te voegen.”

De transparantie van het JIT-onderzoek laat volgens Sjoelgin te wensen over.

De ambassadeur waarschuwde dat we niet op de zaken vooruit moeten lopen. “Er zijn nog geen beschuldigingen of aanklachten geweest richting een Russische verdachte,” zei hij.

Gepolitiseerd
“Zelfs de Nederlandse openbare aanklagers hebben hier niets over gezegd,” voegde hij toe.

Hij zei verder dat Rusland tegen een speciaal tribunaal voor de MH17-zaak is. “Wij zijn sceptisch over internationale tribunalen. Die zijn duur, weinig effectief en gepolitiseerd.”

Als voorbeelden noemde hij het Joegoslavië- en Rwandatribunaal.

Ambassadeur Sjoelgin benadrukte ook dat Rusland geen nepnieuws maakt in ons land en niet bezig is met andere soorten politieke inmenging in Nederland.

Absoluut zinloos
Beschuldigingen van het kabinet op dat punt verslechteren de relatie met Nederland, aldus Sjoelgin.

Elke niet onderbouwde of niet gecheckte beschuldiging is in deze context helemaal niet nuttig, zei hij.

“Er is geen bewijs van Russische inmenging en het is absoluut zinloos het erover te hebben,” besloot de ambassadeur.

Foto: Magnus Manske Wikimedia Commons

[NOS]


Annotaties:
| #261493 | 18-12-2017 02:07 | G.B. Wolf
Ik geloof de Russische ambassadeur.
Geen enkel vliegtuigongeluk is zo afgehandeld als MH17. Inmiddels zo'n beetje alle 'Aircrash Investigation' afleveringen gezien: niet 1 ongeluk is afgehandeld zoals dat van MH17. Zelfs niet de 2 expres neergeschoten burgerluchtvaartuigen door Rusland en de us. Beide gevallen ruiterlijk toegegeven en gecompenseerd.

Rutte liegt dat het gedrukt staat. Die probeert 'nepnieuws' te verspreiden. De godganse dag door.
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen