Door community (initieel Best Well), Op zon 25 feb 2018 19:56, 0 reacties, nieuws

Rusland Morele Winnaar Olympische Spelen 2018

* Rusland Morele winnaar

* Nederland slaat deels pleefiguur. Weer.

* IJshockeygoud op laatste dag voor Rusland

* Russen zingen na gewonnen ijshockeyfinale verboden verzetslied: hun eigen volkslied!

* IOC verbiedt ook vanavond alle uitingen van Rusland. Misschien omdat de ijshockiërs hun volkslied zongen in plaats van de Olympische hymne mee te neuriën

"Wahnsinnfinale"

In een sensationele, zinderende ijshockeyfinale pakken de Russen goud ten koste van de Duitsers. Kan het symbolischer? "Wahnsinnfinale" aldus de Duitse commentator. Het klapstuk van de spelen. En dan het zure, machtsgetrouwe commentaar van de Duitse commentator als de Russen de Olympische hymne aan hun laars lappen en die als achtergrondgeroezemoes gebruiken om hun eigen volkslied met de massaal meegereisde aanhang ("bolelshiki") uit volle borst te zingen. "De Russen zijn nog niet helemaal aangepast aan de nieuwe (alleen voor hen geldende! red.) nieuwe regels"

Langlaufen in plaats van unieke ijshockeyfinale

Ondertussen bedenkt de NOS het om ten tijde van deze -ook bij voorbaat sensationele finale- nog maar weer eens een langlaufwedstrijd uit te zenden. "Heel Noorwegen" kijkt naar deze wedstrijd. 4,5 Miljoen inwoners. De NOS gaat daarmee door de ondergrens. Disclaimer: mocht het een rechtenkwestie zijn, dan slikken we deze kritiek in.

Schandalen

We hadden voorspeld dat het laffe gedrag van de Nederlandse favorieten (we doelen op het niet opstaan voor hun schone Russische schaatscollega's) als een boomerang op hun terug zou slaan. Dat is in zekere zin uitgekomen. Sjinkie Knegt en Sven Kramer hebben wel medailles gewonnen, Kramer zelfs goud, maar veel glans zit er niet op. Waar de Russen met hun optreden zoals de charmante 15-jarige gouden Zagitova bij het kunstrijden en haar bescheiden reactie de harten van de Koreanen en de wereld veroveren, daar is het bij Team NL een aaneenschakeling aan schandalen en tenenkrommend onaangepast gedrag.

Interne vete

In de vete tussen Kramer en Bergsma komt er op de dag van hun tweestrijd een "schmier-artikel" in de Volkskrant. Sjinkie Knegt haalt de woede van de Koreanen op de hals met een -vermeende- middelvinger. Een andere schaatser denkt met het wereldberoemde Hollandse vingertje de Koreanen de les te moeten lezen over hondevlees eten. Sven Kramer staat als een zuurpruim zijn bronzen medaille te "vieren" in het Holland Zuiphuis. "Dreigt", als het publiek geen "respect" wil tonen anders maar weg te gaan en smijt ten slotte zijn plakkaat wild het publiek in. Medailles van diverse kleuren moeten "gevierd" worden met half ingeburgerde schuttingtaal en krachttermen.

Verwend en verveeld

Journalisten van de NOS kwamen regelmatig met enkele terugkerende opmerkingen/vragen. Eén daarvan was, als de sporter niet de gehoopte medaille gehaald had: "Hier kom je toch niet voor". Uit deze vraag spreekt het disrespect voor andere deelnemers. Je gaat naar de Spelen voor een wedstrijd met pak hem beet 20-30 medestrijders en 3 halen het podium, één het goud. Garanties bestaan niet. Maar de staatspers lijkt te doen alsof het Sven Kramer is, met zijn fanatieke vriendin Naomie van As, die bij voorbaat recht zouden hebben op de gouden plak.

Boek

Over Sjinkie en zijn verlies repten de commentatoren iets in de trant van "je kunt nu beter niet met Sjinkie in de kleedkamer zitten". Ook hier weer een overdreven claim op voorgereserveerd eremetaal en agressie. Sjinkie gaf trouwens aan zich stierlijk te vervelen in het Olympisch dorp. Wij raden hem aan de volgende keer een goed boek mee te nemen of een andere gezonde vorm van afleiding te zoeken. Als een roman te zwaar is, verdiep je in de Koreaanse geschiedenis. De Amerikaanse terreur boven Noord Korea. Neem een Wat en Hoe in het Koreaans mee. Leer een paar woordjes Koreaans. Doe iets! Deconcentreren is nodig om te kunnen concentreren.De gouden Russische ijshockeymannen met op de achtergrond voor hen de Olympische vlag in de top....


Annotaties:
aanmelden / inloggen