Door community (initieel Antares), Op zon 20 mei 2018 08:50, 0 reacties,    

Rusland wil Syrische oorlog stoppen en niet met Israël vechtenElijah Magnier geeft een politiek-strategisch inzicht in de situatie in en rond Syrië en met name in de rol van Rusland. Uitgaande van de gedachte dat landen hun eigen belangen nastreven en niet die van anderen komt hij tot geheel andere conclusies dan overige analyses.

Veel voorkomende misvattingen omgeven de Russische rol in het Midden-Oosten, en met name zijn rol in Syrië. Veel Syriërs menen te zien dat Rusland Israël aanvalt of al zijn geavanceerde wapens, technologie en moderne straaljagers aan de Syrische overheid geeft zodat deze kunnen worden gebruikt tegen Israël's voortdurende schending van zijn luchtruim en invasie van zijn soevereiniteit. Eigenlijk zouden Syriërs willen zien dat Rusland Israël bombardeert of partij kiest in het conflict tussen Iran (en bondgenoten) versus Israël, en de geavanceerde antiluchtraketten S-300 of zelfs S-400 aan Syrië levert. Tot vandaag, vinden allen met anti-Israëlische sentimenten Rusland's rol (in het Midden-Oosten in het algemeen en in Syrië in het bijzonder) moeilijk te begrijpen. Dit geldt ook voor de aard van zijn verhouding met Israël, en zelfs de VS. We zien beschuldigingen van "verraad" geuit tegen Rusland en president Vladimir Poetin.

De tijd is rijp om wat behulpzaam licht op de Russische rol in het Midden-Oosten te schijnen en te kijken naar de recente geschiedenis van zijn verwikkeling in de Levant.

Lees verder

(Met dank aan MoA)
Annotaties:
aanmelden / inloggen