Door community (initieel Best Well), Op don 29 maa 2018 11:48, 0 reacties, nieuws

“Russisch “hit-squad” smeerde gif op Skripal’s voordeur”Er lijkt geen weg terug te zijn voor de dol gedraaide Britten. Was het gisteren nog: "gifgas op deur"; nu is het al volgens een in The Telegraph geciteerde : "Russisch hit squad put poison on Sergey Skripal's front door", wel met een kleine toevoeging, "Police believe", dat dan weer wel.

De hele zaak is dus geen feitenzaak meer, maar een "believe", een "geloof". De Britse politie (anonieme bronnen daar, geen vragen mogelijk) gelooft dat een Russische "hit squad" het gas op de deur(knop?) gesmeerd heeft. Hoe je een gas opsmeert is ook nog een interessante. We moeten waarschijnlijk concluderen dat het een vloeibaar gas was. Wij zijn geen experts op het gebied, maar hoe lang blijft een vloeibaar gas op een deurknop zitten? En is het dan logisch dat je dan eerst nog uitgebreid gaat lunchen, een wandeling gaat maken om dan plots neer te vallen, samen, op een bankje in het park? Hebben ze dan beide ongeveer even lang de deurknop in de hand gehad om beide na circa 2 uur subiet en synchroon neer te vallen? Meestal doet één de deur dicht en niet twee. En waarom was het een Russisch hit-squad en geen Israëlisch, Amerikaans of Brits, om maar wat dwarsstraten te noemen. De Britten lijden hopelijk toch niet aan tunnelvisie? Vragen, vragen, vragen.

Wij nemen aan dat de Hollandse journalisten nu wel nieuwsgierig gaan worden en hele "journalisten-squads" naar de Britten sturen om het naadje van de kous te weten te komen. Behandelende artsen, politie-agenten, Scotland yard, Nick Bailey, etcetera. Veel te doen, maar voor de oplage biedt het gouden kansen voor de noodlijdende media-bedrijven.
Annotaties:
aanmelden / inloggen