Door community (initieel Best Well), Op don 18 jan 2018 21:43, 0 reacties, nieuws

Russische Ministerie van Defensie: “Oekraïne maakt zich oorlogsklaarMoskou ziet in de vandaag aangenomen wet in Kiev, betreffende de reïntegratie van Donbass, bewijs dat Oekraïne zich klaar maakt voor oorlog.

In het vandaag aangenomen document wordt Rusland als "de agressor" aangewezen en Donbass wordt als "bezet gebied" aangemerkt. Wat juist geheel ontbreekt in het document zijn de punten van het Minsk accoord. Het document zorgt voor opschaling van de Anti terroristische operatie (ATO) tot oorlog, hetgeen de President ook meer, dictatoriale, bevoegdheden geeft. Aldus het artikel van RIA-Novosti.Commentaar Blik op NOS-journaal

In plaats van dat de EU landen en de VS Oekraïne met dit soort documenten op de vingers zou tikken en Poroshenko tot bedaren brengt, doen deze landen juist het tegenovergestelde: de mogelijkheden tot wapenleveranties worden verruimd, NATO-mensen roeren zich en steunen het Oekraïense bewind. Blik heeft al eerder aangegeven te vrezen dat Oekraïne zich als hit-man laat gebruiken op voor aanvang van het WK in Rusland zich militair dusdanig te roeren tegen de bevolking van Donbass dat het conflict daar uit de hand loopt en wie gaat dan de schuld krijgen? Juist ja. De Ollongren's en Alexander Penthouse Pechtolds en Buma's van deze wereld zullen Rusland veroordelen. We hopen er geheel naast te zitten en dat het conflict niet oplaait.
Annotaties:
aanmelden / inloggen