Door community (initieel Best Well), Op zon 17 dec 2017 10:04, 0 reacties, nieuws

Rutte, de baas van de EU, veegt Theresa May de mantel uit

Vuurwerk gisteren in Brussel tijdens de bijeenkomst van de EU lidstaat regeringsleiders, toen Mark Rutte de kans kreeg zijn visie te geven over de vluchtelingenherverdeling en de Brexit. En, dat tot hilariteit van velen in het Rutte Engels, dat op sommige momenten slechts alleen voor hem zelf verstaanbaar was en daarom maar met Nederlands werd afgewisseld.

Onze raad aan Rutte, ga een weekje naar de “zusters in Vught” laat je Engels nakijken en als je serieus naar Brussel wilt, plak er gelijk nog een cursus Frans en Duits aan vast, zodat je je opdrachten van keizerin Sissi Merkel en Napoleon Macron in ontvangst kunnen nemen.

Mensen, wat een afgang ! Een premier die voor de afwisseling zonder souffleur in de buurt en zonder briefje iets wilde vertellen en dan ook nog in een taal, die hij nauwelijks beheerst.

Maar Rutte zag wel kans de aanwezige Britse pers in de gordijnen te jagen ( zie screenshot Express) door te zeggen dat Theresa May nu maar eens het benodigde geld voor de Brexit “op moest hoesten”, daar er anders geen afspraken gemaakt kunnen worden die een vrije handelsrelatie tussen de EU en het VK kunnen waarborgen. Rutte benadrukte dat hij “intellectueel “nog steeds niet begrijpt waarom het VK uit de EU stapt.Het woord “intellectueel ” in het geval Rutte natuurlijk volkomen misplaatst en toont aan dat de premier geen idee heeft dat burgers niet langer geloven in de beloofde “heilstaat “EU en zoals de Nederlanders dat ook al via een referendum lieten weten, deze knellende band graag willen verbreken.

Voorts liet Rutte n.a.v. het feit dat de herverdeling van gelukszoekers is mislukt, weten dat hij binnenkort met een eigen plan zal komen om dit probleem op te lossen, maar dat het daar nu nog even te vroeg voor is.

Mogen wij u er aan herinneren, dat Rutte in een toespraak in Brussel in januari 2016 tijdens een toespraak de EU leiders al eens waarschuwde dat het herverdelingsprogramma, een inmiddels gefaald plan van Jean Claude Junker omgezet moest worden in daden, maar de premier vergat er bij te vertellen hoe die daden er uit moesten zien. Luchtbellen blazen voor de camera en nu weer een herhaling hiervan.

Een volledige afgang voor uw premier, die inmiddels in gedachten reeds in Brussel zijn verwoestende werk dat hij middels Rutte 1, 2 en 3 in Nederland is begonnen, af wil maken.

Annotaties:
aanmelden / inloggen