Door community (initieel Best Well), Op zat 26 aug 2017 09:45, 0 reacties, nieuws

Saoedi-Arabië bombardeert burgers

Niet geheel verrassend heeft Saoedi-Arabië zich in Jemen opnieuw schuldig gemaakt aan zware oorlogsmisdaden. De Soennitische coalitie, strak bewapend door onze Angelsaksische vrienden, hebben een woonwijk gebombardeerd waar zich Houthi-strijdkrachten (Sjiieten) zich zouden schuilhouden. Zeker 14 mensen vonden hierbij de dood, waaronder kinderen.

De dam in Amsterdam stond vandaag dan ook om die reden helemaal vol met verontwaardigde activisten die het oorlogsgeweld van het Wahabistische land zwaar veroordeelden. Morgen zijn er in diverse steden in Europa demonstraties gepland in het kader van 'tot hier en niet verder'. Duizenden mensen hebben aangegeven mee te gaan lopen om op te komen voor het door oorlog geteisterde land en zijn murw gebeukte bewoners. Ook de VN laat zich niet onbetuigd; er is een extra vergadering gepland en het zit er dik in dat de Saoedi's opnieuw zware resoluties aan hun broek krijgen.

De Houthi's, gesteund door -het eveneens Sjiitische- Iran, bezetten een deel van het noorden van het land. Dit alles na een conflict met de Soennitsche regering. Buurland Saoedi-Arabië heeft daarop wat andere landen (die stomtoevallige dezelfde islamitische stroming aanhangen) bij elkaar getrommeld om de Houthi's mores te leren. Deze duurt nu al twee jaar en heeft duizenden slachtoffers geëist. Alleen al deze week zijn er zo'n 42 doden gevallen bij verschillende bombardementen.

Ook in eigen land verloopt de strijd tegen de Sjiieten naar wens. Na vier maanden belegering lijkt het erop dat de stad Awamiyah volledig met de grond gelijk is gemaakt. De huizen die niet zijn gebombardeerd, worden alsnog naar de grond gewerkt door graafmachines en bulldozers. Mensen die zich verzetten tegen de deportatie en het militaire geweld overleven dit vaak niet. In tegenstelling tot Syrië lijkt de journaille blind te zijn voor het conflict in het oosten van het Arabische schiereiland. Nieuws over de toestand in Awamiyah is nauwelijks te vinden.
Annotaties:
aanmelden / inloggen