Door community (initieel ouwe knar), Op maa 17 jul 2017 00:47, 0 reacties,    

Saudi Arabië gaat stug door met creperend Jemen plat bombardenVolgens de UN is de cholera epidemie in Jemen nog nooit zo erg geweest. Niet verwonderlijk als je kijkt naar de dreigende hongersnood. Hulp van buitenaf werd gecanceld, want te gevaarlijk. Zeven miljoen mensen balanceren op de rand van hongersnood, waarvan 2 miljoen kinderen. Men wilde vaccineren want dat zou het probleem oplossen. Terwijl de behandeling van cholera echt heel simpel simpel is: Vocht en mineralen aanvullen. Antibiotica helpen vaak niet meer en een verzwakt mens vaccineren heeft misschien niet het gewenste effect. Voedsel en water uitdelen is te weinig winstgevend???

De Amerikaanse en Engelse regeringen zijn duidelijk medeschuldigen. Zonder de steun van de VS zou het bombarderen snel afgelopen zijn. De Verenigde Emiraten zijn ook mede schuldig. Het is een flinke chaos tussen de strijdende partijen, en intussen ligt de infrastructuur aan gort en voedsel verbouwen is extreem moeilijk. Wat de Houthi rebellen doen is uitermate wreed, het is allemaal niets vergeleken met wat de bombardementen doen.

Saudi Arabië heeft $66 miljoen geschonken om de nood te ledigen, een vieze smerige PR stunt als je bedenkt dat ze $220 miljard aan anti Jemeniet wapens te besteden hebben.
Annotaties:
aanmelden / inloggen