Door community (initieel Antares), Op zon 14 feb 2016 11:08, 1 reacties,    

Schengen valt uiteen, Griekenland wordt opgezadeld met de immigrantenHet beste bewijs dat Turkije bij de EU hoort is dat het samen met ons de schuld bij Griekenland legt. Het failliet van ons beleid wordt afgewenteld op een land dat wij failliet hebben laten gaan, of eigenlijk nog net niet failliet om ook de laatste levenssappen te kunnen blijven aftappen.

Zolang Turkije geen actie onderneemt is het duidelijk dat Griekenland niets kan doen om de instroom te stoppen. Tenzij ze Erdogan enige miljarden toestoppen, maar dat zouden ze in tegenstelling tot de rest van de EU uit eigen zak moeten betalen, gaat dat niet gebeuren.

Dat men met deze failliete aanpak van een sterk inflatoir probleem rechtstreeks op een ramp afstevent staat bij voorbaat vast. Er worden nog miljoenen meer vluchtelingen danwel immigranten verwacht en Griekenland is niet in staat ze op te vangen. Er wordt een vluchtelingenbubble gecreëerd.

Het ziet ernaar uit dat Griekenland uit het Schengengebied zal worden gegooid zonder dat daarmee de crisis wordt aangepakt.
Annotaties:
| #247020 | 17-02-2016 00:53 | Manus
Onzin, Griekenland kan ook maatregelen nemen.
Terecht dat ze uit Schengen gegooid worden.

Gewoon linea, recta terugsturen als ze een bootje tegenkomen in internationale wateren, en anders machinegeweer erop.
Bij het IJzeren Gordijn werd je ook gewoon neergeschoten als je illegaal de grens probeerde te passeren, dat is de enige manier om effectief een grens te bewaken bij mensen die niet willen luisteren.

Als je dat vanaf het begin gedaan had waren er ook veel minder slachtoffer gevallen door verdrinking, dus uiteindelijk was het ook veel humaner geweest. Dan was ook wel duidelijk geworden dat dit gelukszoekers zijn want in Turkije zijn ze gewoon veilig en dan zou vrijwel geenéén gelukszoeker het in zijn hoofd halen om de oversteek te maken.

Neemt niet weg dat Turkije gestraft moet worden voor zijn gebrek aan inzet om de vluchtelingenstromen in te dammen, hun weigering het door hun ondertekende vluchtelingenverdrag uit te voeren en hun steun aan IS met sancties en ontneming van NATO lidmaatschap, maar we weten natuurlijk allemaal dat dit niet gaat gebeuren omdat de Noord Atlantische Terreur Organisatie prima samenwerkt met extremistisch Terreurland Turkije.
Manus's avatar
aanmelden / inloggen