Door ouwe knar, Op vri 20 nov 2009 14:06, 14 reacties,    

Scheurbuik vitamine C en vaccinaties


Met de errrrr in de maand is meer vitamine D een must. Zelfs op de evenaar leiden ze aan vitamine D tekort, dus dan moet het hier wel helemaal bar en boos zijn. Gelukkig zijn hier vitamine D pilletjes, en wordt de noodzaak van kunstmatig toevoegen van vitamine D ook steeds meer ingezien. Dat veel mensen aan een beginnende scheurbuik leiden wordt hierbij angstvallig verzwegen. In de VS leed in 1994, 10 tot 14 procent van de volwassenen aan beginnende scheurbuik. Dat percentage moet inmiddels fors hoger zijn.

Scheurbuik

Beginnende scheurbuik uit zich door vermoeidheid, slapte, lusteloosheid,een verlaagde stress bestendigheid en later ook kortademigheid, pijn in de benen. Algemene kenmerken van een mooie scheurbuik zijn: Het zomaar krijgen van blauwe plekken, rode oogjes, vaker een bloedneus, bloedend tandvlees (broze bloedvatwanden), osteoporosis (broze botten), bloedarmoede, spierzwakte, pijnlijke gewrichten, losse tanden, wonden en zweren die maar niet genezen willen, vermoeidheid. Symptomen die ook in de rijke westerse landen te vaak voorkomen.
De symptomen van scheurbuik hebben te maken met vitamine C tekort.
Vitamine C speelt een grote rol bij het vormen van goed bindweefsel. Vandaar die broze bloedvaten en botten!, pijnlijke gewrichten, losse tanden, bloedend tandvlees en wonden en zweren die maar niet genezen willen.
Vitamine C is ook betrokken bij de ijzer en folium zuur huishouding, beide nodig bij de vorming van gezonde rode bloedlichaampjes. Als je puntbloedinkjes rond de haarwortels ziet (enkels, voeten) moet er een belletje gaan rinkelen.

De kans op (beginnende) scheurbuik wordt versterkt door

 • slechte voedingsgewoonten zoals gebruikelijk bij veel ouderen, alleenstaande mannen ('widower scurvy'), alcoholisme, drugsverslaving, dieetwanen

 • magnetron vreten

 • nierdialyse (ascorbinezuur, vitamine C, wordt via de nieren weer terug opgenomen in het lichaam)

 • te weinig maagzuur

 • bepaalde medicijnen (onder andere anticonceptiepillen, pijnstillers, anti-epilepsie pillen), vaccinaties, en chemotherapie

 • stress

 • langdurig trauma

 • rouwen

 • verbrandingen

 • zonnebrand

 • straling
 • (chemo, UMTS masten, wi-fi, dect-telefoons, vliegen, toegangspoortjes luchthavens, mobieltjes)
 • langdurige koorts

 • langdurige blootstelling aan kou

 • maagverkleining

 • versnelde schildklierwerking

 • diaree

 • aandoening van het onderste deel van de dunne darm (ascorbinezuur wordt opgenomen via het onderste deel van de dunne darm)

 • infecties

 • Andere giftige stoffen als medicijnen die ook die onschadelijk gemaakt moeten worden. Zoals pesticiden, uitlaatgassen (auto’s, sigarettenrook, carbon mono-oxide (CO) sulfer dioxide (SO2), zware metalen (kwik, lood, koper, zilver, cadmium, nikkel, hier veel in Nederland voorkomend arseen), kankerverwekkende stoffen, giffen door bacteriën uitgescheiden, nitraat (groenten) dat in nitriet is omgezet. Vroeger zat er lood in de uitlaatgassen afkomstig van de benzine, tegenwoordig zit in de uitlaatgassen cadmium, afkomstig van de katalysator (voor schonere uitlaatgassen).

 • heb je pas geleden een operatie ondergaan

 • te weinig slaap Tijdens de middeleeuwen sliep men zo’n 10 uur, vóór het TV tijdperk zo’n 9 uur. Slaap heeft te maken met het slaaphormoon melatonine dat in de hypofyse wordt aangemaakt (en in de darmen). Melatonine is nog een veel betere anti-oxidant als vitamine C, en heeft meer eigenschappen die aan vitamine C doen denken

 • Roken is een giga oxidant en verslindt vitamine C. Omdat vitamine C ook onmisbaar is bij de vorming van bindweefsel, en dus ook bij wondheling, mochten deelnemers van de TV serie ‘Make Me Beautiful’ absoluut niet roken


In 1914 toonde Alfred Hess (New York) aan dat het vaker voorkomen van scheurbeuk bij kinderen samen viel met het pasteuriseren van melk. Sinaasappels, aardappels en rauwe melk voorkwamen dit euvel. Ook moedermelk bevat in principe genoeg vitamine C. Behalve als je het gaat opwarmen in de magnetron.

Vluchtelingen kampen zijn uiteraard uitstekende plaatsen om scheurbuik te bestuderen.

Het ‘Shaken Baby Syndrome’ maar ook wiegendood zou te maken kunnen hebben met een tekort aan vitamine C en vaccinaties!

Waarschijnlijk ben je op latere leeftijd vatbaarder voor artritis, problemen met de gewrichten, gebroken heupen, hart en vaatziekten, en infarcten, als je vroeger matige hoeveelheden ascorbinezuur hebt binnen gekregen. Oorlogen, hongersnoden en armoede zijn wat dat betreft zeker op de lange duur zeer profijtelijk voor big-farma.
Rond 1950 hadden veel Amerikaanse kinderen scheurbuik.

Weerstand

Vitamine C zorgt ervoor dat de macrofagen meer bacteriën kunnen verteren. De antibacteriële werking is al heel lang bekend. In een vrij lag dosering remt het de groei en doodt in een iets hogere dosering. Bij laboratoria die werken met dure proefdieren weten ze maar al te goed dat hun proefdieren minder weerstand hebben als de vitamine C status suboptimaal is, zelfs als er van de buitenkant nog niets zichtbaar is. Zo is vitamine C heel belangrijk bij tuberculose, iets dat S. Banjeree in 1940 al vermeldt en dat de Russen in 2004 bevestigden.

Vitamine C bevordert de cellulaire immuniteit. Het stimuleert dus de functie van de afweer cellen. Bij astma (en andere allergieën en chronische auto-immuun ziekten) is de afweer te veel verschoven naar de humorale immuniteit (afweerstoffen). Vitamine C kan dat meer in balans brengen.
Bij vaccinaties wordt ook het humorale deel (te veel) gestimuleerd. Daarom is het niet verstandig om bijvoorbeeld kinderen met astma zomaar te vaccineren.

In een veel hogere dosis kun je met vitamine C, polio, herpes, mond en klauwzeer, hondsdolheid virussen en problemen bij pokken vaccinatie behandelen, maar dat lijkt me meer weggelegd voor echte professionals.
Vitamine A is overigens ook heel belangrijk bij de afweer. Met vitamine A deficiënties, zoals vaak voorkomend in ontwikkelingslanden, kunnen massale inentingscampagnes ontaarden in een regelrechte genocide.

Vitamine C uit een reageerbuisje

Naast vitamine D pilletjes zijn hier ook vitamine C pilletjes in overvloed. Dat allemaal onder de noemer van voedingssupplementen. Wij hebben recht op onze vitamine C, het is de hoeksteen van de echte geneeskunde zeggen de orthomoleculairen. Daarbij realiseren de orthomoleculairen zich waarschijnlijk niet dat de meeste onderzoeksresultaten gebaseerd zijn op ascorbic acid = ascorbaat = ascorbineZUUR, de actieve vorm van vitamine C en niet het derivaat dat big farma in de voedingsupplementen heeft gestopt. Soms zit er ook gratis aspertaam bij, sorbitol en/of ‘natuurlijke sinaasappelsmaak’…. .
Wat een onzin zeggen de diëtistes, hoorde ik met hen, onder andere weer eens Patricia Schutte, voedingsdeskundige van het Voedingscentrum zeggen op Goedemorgen Nederland. Eet maar meer fruit en groentes. Ik geef ze wel een beetje gelijk. Behalve de werkzame vorm van vitamine C bevatten fruit en groente ook bioflavonoïden en andere prima zaken, die de werking van vitamine C versterken. Alleen vergeten ze daarbij vermoed ik, dat de hoeveelheid vitamine C in groente en fruit. nogal varieert. Na een dag in de winkel gelegen te hebben is de hoeveelheid al aanmerkelijk gedaald. Bij bijvoorbeeld spinazie (onder invloed van licht) is dat echt dramatisch. Pesticiden en kunstmest verlagen ook de hoeveelheid vitamines.

Uh, in die voedingssupplementen zitten tegenwoordig vaak ook een paar bioflavonoïden, alleen maakt dat de achteloze toevoeging van bijvoorbeeld HPMC

(Section 10 - Toxicological Information
RTECS#: CAS# 9004-65-3: NF9125000
LD50/LC50: Not available.
Carcinogenicity: CAS# 9004-65-3: Not listed by ACGIH, IARC, NIOSH, NTP, or OSHA.
Epidemiology: No information available.
Teratogenicity: No information available.
Reproductive Effects: No information available.
Neurotoxicity: No information available.
Mutagenicity: No information available.
Other Studies: No data available)

en propyleenglycol niet echt goed. De koeien moeten blijkbaar wel zeer gelukkig met propyleenglycol zijn.

Misschien is het ontwikkelen van mais met extra vitamine C een idee voor Monsanto. Syngenta heeft voor ontwikkelingslanden al rijst met extra (pro) vitamine A in elkaar geknutseld.

Je kunt echte vitamine C, kristallen (acidum ascorbicum) voorlopig nog bestellen bij de eigen apotheker die het dan weer bestelt bij de groothandel. Acidum ascorbicum wordt als grondstof bij een heleboel recepturen gebruikt. Dat is op z’n minst toch wel een beetje verdacht. Het zal ook niet de eerste keer zijn dat een ‘terloops’ toegevoegd stofje de eigenlijke werkzame stof blijkt te zijn, of ten minste een belangrijke bijdrage levert aan de werkzaamheid. Misschien dat een apotheker kan vertellen aan welke medicijnen (medicijngroepen) vitamine C wordt toegevoegd?

Ascorbine zuur poeder is wel erg geraffineerd en ontdaan van alle ondersteunende stoffen. Zoals witte suiker dat ook is. Het is ook waanzinnig zuur en molt zonder gepaste maatregelen gegarandeerd het tandglazuur.

Hoeveel ascorbinezuur heb je nodig

Een poging tot het beantwoorden van de vraag:
Orthomoleculairen stellen dat onder omstandigheden zonder stress een volwassen man zo’n 2 gram (2000 mgr) per dag nodig zou hebben. Zou die 50 kg wegen dan is het 1.4 gram (1400 mgr). Dat is een half theelepeltje poeder vol. Andere bronnen hebben het over 500 - 1000 mgr per dag. Het Voedinscentrum vindt zo'n 60 -70 mgr voldoende. Zwangere vrouwen mogen 90 mgr en bostvoeding gevende vrouwen wel 110 mgr per dag!
Voor laboratorium apen geldt 3-6 mgr per kg lichaamsgewicht per dag om scheurbuik te voorkomen. Mocht er toch scheurbuik optreden dan is het 25-50 mgr per kg lichaamsgewicht per dag totdat de symptomen verdwenen zijn.
Omgerekend naar mensen is dat zo’n 150-300 mgr voor iemand van 50 kg, mits er niets bijzonders aan de hand is. Alleen, in hoeverre zijn de levensomstandigheden van die apen vergelijkbaar met die van mensen? En, onderzoek wordt nog steeds hoofdzakelijk gedaan met volwassen mannelijke proefdieren. Daarbij gaat men er maar vanuit dat vrouwen en kinderen exact hetzelfde zijn. Alleen misschien wat minder zwaar. Dus NOT.
Er wordt beweerd dat 1 gram het maximum is, omdat anders het gevaar voor nierstenen voor een enkeling te groot wordt. Het spreekt voor zich dat de hoeveelheid afhangt van de individuele behoefte op dat moment. In ieder geval is het verstandig de dosis te verdelen over de dag, mocht je voor poeder of pilletjes gaan.

Iedereen meer pilletjes slikken?

Vitamine C, ascorbinezuur is in ieder geval een onmisbaar onderdeel in het geheel. Helaas blijkt maar weer eens dat ook vitamine C door big farma is geannexeerd en corrupt gemaakt. Vitamine C is geen panacee voor alles. Met het opheffen van een vitamine C tekort kan het zijn, dat de bottleneck zich verplaatst en er ‘opeens’ een tekort van een andere stof optreedt. Immers alles hangt met alles samen, en ieder is zijn eigen unieke ‘chemische fabriek’. De misschien wel erg hoge dagelijkse dosis ascorbinezuur heeft Linus Pauling niet kunnen redden van prostaatkanker.

Eigenlijk is hier maar een echte reële oplossing beschikbaar: De voedselkwaliteit en levensomstandigheden drastisch verhogen, en het aantal giffen waarmee we allemaal dagelijks opgezadeld zijn drastisch verlagen. Tot die tijd kan big farma rustig doorgaan met fantaseren.

"If you control a man's money you control half the man. Control a man's health you control the man"


Bekijk ook:
http://vitamincfoundation.org/stone/ch1-11/chap1-11.htm#C9
http://emedicine.medscape.com/article/1104284-overview
http://www.drugs.com/mmx/sodium-ascorbate.html
Annotaties:
| #82362 | 20-11-2009 14:21 | ouwe knar
Melatonine is nog een veel betere anti-oxidant als vitamine C,

Het anti-oxidant deel van vitamine C staat nog in de steigers.
ouwe knar's avatar
| #82363 | 20-11-2009 14:24 | ouwe knar
Misschien dat een apotheker kan vertellen aan welke medicijnen (medicijngroepen) vitamine C wordt toegevoegd?

Dus Fernand, als je je misschien aangesproken voelt voor het geven van enige uitleg?
ouwe knar's avatar
| #82365 | 20-11-2009 14:26 | ouwe knar
Major medical journals state that in healthy people, there is a "bias" toward cellular immunity, while people with allergies, asthma, and autoimmune diseases have immune response "skewed" toward the humoral. There is now significant evidence suggesting that vaccines disturb immune balance, thereby contributing profoundly to allergy and other illness, and to their current, alarming increase, especially in infants and children. Dr. H. H. Fudenburg, a world renowned immunologist with hundreds of publications to his credit, made the following comments: "One vaccine decreases cell-mediated immunity by 50%, two vaccines by 70% . . . all triple vaccines (such as MMR, DTaP) markedly impair cell-mediated immunity, which predisposes to recurrent viral infections, especially otitis media, as well as yeast and fungi infections."

http://www.freeyurko.bizland.com/buttram5.html
ouwe knar's avatar
| #82366 | 20-11-2009 14:27 | ouwe knar
While the recommended 30 mg of vitamin C per day is generally adequate for a healthy infant, it may be rapidly consumed when the infant is stressed, as by the presence of free iron in and around the brain, the injection of vaccine components, or other factors, especially in combination. Vaccines contain many toxins and free-radical generators, including formaldehyde, mercury, aluminum, phenols, alcohols, mineral oil, antibiotics, bacterial endotoxins, and foreign viral DNA. Viral infections have been shown to reduce vitaminC levels by 50 percent

http://www.jpands.org/vol9no3/buttram.pdf
ouwe knar's avatar
| #82367 | 20-11-2009 14:29 | ouwe knar
In an experiment conducted among healthy adults, the acidity of acetylsalicylic acid (aspirin) apparently aided the absorption of ascorbic acid (vitamin C) so that the combined administration of 600 mg of aspirin with 500 mg of vitamin C produced a greater increase in blood plasma vitamin C levels than with vitamin C alone, but the aspirin completely arrested uptake of vitamin C into white blood cells! [Annals New York Academy Science 1975 Sept 30; 258: 355–76]

http://www.lewrockwell.com/sardi/sardi125.html
ouwe knar's avatar
| #82390 | 20-11-2009 15:41 | saved
Bedankt voor al deze informatie ouwe knar.
Sinds ik enkele weken geleden me nogal beroerd voelde vanwege verkoudheid(symptomen) ging ik eens kijken wat daaraan gedaan kon worden en vond informatie over enkele grammen ascorbineZUUR tegelijk innemen en dat werkte wel zo goed dat ik sindsdien iedere dag 3 gram met de yoghurt inneem tijdens het avondeten.
Mijn pa en broertje waren ook ziek van de week en ik ze Vit C aangeraden mede omdat ze (mee)rokers zijn, Stonden er niet echt open voor maar hebben het toch genomen en waren verbaasd over het resultaat en gingen meteen zelf een pot kopen.
saved's avatar
| #82391 | 20-11-2009 15:42 | saved
Oh ja, na een paar weken 3 gram per dag heb ik, en mijn vrouw ook een merkbaar soepelere en zachter aanvoeldende huid. Ontlasting is ook positief veranderd.
saved's avatar
| #82392 | 20-11-2009 15:54 | Rikk
Ook hier weer de fout te stellen dat ascorbinezuur zou leiden tot nierstenen, dit is niet het geval, ascorbaat doet dat wel.
Een zuur lost namelijk de nierstenen op terwijl een base (ascorbaat) dat niet doet.
Rikk's avatar
| #82394 | 20-11-2009 16:04 | Rikk
Dus koop nooit het niet zure ascorbaat, dit spul wordt ook verkocht als vitamine C en toegevoegd in allerlei producten maar het is niersteen bevordenend en zelf kankerverwekkend.

In bijna alle samengestelde supplementen zit het giftige ascorbaat, lees dus duidelijk de verpakking en zorg ervoor dat je ascorbinezuur te pakken hebt.
Rikk's avatar
| #82396 | 20-11-2009 16:11 | Rikk
@saved, 3 gr = 3000mg is gelijk aan 6 pillen van 500mg. Het is een dosis die je kunt nemen tijdens een verkoudheid maar niet echt noodzakelijk om als je je goed voelt ook zo'n hoge dosis te nemen. Ik zelf gebruik 1000mg per dag en heb hier hele goede ervaring mee. Dit is zo ongeveer de dosis die in 50 sinasappellen zit.
Rikk's avatar
| #82397 | 20-11-2009 16:26 | saved
Ach met al die zieken om je heen deze dagen lijkt het me geen kwaad kunnen om wat meer dan noodzakelijk te nemen.
saved's avatar
| #82523 | 22-11-2009 12:28 | ouwe knar
Eet maar meer fruit en groentes. Ik geef ze wel een beetje gelijk

Dat wil zeggen schone onbespoten, biologische. Anders gaat al de vitamine C verloren aan ontgiften. En blijf je zitten met een extra portie landbouwgif.
ouwe knar's avatar
| #82527 | 22-11-2009 13:06 | Rikk
@saved, Het te veel aan vitamine C, ascorbinezuur, kan wel je darmen beinvloeden, je darmflora zal er niet beter op worden. De dikke darm ontrekt met, behulp van zout, water uit de ontlasting, door de ascorbinezuur zul je dit proces beinvloeden en zal minder water worden opgenomen, een diaree tot gevolg. Dit zal over gaan bij vermindering van de ascorbinezuur en/of anders gebruik van de bekende biologische yoghurtjes.
Rikk's avatar
| #260367 | 25-07-2017 03:48 | Unseen
En je hebt het al voor 16E25/Kg !
En daar hoef je niet eens bier voor te brouwen :-)
Unseen's avatar
aanmelden / inloggen