Door Vero Legata, Op din 10 nov 2015 18:27, 3 reacties, citaat / intro / linkdump

Schuld; het machtigste wapen in de wereld?Momenteel draait alles om schuld. De hele wereld heeft haar aandacht erop gericht. En dat is precies de bedoeling.

Tegenover schuld staat onderpand. Onderpand beschermt de financier tegen een lener die niet terugbetaalt. Als die lener niet terugbetaalt, vervalt het onderpand aan de financier. Wanneer de financier liever het onderpand heeft dan de aflossing, dan hoeft hij er alleen maar voor te zorgen dat de lener de lening niet kan terugbetalen.

Al het geld dat er bestaat, is geboren als schuld in de vorm van een lening. Alles dat ervan gekocht is, is dus onderpand. Aangezien al het geld geboren is als lening, en er over die lening rente...
Annotaties:
| #240299 | 11-11-2015 15:15 | prochrist
Banken hebben zelf geen geld, daarom bieden ze eindeloos en tot vervelens toe creditcards aan. Degene die zo’n kaart aanschaft betaald van zijn/haar salaris geld aan de bank en zo komt de bank aan echt geld.
Ja, zo wil ik ook wel aan iedereen leningen verstrekken.

Als de bank heel veel geld nodig heeft dan creëren ze een crisis.
Klanten raken dan bijv. hun baan kwijt, kunnen de hypotheek niet betalen en ineens bezit de bank heel veel huizen/kapitaal en ook ons geld want ze hebben Wouter Bos wijsgemaakt dat zij het slachtoffer zijn.
prochrist's avatar
Vele personen zijn de gevangenis ingegaan vanwege het opzetten van een "piramidespel" de bekendste is Bernhard Madoff, groot miljardair'
Dit zijn allemaal kleine vertakkingen van het enige grote piramidespel van de banken.
Natuurlijk moesten die zo snel mogelijk de gevangenis in en gestopt worden als misdadigers, stel je voor dat de bevolking ging inzien dat alles wat geld was één groot piramide spel was?

Er is in vroeger jaren één stukje goud in onderpand gegeven, daarvoor werden wel tien geldleningen verstrekt! Dat is als een vieze olievlek of piramide (de bankier op het puntje) naar beneden over de wereld uitgegroeid
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
Ps,
Het verschil tussen Bernie Madoff en een bankier? De laatste heeft een licentie van ???? Een andere bankier, en dan mag het volgens de wet.
Wie is hier nu gek?
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
aanmelden / inloggen