Door community (initieel tegengas), Op zat 24 dec 2011 16:24, 2 reacties, nieuws

Serieuzzz Live haalt ‘teleurstellend bedrag’ van 28.000 euro op


De eerste editie van Serieuzzz Live in Eindhoven heeft 28.000 euro opgebracht. Dat geld is voor Serious Request van radiozender 3FM. De kosten van Serieuzzz Live waren meer dan 250.000 euro, bijna tien keer zoveel.

Net als in Leiden, waar Serious Request plaatsvindt, staat in Eindhoven een glazen huis. Artiesten gaven daar de afgelopen week optredens. Bedenker van Serieuzzz Live, Maarten van der Mésche, is niet helemaal tevreden met het eindbedrag. "We hebben een gigantisch feest, maar de eerste vier dagen viel de opkomst tegen. Dat heeft zijn weerslag op het eindbedrag. Het is een teleurstellend bedrag."

Gemeenschapsgeld
De 250.000 euro of meer die het evenement gekost heeft, bestaat voor een gedeelte uit gemeenschapsgeld en komt voor een gedeelte van sponsoren. Organisator Van der Mésche kan niet zeggen hoe dat precies is verdeeld. "Dat vind ik ook geen belangrijke vraag. Na de kerst, of misschien later, komen we met een nette verantwoording waaruit die verdeling zal blijken."

Negatieve aandacht
Van der Mésche wijt het uitblijven van een groot succes onder anderen aan de negatieve media-aandacht. "Daardoor hebben veel mensen en bedrijven afgezien van donatie." Wethouder Helms van Eindhoven probeerde vorige week duidelijkheid te geven over het donatiebeleid.

Tweede editie
Ondanks de kritieken en tegenvallende resultaten kijkt de organisatie vooruit. "Misschien komt er in 2012 opnieuw een editie van Serieuzzz Live. Een aantal sponsors heeft aangegeven verder te willen gaan."

'Financiële mislukking'
Omdat de productiekosten van Serieuzzz Live hoger zijn dan de opbrengsten, loopt het evenement uit op een financiële mislukking. Volgens het Eindhovens Daglad zou de organisatie daarom zaterdag niet naar Leiden gaan om het opgehaalde bedrag te overhandigen aan Serious Request. Organisator Van der Mésche ontkent dat tegenover Omroep Brabant. "Wij gaan wél naar Leiden."
Annotaties:
| #172386 | 24-12-2011 16:40 | tegengas
Zo kan je je zakken vullen onder de mom van goede doelen.
Organiseer een waardeloos feestje met lawaai muziek waar je normaal niet naar toe zou gaan.
Plak er een etiket voor een zielig goed doel op, blablabla
En voor dat organiseren vraag je maar 300000 euro voor, het kan ietsje meer zijn.
En na dit gebeuren kan je zelf een leuker feestje vieren, thuis met het nieuwe jaar en heel veel go go girls om je heen.
tegengas's avatar
| #172397 | 24-12-2011 18:26 | ouwe knar
Liefdadigheid heeft nooit iets en zal volgens mij ook nooit iets met liefde te maken hebben.
Als het echt iets met echte liefde te maken had, zou de wereld er nu allang heel anders uitzien.

http://erfgoeddag.faronet.be/nieuws/liefdadigheid-tijdens-de-19e-eeuw-een-druppel-op-een-hete-plaat
ouwe knar's avatar
aanmelden / inloggen