Door community (initieel Witte Haai), Op don 1 dec 2011 22:45, 4 reacties, nieuws

Situatie in Syrie is anders dan de media ons doen geloven

De verslaggeving door westerse media over Syrië berust niet op waarheid, zo zei een prominente Turkse politica. Ze voegde toe dat het Westen er een spel speelt.

Vice-voorzitter van de grootste Turkse oppositiepartij, de Republikeinse Volkspartij CHP, Birgül Ayman Güler bracht een maand geleden een bezoek aan Syrië en liet weten dat de realiteit er heel anders is dan de westerse media ons doen geloven.

Ze was onderdeel van een delegatie van 38 vrouwen. “Gedurende het bezoek zagen we hoezeer de westerse media liegen over de situatie in Syrië,” onthulde Güler. “De westerse media informeerden ons dat het regime onder leiding van de Syrische president Bashar al-Assad zich schuldig maakte aan bloedvergieten, maar we zagen geen enkele vorm van geweld in Syrië.”

Güler bezocht de steden Aleppo, Damascus en Latakia gedurende haar vierdaagse reis naar het land. Ze zei dat alleen gevechten waren gemeld in Hama en Homs, waar Syrische regeringstroepen slaags raakten met bepaalde groeperingen die het gemunt hadden op ordediensten en burgers.

“Toen we terugkeerden naar Turkije brachten we de Turkse bevolking, de media en de internationale gemeenschap op de hoogte van de werkelijkheid,” legde de oppositieleidster uit.

Güler voegde toe dat buitenlandse inmengingen, zoals de Verenigde Staten en de Europese Unie, samenzweren om het beeld van de situatie in Syrië te verstoren.

Egypte

Ondertussen blijft de Amerikaanse regering tonnen traangas naar Egypte exporteren. Het wordt door de militaire junta gebruikt tegen betogers in het Noord-Afrikaanse land.

Op dinsdag publiceerden Egyptische nieuwssites dat ruim zeven ton traangas was aangekomen in Suez. De inzet van Amerikaans traangas heeft voor een kloof gezorgd tussen Egyptische functionarissen en sommige havenmeesters hebben geweigerd te tekenen voor de lading omdat ze bezorgd waren dat het gas zou worden ingezet tegen de vredige Egyptische demonstranten.

Nieuwe documenten tonen aan dat de lading was bestemd voor het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken. Een tweede lading van 14 ton zou binnenkort moeten aankomen in het land.

Bronnen:

* 'Western media outlets lie about Syria'
* US sending tons of tear gas to Egypt
Annotaties:
21-09-2013 15:43 | super real
Situatie in Syrie is anders dan de media ons doen geloven #zaplog
| #169477 | 01-12-2011 22:56 | jantjeuitnederland
Waarom zou ik die dame wel geloven?
Assad is waarschijnlijk prima in staat om er voor te zorgen dat deze dame niets anders te zien krijgt dan dat hij wil.
jantjeuitnederland's avatar
| #169479 | 01-12-2011 23:40 | tegengas
Zo ging er ook een groep mensen naar Tripoli, ze werden onder begeleiding naar wat plekjes gebracht en kwamen terug met de mededeling dat Gaddafi een toffe peer was.
tegengas's avatar
| #169482 | 02-12-2011 00:01 | Witte Haai
Ja, er wordt natuurlijk een politiek schaakspel gespeeld...
Witte Haai's avatar
| #169553 | 02-12-2011 18:25 | doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Tuurlijk jantje en tegengas.

Onze democratie is zovele malen beter dat we het andere met geweld moeten opleggen.En dat geweld dan het rechtvaardige geweld is,waar niemand voor veroordeeld zal worden in het zo vrije westen wat zo beschaafd meent te zijn.
aanmelden / inloggen