Door community (initieel Best Well), Op vri 6 okt 2017 11:37, 0 reacties, nieuws

Social engineering en de sleepwetDe sleepwet, hoe gaat dat er in praktijk uitzien:

ZandInOgen schreef:
5 oktober 2017 om 17:46
Het feit dat de AIVD (en de MIVD) erbij wordt gehaald in de media om te ‘assisteren’ geeft duidelijk aan dat ze reeds bezig zijn met analyses. Huis ter Heide is een bekende basis voor allerlei overheidsdiensten, lekker dichtbij en het maakt coördinatie cq. aansturing met de NP (voorheen KLPD) lekker makkelijk en overzichtelijk.

ZandInOgen schreef:
5 oktober 2017 om 17:59
De sleepwet

De vernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, ook wel sleepwet, geeft een uitbreiding van de middelen die de diensten (AIVD en MIVD) mogen inzetten. De grootste veranderingen zijn:

– Er mag een zogenaamd “sleepnet” worden ingezet om massaal online communicatie af te luisteren, ook van niet verdachte burgers. Zo mag een hele wijk afgeluisterd worden wanneer er een verdacht persoon in woont.

– Alle geautomatiseerde apparaten mogen gehackt worden. Denk bijvoorbeeld aan uw telefoon, computer of smart-tv.

– Er mag een geheime DNA-databank aangelegd worden waar iedereen in terecht kan komen.

– Verzamelde data mag met buitenlandse inlichtingendiensten gedeeld worden, ook zonder deze eerst geanalyseerd te hebben.


Met behulp van de gehackte servers is het een koud kunstje om de onwelgevallige informatie uit de lucht te gaan halen;

Martin Vrijland schreef:
5 oktober 2017 om 12:37
De server lijkt wat traag te reageren..Dit zegt de provider:

beste Martin,

Je server heeft inderdaad wel een verhoogd verkeer maar houd het nog wel. Je loopt op dit moment op 17 requests per seconde en 120 requests tegelijk. Je vraag dan wel extreem veel van een server. Maar hij draait nog wel. Deze kan inderdaad ietwat vertraagd zijn maar hier is hij gewoon zonder problemen te bereiken.
17 requests/sec – 417.3 kB/second – 24.5 kB/request
120 requests currently being processed

Log in om te reageren
Martin Vrijland schreef:
5 oktober 2017 om 21:22
Het is weer gelukt om met een aanval de server te doen crashen, waardoor mensen stoppen met deze site te bezoeken het gedeelde artikel niet meer geopend kan worden. Zo halen ze de “flow” uit de website en drukken ze je weg.

De server draait nu weer, maar het aantal bezoekers is na een piek van 50 duizend weer ingekelderd.

Er zijn meerdere methodes om de vrijheid van meningsuiting de kop in te drukken. Naast de Facebookcensuur, de trollen die op blogs en fora de stemming anti-MartinVrijland stemmen, etc. is dit 1 uit het wapenarsenaal.

Log in om te reagereneen kleine greep uit de comments onder dit artikel:

http://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/anne-faber-een-verstandige-vrouw-van-25-op-de-fiets-vlak-voor-donker-en-slecht-weer/


Annotaties:
aanmelden / inloggen