Door community (initieel P.uncia), Op zon 1 aug 2010 14:11, 0 reacties, nieuws

Spanjaarden houden niet van corrida’s, maar bekritiseren verbodEen duidelijke meerderheid van de Spanjaarden (60 pct) zegt stierengevechten niet te appreciëren, maar spreekt zich eveneens uit -althans 57 pct- tegen een verbod op stierengevechten zoals dat recent in Catalonië werd gestemd. Dat blijkt althans uit een opiniepeiling waarvan de resultaten zondag verschenen in de Spaanse krant El Pais.

De Spanjaarden zijn overigens voor 58 pct de mening toegedaan dat de stemming van woensdag in het Catalaanse parlement waarbij stierengevechten verboden werden vanaf 2012, eerder de corrida’s trof als ’exclusief Spaanse fiesta’ dan de slechte behandeling van stieren (36 pct), steeds volgens de opiniepeiling van Metroscopia in opdracht van El Pais.

Op de vraag of zij van stierengevechten hielden, antwoordde 60 pct van de ondervraagden ’neen’, terwijl 37 pct ’ja’ antwoordde. De peiling werd uitgevoerd bij 500 volwassenen, kort na de bekendmaking van het verbod vanaf 2012 in Catalonië.

De Spanjaarden zeggen niettemin met 57 pct (ten aanzien van 30 pct) het oneens te zijn met de stemming van de Catalaanse parlementsleden, een gevoelen dat eveneens door een meerderheid van 52 pct der Spanjaarden gedeeld wordt die niet van stierengeveghten houden.
Annotaties:
aanmelden / inloggen