Door community (initieel Best Well), Op zon 8 okt 2017 19:17, 0 reacties, nieuws

Spionageschandaal Al meer dan 284.000 keer getekend!

Moeder en kinderen stelselmatig bespied door vader7 oktober 2017 door Dirk-Jan Hoek en Steven van der Jagt
De familie Beuker uit Wezep is dit weekend opgeschrikt door het grootste spionageschandaal uit haar geschiedenis. Vader Hans Beuker hield de activiteiten van zijn vrouw en kinderen 24 uur per dag in de gaten.Beuker controleerde dagelijks de browser-geschiedenis van de familiecomputer. Ook installeerde hij software die hem sms’te bij het gebruik van termen als ‘afspraakje’, ‘spelletjes’ en ‘ik heb thuis snoepjes’. De pater familias richtte zich hiermee op het gamen van zijn zoon Daan (9), de chats van dochter Fleur (11) en de uitstapjes van zijn vrouw Tinie (42).Beukers spionage beperkte zich niet tot internet. Fleur vond pijptabak in haar dagboek: “Papa is bij ons de enige die pijp rookt, maar hij wist zogenaamd van niets.” Tinie Beuker merkte tijdens een bezoek aan haar moeder dat ze werd gadegeslagen vanuit een auto met dezelfde kleur en kenteken als dat van de familie. Zij heeft hier geen moeite mee: “Ik heb niets te verbergen”.Hans Beuker verdedigt zijn handelingen: “Vorige week heb ik een afspraakje voorkomen tussen Fleur en een 49-jarige man die zich uitgaf voor Nick en Simon.”

(https://speld.nl/2013/06/19/spionageschandaal-bij-familie-beuker/)Gebruik nu onze overstapservice voor betrouwbare spionagediensten:
Sleepwet

Referendum


klik de link van dit artikelWaarom Mark Rutte zijn martelkelder buiten de media hield in 2013
'Een bewuste keuze van een pragmatisch ingestelde politicus'
25 december 2013 door Jochem van den Berg en Steven van der Jagt
Eigenlijk weten we maar heel weinig over de martelkelder van Mark Rutte. Dat deze 10 bij 8 meter is en zes vrouwen en hun nageslacht huisvest, is al bekend sinds Rutte in 2006 fractievoorzitter werd van de VVD. Maar over de details hield de premier zich ook dit jaar weer op de vlakte. De vraag is waarom.Voor wie het Twitter-account van de minister-president volgt, lijkt het bijna alsof de kelder niet bestaat. Volgens voormalig spindoctor Jack de Vries gaat het om een bewuste keuze van een pragmatisch ingestelde politicus: “Het is een kwestie van beeldregie. Door de vele mediaoptredens zonder martelkelder krijgen mensen onbewust het idee: deze man heeft geen martelkelder. Daardoor kom je als politicus sympathiek en betrouwbaar over. Daarnaast creëer je het beeld van iemand die het oplossen van nationale en internationale problemen belangrijker vindt dan het verheffen van de eigen status als beul. Terwijl dat misschien helemaal niet zo is.”Toch werpt de vraag zich op of de Nederlandse bevolking niet het recht heeft iets meer te weten over de menselijke kant van de premier. De media zijn volgens critici wel erg terughoudend met berichtgeving over de precieze omstandigheden waarin de vrouwen gemarteld worden. De Vries heeft daar geen moeite mee: “Zaken als afluisterschandalen en een economische crisis moeten prioriteit hebben boven de sado-psychopathische hobby’s van de premier. Een beetje human interest op z’n tijd is prima, maar ik ben blij dat de vaderlandse media de privacy van onze politici respecteren. We hebben in Nederland gelukkig geen tabloidcultuur.”Rutte zelf is desgevraagd duidelijk over de zaak: “Wie er bij mij thuis aan de vleeshaak hangt, is een privékwestie. Alleen mijn moeder weet hoe de zaken er in mijn kelder voor staan. Dit wil ik graag zo houden.”

(bron https://speld.nl/2013/12/25/waarom-mark-rutte-zijn-martelkelder-buiten-de-media-hield-in-2013/)Gebruik nu onze overstapservice voor betrouwbare spionagediensten:
Sleepwet

Referendum


klik de link van dit artikelPrivégesprekken van afgelopen 10 jaar moeten over
Communicatie miljarden burgers ongeldig verklaard
13 juni 2013 door Jochem van den Berg en Diederik Smit
De privécommunicatie van miljarden burgers van de afgelopen tien jaar moet over. De gegevens zijn mogelijk ingezien door de Amerikaanse NSA en andere geheime diensten, waardoor ze ongeldig zijn verklaard. “We realiseren ons dat het een ingrijpende maatregel is”, zegt Eric Holder, de Amerikaanse minister van Justitie, die het nieuws bekend maakte.Het gaat om alle conversaties die tussen april 2004 en vorige week woensdag digitaal of telefonisch hebben plaatsgevonden. De gesprekken die via papier zijn verlopen, blijven gewoon geldig. “Uiteraard. Anders krijg je een situatie waarin je écht heel veel gesprekken over zou moeten doen. Dat is onbegonnen werk”, zegt Holder.Sinds de introductie van Gmail in 2004 werd informatie van gebruikers door Google opgeslagen om gerichter te adverteren. Andere grote providers zoals Microsoft en Yahoo volgden met min of meer hetzelfde beleid. De geheime diensten van overheden maken gebruik van de data van de digitale giganten. De wetgeving voor zowel bedrijven als overheden liet de verzameling voor gegevens toe. “De burgers hebben met terugwerkende kracht recht op privacy en dus moeten de gesprekken over”, zegt Holder.“De waarde van privégesprekken moet boven alle twijfel verheven zijn. Als een derde partij stelselmatig meeleest of meeluistert met een gesprek, is het geen privégesprek meer. Dit betekent dat er de facto nauwelijks privégesprekken hebben plaatsgevonden in de afgelopen tien jaar. De enige uitzonderingen hierop zijn de binnenlanden van Borneo, Servië en alle krabbels op Hyves sinds 2010.”De landen waar de privégesprekken over moeten zijn onder andere de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Spanje, China en Andorra. Holder: “Heel vervelend voor de betrokkenen, de goeden worden nu de dupe van de slechten. We hebben tienduizenden mensen in 156 landen in dienst om erop toe te zien dat de privacy van de gesprekken ook echt wordt gewaarborgd.”

Gebruik nu onze overstapservice voor betrouwbare spionagediensten:
Sleepwet

ReferendumVUmc: ‘Endoscopiebeelden niet meer direct op YouTube’
27 februari 2012 door Michiel Peereboom
Ondanks populariteit van het kanaal acht het medisch centrum de beelden privacygevoelig


Gebruik nu onze overstapservice voor betrouwbare spionagediensten:
Sleepwet

Referendum
Annotaties:
aanmelden / inloggen