Door community (initieel Antares), Op woe 16 mei 2018 17:23, 0 reacties,    

Staal en de Koreaanse politiekImportquotas zijn onder Amerikaanse leiders in de eeuw van vrijhandel en globalisatie lang uit de mode geweest. Echter, op 30 april, kondigde het Witte Huis aan dat de Verenigde Staten de praktijk nieuw leven hebben ingeblazen, met Zuid-Korea als eerste land dat slachtoffer wordt van deze hardvochtige economische maatregel. De overeenkomst die werd gesloten tussen de regeringen van Trump en van Moon Jae-In houdt een quotum in van 2,63 miljoen ton staal van Zuid-Korea per jaar.

Zuid-Korea is in grootte de derde buitenlandse leverancier van staal aan de Verenigde Staten. Het nieuwe quotum is ingesteld op ruwweg 70% van de gemiddelde import van de afgelopen drie jaar. The Wall Street Journal, die het vernietigende effect van dit quotum opmerkt, gaf aan dat "negen van de 54 categorieën van Zuid-Koreaanse staalexporten naar de VS hun quotum al vol hebben."

Waarom heeft Zuid-Korea een staalindustrie?

De staalindustrie van Zuid-Korea was het resultaat van een aantal geopolitieke manoeuvres gedurende de Koude Oorlog. Volgend op de Koreaanse Oorlog stak de Sovjet-Unie enorme hoeveelheden middelen in het industrialiseren en ontwikkelen van de Democratische Volksrepubliek van Korea (DPRK) in het noordelijke deel van het schiereiland. Techneuten uit de Sovjet-Unie hielpen de DPRK met de aanvang van het winnen van kolen uit zijn bergachtige regionen.

Lees verder op NEO
Annotaties:
aanmelden / inloggen