Door community (initieel Antares), Op vri 9 maa 2018 09:20, 3 reacties,    

Stalinistisch Amerika en de komende hypersonische oorlogIn 2002 werd het ABM-verdrag, dat garant stond voor een wereldwijd evenwicht op het gebied van raketsystemen, door de Verenigde Staten eenzijdig opgezegd. Vanaf dat moment hebben de Amerikanen land na land veroverd en blijvend aan hun imperium toegevoegd waarvan er enkele zeer geschikt zijn om een aanval op Rusland (en ook op China) te vergemakkelijken. Geen verstandig mens op aarde verwacht dat de Amerikanen zich vrijwillig zullen terugtrekken uit zowel Afghanistan, Irak, Syrië, Oekraïne maar evenmin uit Zuid-Korea. Op meerdere tijdstippen heeft Rusland laten weten dat de Amerikaanse stappen onacceptabel waren. Niemand in het westen heeft de Russen serieus genomen. Rusland heeft sindsdien veel onderzoek gestoken in het ontwikkelen van nieuwe en betere wapens die tijdens de nationale rede van 2018 aan de wereld werden getoond.

Met het confisceren door de Amerikanen van HawaÏ, Guam, de Filipijnen, Diego Garcia en West-Europa en het oprukken van NAVO in het "Oostblok" tot aan de Russische grens in het achterhoofd zullen de Russen zich tweemaal bedenken voordat zij de Amerikanen zullen vertrouwen wanneer zij stellen dat hun militaire escapades alleen maar zijn gericht op hun eigen verdediging. Poetin heeft zijn bevolking een belofte gedaan: "Nooit weer zal er op Russische bodem een oorlog worden uitgevochten."

Er doet zich een gevaarlijke trend voor waarin Amerikanen zichzelf wijsmaken dat Rusland een zwak land is dat gemakkelijk kan worden verslagen. Een militaire aanval op Rusland is zeer denkbaar geworden. Opvallend is dat er tijdens de "Koude Oorlog" veel terughoudender werd gedacht over een oorlog tussen de grootmachten die met kernwapens zou worden uitgevochten. Deze levensgevaarlijke ontwikkeling wordt verder gevoed door hysterische beschuldigingen aan het adres van Rusland.

Na de recente verkiezingsuitslagen in Italië merkte iemand grappend op dat de Russen hiervan beschuldigd zouden worden. Een dag later werd Rusland beschuldigd door niemand minder dan Samantha Power, de aanstichtster van de oorlogen in Syrië in Libië die hebben geleid tot de huidige migrantenstroom naar Europa.

Amerikaanse plannen duiden op een nucleaire aanvalsoorlog op Rusland waarin raketsystemen in Polen en Roemenië zijn bedoeld om een Russische tegenaanval tegen te houden. Het is dit verstoorde evenwicht, waardoor de Verenigde Staten zonder angst voor vergelding kunnen aanvallen, dat Rusland zorgen baart. De eerste Russische doden door Amerikaans ingrijpen zijn recentelijk gevallen in Syrië. Ook de situatie in Oekraïne begint steeds zorgelijker te worden.
Annotaties:
| #262355 | 09-03-2018 10:43 | Best Well
Dit lijkt mij een accurate beschrijving.
Best Well's avatar
| #262358 | 09-03-2018 16:53 | Donkerdoorn
Poetin heeft de wereld nog een beetje extra tijd gekocht. Zie anno.
Donkerdoorn's avatar
| #262360 | 10-03-2018 00:18 | G.B. Wolf
Na de recente verkiezingsuitslagen in Italië merkte iemand grappend op dat de Russen hiervan beschuldigd zouden worden.

En ja hoor, hierzo het "bewijs".
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen